Θρίαμβος για την Μάλαγα, σήκωσε ΚΑΙ το Σούπερ Καπ «πατώντας» πάνω από την Ρεάλ!

Ο Γιανκούμπα Σίμα καρφώνει στον τελικό του Σούπερ Καπ

i

© Liga Endesa / X

Θρίαμβος για την Μάλαγα, σήκωσε ΚΑΙ το Σούπερ Καπ «πατώντας» πάνω από την Ρεάλ!

Απόστολος Μαυράκης 21:41 - 22.09.2024 / Ανανεώθηκε: 23:53 - 22.09.2024

Η Ουνικάχα Μάλαγα επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Ισπανικού Σούπερ Καπ με 80-90, εξασφαλίζοντας τον τρίτο της τίτλο για το 2024!

Η Ουνικάχα Μάλαγα κατάκτησε τον τρίτο της εφετινό τίτλο, επικρατώντας στο τελικό του Ισπανικού Σουπερ Καπ της Ρεάλ Μαδρίτης με το τελικό 80-90. Το πολύ καλό ξεκίνημα των πρωταθλητών του Basketball Champions League και του FIBA Intercontinental Cup αποτέλεσε τον «οδηγό» τους για το υπόλοιπο του αγώνα, καθώς ακόμη και στα νεκρά τους διαστήματα η Ρεάλ δεν κατάφερε να γυρίσει το ματς.

Ο τελικός ξεκίνησε με ονειρικό τρόπο για τους νικητές του Basketball Champions League, με την Μάλαγα να «παίρνει» τον αέρα της Ρεάλ και να ολοκληρώνει το πρώτο δεκάλεπτο με το υπέρ της 19-32. Πρωταγωνιστής του πρώτου δεκαλέπτου υπήρξε ο Κάμερον Τέιλορ, ο οποίος έκανε «πάρτι», όντας διψήφιος με 11 πόντους.

Το κρεσέντο του Τέιλορ σε συνδυασμό με τα 6 λάθη και την αστοχία της Ρεάλ από το τρίποντο (2/7), δημιούργησαν στην Μάλαγα τις καλύτερες συνθήκες για να αποκτήσει από νωρίς ένα μαξιλαράκι ασφαλείας από την «Βασίλισσα». Η ίδια μάλιστα, είχε ήδη σκοράρει 21 πόντους πριν την συμπλήρωση 5 λεπτών στο παιχνίδι.

Στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου η Ρεάλ παρουσιάστηκε πιο σοβαρή, ωστόσο η Μάλαγα συνέχισε να κρατά την διαφορά σε παρόμοια επίπεδα. Οι Ντεκ, Γιουλ και Καμπάτσο ήταν οι πιο ενεργοί στο σκοράρισμα για τους Μαδριλένους, προσπαθώντας να «βάλουν στο κόλπο» και τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους.

Με ξέσπασμα στην τέταρτη περίοδο η Μάλαγα ετοιμάζεται για Ρεάλ και Super Cup!
LIGA ENDESA

00:28 - 22.09.2024

Με ξέσπασμα στην τέταρτη περίοδο η Μάλαγα ετοιμάζεται για Ρεάλ και Super Cup!

Χάρη σε ένα επιβλητικό τέταρτο δεκάλεπτο η Ουνικάχα Μάλαγα έφερε στα μέτρα της την αναμέτρηση κόντρα στην Μούρθια και έφτασε στη νίκη (84-78), κλείνοντας θέση για τον τελικό του Super Cup Ισπανίας.

Ο διακόπτης ωστόσο «γύρισε» για την Ρεάλ τα τελευταία 6 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, κατά την διάρκεια του οποίου έτρεξε ένα σερί 21-9. Η συνθήκη αυτή άλλαξε τελείως ρότα στο παιχνίδι, με την Μάλαγα να χάνει αρκετό από το έδαφος που είχε κερδίσει στα πρώτα δέκα λεπτά και να προηγείται με μόλις 4 πόντους στο ημίχρονο (45-49), βλέποντας ωστόσο τον Τέιλορ να είναι ήδη στους 16 πόντους.

Στο πρώτα 6 λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, η Μάλαγα απέκτησε ξανά το έλεγχο του παιχνιδιού, με ένα επιμέρους 2-12. Η δράση της Μάλαγα όμως, έφερε την αντίδραση της Ρεάλ και με ένα 16-7 στο υπόλοιπο 4λεπτο της περιόδου «μάζεψε» την διαφορά και μείωσε ξανά σε μονοψήφιο και συγκεκριμένα στο 63-68.

Πέρα από τον Τέιλορ, για τους νικητές του BCL είχε βάλει ήδη μπρος και ο Κέντρικ Πέρι, ο οποίος μαζί με τον πρώτο είχαν τους 32 από τους 68 πόντους της ομάδας τους στο τριαντάλεπτο. Από την μεριά των Μαδριλένων, ο Καμπάτσο στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν ο πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού με 17 πόντους.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Ρεάλ μπήκε αποφασισμένη να γυρίσει μια και καλή την εις βάρος της κατάσταση, πλησιάζοντας 4,30 λεπτά πριν από την λήξη του παιχνιδιού στον πόντο την Μάλαγα (73-74). Οι παίκτες του Ιμπόν Ναβάρο ωστόσο παρέμειναν ψύχραιμοι και πήραν ξανά ένα μικρό κεφάλι ένα λεπτό πριν την λήξη, το οποίο έφτασε τους 9 πόντους.

Το παιχνίδι πήγε να γίνει «θρίλερ», όμως η Μάλαγα δεν άφησε περιθώρια στους Μαδριλένους και το τελικό σκορ έγραψε 80-90. Στην ιστορική αυτή νίκη της Μάλαγα, πρωταγωνιστής ήταν ο Κάμερον Τέιλορ των 22 πόντων και των 6 ριμπάουντ και ασίστ.

Διψήφιοι για τους νικητές ήταν επίσης και οι Πέρι, Σίμα και Καλινόσκι των 16, 14 και 10 πόντων αντίστοιχα. Από την μεριά της Ρεάλ, ξεχώρισε ο Καμπάτσο με 19 πόντους, ενώ ο Ταβάρες είχε από 7 πόντους και 13 ριμπάουντ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η Μάλαγα δεν βρέθηκε πίσω στο σκορ σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-32, 45-49, 63-68, 80-90.