Ρεάλ και Καμπάτσο έκαναν «κόλαση» για τον Παναθηναϊκό τη «διαβολοβδομάδα»

Ρεάλ και Καμπάτσο έκαναν «κόλαση» για τον Παναθηναϊκό τη «διαβολοβδομάδα»

Ηλίας Λαλιώτης 23:38 - 17.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:49 - 17.10.2024

Η Ρεάλ Μαδρίτης έβγαλε αντίδραση και επικράτησε με 90-86 του Παναθηναϊκού AKTOR για την 4η αγωνιστική της Euroleague.

Απογοητευτική ήταν η πρώτη διαβολοβδομάδα της φετινής σεζόν για τον Παναθηναϊκό.

Δυο μέρες μετά την ήττα-σοκ στο Παρίσι, οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν τα κατάφεραν ούτε στη Μαδρίτη, γνωρίζοντας την ήττα με 90-86 από την προβληματική μέχρι τώρα Ρεάλ.

Παρότι ανά διαστήματα ο Παναθηναϊκός είχε καλή εικόνα στην άμυνα, δεν είχε την απαιτούμενη συνέπεια κόντρα σε μια ομάδα που ήθελε να βγάλει αντίδραση και πλέον βρίσκεται στο 2-2 ύστερα από 4 αγωνιστικές.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε ως κορυφαίους τους Φακούντο Καμπάτσο, Ντζάναν Μούσα και Έντι Ταβάρες, ενώ για τους πρωταθλητές Ευρώπης ο Κέντρικ Ναν ήταν σχεδόν ασταμάτητος επιθετικά, αλλά οι υπόλοιποι γκαρντ κινήθηκαν σε ρηχά νερά ή δεν αγωνίστηκαν. Διψήφιοι ήταν και οι Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Ιωάννης Παπαπέτρου και Τσεντί Οσμάν.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Έργκιν Αταμάν ξεκίνησε τον αγώνα με τους Μπράουν, Ναν, Οσμάν, Μήτογλου και Λεσόρ, ρίχνωντας τον Τούρκο φόργουορντ πάνω στο μαρκάρισμα του Μούσα. Παρότι, όμως, έβαλε ένα τρίποντο στην επίθεση, δεν κατάφερε την αποστολή του, καθώς ο αντίπαλός του ξεκίνησε με δύο εύστοχα μακρινά σουτ και η Ρεάλ προηγήθηκε 14-3 μετά από 3μισι λεπτά. Ο Παπαπέτρου πέρασε στη θέση του Όσμάν και τα πήγε εξαιρετικά και στις δύο πλευρές, όπως και ο Ερνανγκόμεθ που μπήκε στο παρκέ μαζί με τον Σλούκα. Ωστόσο, η Ρεάλ Μαδρίτης πετούσε φωτιές από την περιφέρεια και με τον Καμπάτσο να ηγείται με 10 πόντους στην πρώτη περίοδο, την έκλεισε στο +9 (28-19).

Η καλή προσπάθεια που είχε ξεκινήσει ο Παναθηναϊκός μέσω της άμυνάς του από τα μισά του πρώτου δεκαλέπτου, συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, αναγκάζοντας τη Ρεάλ να έχει μόλις 1 ασίστ. Αλλά ο Γιουρτσεβέν που ήταν φόβητρο πίσω με 2 τάπες, έχασε κάποια φαινομενικά εύκολα καλάθια μπροστά και οι πράσινοι δεν εξαργύρωσαν τις καλές άμυνες με μείωση του σκορ, αρχικά. Στη συνέχεια με την επιστροφή του Λεσόρ και τρίποντα από Παπαπέτρου, Σλούκα και Ερνανγκόμεθ, οι πρωταθλητές Ευρώπης μάζεψαν τη διαφορά στο -4, με το ημίχρονο να λήγει στο 43-38.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με πολύ καλές επιλογές επιθετικά και τον Ναν να βρίσκει ρυθμό, αλλά απέναντί του εμφανίστηκε ένας αφηνιασμένος Μούσα, που σκόραρε 7 σερί πόντους και δεν επέτρεψε στους πράσινους να προσπεράσουν, αφού έφτασαν μέχρι το -2 (50-48). Ο Αμπάλντε έδωσε ανάσε με τρίποντο και στη συνέχεια ένα απίθανο αντιαθλητικό στον Ναν, σε φάση που ο αντίπαλος τον αγκάλιαζε, έδωσε την ευκαιρία στη Ρεάλ να τρέξει σερί 7-0. Ένα ακόμα επιθετικό του Λεσόρ (3ο φάουλ) σε ξεκάθαρο φλόπινγκ του Καμπάτσο έφερε και το 9-0, με την Ρεάλ να παίρνει από το πουθενά σημαντικό διψήφιο προβάδισμα στο 36'. Με την ψυχολογία στα ύψη και τον Μούσα σε τρομερή κατάσταση, το ματς ξέφυγε για τον Παναθηναϊκό (66-49 στο 28'). Οσμάν και Γιούρτσεβεν επέστρεψαν στο παρκέ δίνοντας λύσεις για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 70-58.

Δύο τρίποντα της Ρεάλ εκτόξευσαν ξανά τη διαφορά στο +16 (78-62), αλλά με τον Κέντρικ να κάνει τρομερά πράγματα στην επίθεση, το Τριφύλλι έτρεξε σερί 0-9 μέσα σε 2 λεπτά. Σε εκείνο το σημείο, όμως, οι πράσινοι δεν χρησιμοποίησαν σωστά τα φάουλ και οι Ταβάρες και Καμπάτσο τους τιμώρησαν, στέλνοντας τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (82-71). Με το ματς να έχει μπει στο τελευταίο 5λεπτο, η Ρεάλ έκανε σωστή διαχείριση, ο Παναθηναϊκός είχε βιαστικές επιλογές και γνώρισε δεύτερη σερί ήττα, στην πρώτη του διαβολοβδομάδα.

MVP

Ο Φακούντο Καμπάτσο τα έκανε όλα. με 19 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ και ξεγελώντας τους διαιτητές σε κρίσιμες φάσεις με τα φλόπινγκ του ήταν ο κορυφαίος της Ρεάλ Μαδρίτης.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με το σκορ στο 50-48 ο Παναθηναϊκός δέχεται σερί 9-0 και κάπου εκεί χάνει την επαφή του με το σκορ και τις πιθανότητες να διεκδικήσει τη νίκη. Σε αυτό το διάστημα υπάρχει ένα αντιαθλητικό φάουλ του Ναν, σε φάση που το Τριφύλλι ήταν στην επίθεση.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-19, 43-38, 70-58, 90-86

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Ο Παναθηναϊκός AKTOR αντιμετωπίζει στην Κωνσταντινούπολη τη Φενέρμπαχτσε την άλλη Παρασκευή (25/10, 20:45), ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται μια μέρα νωρίτερα (24/10, 21:45) τον Ερυθρό Αστέρα.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ