Τι έχει πάθει η Ρεάλ Μαδρίτης;

Φωτ. IMAGO

Τι έχει πάθει η Ρεάλ Μαδρίτης;

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θυμίζει σε τίποτα τη «Βασίλισσα» του πλανήτη που έχουμε μάθει να βλέπουμε. Τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν. Τι φταίει και τι μέλλει γενέσθαι...

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τη Ρεάλ Μαδρίτης να ξεκινάει τις σεζόν, όπως αρμόζει σε μία ομάδα στο μέγεθος της. Πρόκειται για μία ομάδα, που σπάνια... χωλαίνει στην αρχή της χρονιάς. Πάντα κράταγε τον κορμό της και έκανες μικρές -αλλά και σωστές- αλλαγές. Γι' αυτό δεν αργούσε να βρει και ρυθμό, κάτι το οποίο ήταν και ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα κόντρα στους αντιπάλους της. Φαίνεται αυτό και από το σερί των έξι ισπανικών Σούπερ Καπ, το οποίο έσπασε πρόσφατα.

Φέτος, όμως, έχει αλλάξει κατά πολύ το έργο. Και αυτό γιατί η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε κάτι που δεν συνηθίζει. Προχώρησε σε μεγάλες αλλαγές. Έκανε το μεγαλύτερο... λίφτινγκ, που έχει κάνει τα τελευταία πολλά χρόνια και αυτό φαίνεται. Βασικοί παίκτες τόσο μέσα στο παρκέ όσο και στα αποδυτήρια αποτέλεσαν παρελθόν. Ο λόγος για τους Ρούντι Φερνάντεθ, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Φαμπιέν Κοζέρ, αλλά και τους Βινσέντ Πουαριέ και Γκερσόν Γιαμπουσέλε, που την περασμένη σεζόν είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Κανονικά ο Καμπάτσο στον αγώνα της Ρεάλ με την Παρτιζάν - Τι αναφέρει η Euroleague
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

19:21 - 09.10.2024

Κανονικά ο Καμπάτσο στον αγώνα της Ρεάλ με την Παρτιζάν - Τι αναφέρει η Euroleague

Διαθέσιμος για την αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Παρτιζάν θα είναι ο Φακούντο Καμπάτσο, αφού η Ευρωλίγκα έκανε δεκτή την έφεση της ομάδας του γκαρντ από την Αργεντινή.

Η πτώση της ποιότητας είναι αξιοσημείωτη. Ήταν γνωστό ότι θα ήταν δύσκολο να αντικατασταθούν παίκτες όπως οι προαναφερθέντες και ότι η προσαρμογή των νέων παικτών θα μπορούσε να είναι περίπλοκη, αλλά δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ένα τόσο κακό ξεκίνημα για τη «Βασίλισσα» του πλανήτη. Μιλάμε για τρεις ήττες (σερί) σε πέντε παιχνίδια! Και μάλιστα όλες κόντρα σε ομάδες υποδεέστερες.

Χωρίς... νερό μπορεί, χωρίς Χεζόνια όχι!

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ρεάλ τη δεδομένη χρονική περίοδο είναι το γεγονός πως υπάρχουν αρκετοί παίκτες, που βρίσκονται μακριά από τα στάνταρ τους. Όπως οι Ούσμαν Γκαρούμπα και Γκάμπριελ Ντεκ, που επιστρέφουν και οι δύο από τραυματισμούς.

Ενώ φυσικά αυτό που... φώναζε ήταν η απουσία του Μάριο Χεζόνια. Και οι τρεις ήττες ήρθαν όταν εκείνος ήταν στα... πιτς. Στην κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα, ο Κροάτης καλείται να προσφέρει πολλά σε επίθεση και άμυνα. Έτσι θα δικαιολογήσει και το νέο του «χρυσό» συμβόλαιο.

Η κακή άμυνα και το πρόβλημα της τελευταίας περιόδου

Ένα ακόμη πρόβλημα που εντοπίζεται αυτή τη στιγμή στην ομάδα του Τσους Ματέο έχει να κάνει με την άμυνα, η οποίο όπως δείχνουν οι αριθμοί απέχει πολύ ακόμα και από τη μετριότητα. Το λιγότερο που έχει δεχθεί σε αυτές τις πρώτες πέντε αναμετρήσεις είναι 83 πόντους (από την Μπαρτσελόνα), ενώ στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα δέχτηκε 95 (!) πόντους από τη Σαραγόσα.

Επιπλέον, σε κανένα από αυτά τα πέντε παιχνίδια που έχουν δώσει οι Μαδριλένοι μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν την τελευταία περίοδο. Αν και αυτό μπορεί να είναι απλά ένα στατιστικό που να φανερώνει μία... κατάρα, Μπορεί και να μην είναι τόσο απλό το πράγμα όμως.

Υπομονή: Λέξη άγνωστη για τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης χτίζεται και ο προπονητής της, Τσους Ματέο, καλεί για υπομονή. Το κακό είναι ότι είναι μια λέξη που δεν ταιριάζει ούτε με τις απαιτήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ούτε και με το σύγχρονο μπάσκετ γενικότερα. Το πιο πιθανό είναι πως η ομάδα θα αρχίσει να δείχνει σημάδια βελτίωσης όσο περνάει ο καιρός.

Ένταλμα σύλληψης για τον Μάρκους Σλότερ - Η Ρεάλ κινδυνεύει να χάσει τους τίτλους που πήρε το 2015
EUROLEAGUE

15:50 - 09.10.2024

Ένταλμα σύλληψης για τον Μάρκους Σλότερ - Η Ρεάλ κινδυνεύει να χάσει τους τίτλους που πήρε το 2015

Οι κατηγορίες περί πλαστογράφησης διαβατηρίου του Μάρκους Σλότερ τον καιρό που έπαιζε στην Ρεάλ Μαδρίτης (2014-15) εξελίχθηκαν σε ένταλμα σύλληψης και μάλιστα η Βασίλισσα δεν αποκλείεται εν τέλει να τις αφαιρεθούν (κάποιοι) τίτλοι που είχε πάρει εκείνη τη σεζόν. Ανάμεσά τους και η Euroleague που την κατέκτησε με τη νίκη επί του Ολυμπιακού στον τελικό της Μαδρίτης.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Ναι μεν δεν υπάρχει άπλετος χρόνος, έτσι όπως είναι πλέον ο ανταγωνισμός, αλλά μιλάμε για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μπορεί να διαχειριστεί (και) την πίεση του χρόνου. Και εκεί που μοιάζει να είναι δύσκολα, να μπει... εργοστασιακές ρυθμίσεις και να επιστρέψει στην κανονικότητα. Ο χρόνος θα δείξει...