Ίλιγγος: Αυτό είναι το συμβόλαιο του Ταβάρες – Το υψηλότερο στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης

Ίλιγγος: Αυτό είναι το συμβόλαιο του Ταβάρες – Το υψηλότερο στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης

Γιάννης Πάλλας 22:39 - 28.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:35 - 29.05.2024

Ο Έντι Ταβάρες βάζει την υπογραφή του στο υψηλότερο συμβόλαιο που έχει υπογράψει η Ρεάλ στην ιστορία της με ετήσιες απολαβές 5 εκατομμυρίων ευρώ (μεικτά) για 5 χρόνια

Η Ρεάλ Μαδρίτης «έδεσε» για πάντα τον Έντι Ταβάρες υπογράφοντας μαζί του το συμβόλαιο της ζωής του!

Ο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι θα βάλει την υπογραφή του σ΄ ένα 5ετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ (μεικτά), που είναι και το υψηλότερο στην ιστορία της «βασίλισσας». Ποτέ κάποιος παίκτης δεν υπέγραψε τέτοιο συμβόλαιο στους Μαδριλένους.

Με αυτή την κίνηση η διοίκηση της ομάδας και ο προπονητής Τσους Ματέο έδειξαν την πρίθεση τους να στηρίξουν όλο τον οργανισμό γύρω από τον θηριώδη σέντερ που αλλάζει τα αγωνιστικά δεδομένα όποτε βρίσκεται στο παρκέ.

Ο 32χρονος Έντι Ταβάρες γίνεται αντιληπτό πως με το 5ετές συμβόλαιο που υπογράφει θα κλείσει την καριέρα του στον σύλλογο, όπου κατέκτησε τα πάντα.

Όπως αναφέρεται και στο ρεπορτάζ της MARCA και του encestando.es κανείς παίκτης πέραν του Νίκολα Μίροτιτς που υπέγραψε ένα μυθικό 4ετές συμβόλαιο 7 εκατομμυρίων ευρώ (μεικτά) ετησίως με τη Μπαρτσελόνα δεν έχει βάλει την υπογραφή του σε ανάλογο συμβόλαιο πέραν του Έντι Ταβάρες, που αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα.

Η συμφωνία του παίκτη από το Πράσινο Ακρωτήρι με τη Ρεάλ έμοιαζε αναμενόμενη από τη στιγμή που απέκλεισε όλες τις προτάσεις, που έφτασαν στον ίδιο, καθώς οι Μαδριλένοι ξέρουν καλά ότι προσδίδει μεγάλη ισχύ στο κλαμπ όταν βρίσκεται στο παρκέ τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά.

Αρκετές ομάδες από το ΝΒΑ ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους και θα μπορούσε να συμφωνήσει για ένα συμβόλαιο με αποδοχές 12,5 εκατομμυρίων ευρώ (μεικτά), αλλά προτίμησε τη Ρεάλ και όχι την μετακίνηση του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ή σε κάποιον άλλο ευρωπαϊκό σύλλογο.

Κι αυτό γιατί του προσφέρθηκε το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έδωσε ποτέ ο Σύλλογος σε αθλητή του τμήματος μπάσκετ, ενώ θα υπάρχει και... αποψίλωση από τη στιγμή που απποχωρεί ο Βενσάν Πουαριέ για την Αναντολού Εφές.

Ο πολυτιμότερος παίκτης (MVP) του Final Four το 2023 στο Κάουνας είχε τη φετινή σεζόν 9.4 πόντους, 6.9 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1.7 κοψίματα μέσο όρο σε 21 λεπτά συμμετοχής στο ισπανικό πρωτάθλημα και 9.4 πόντους, 6.5 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ και 1.5 κοψίματα μέσο όρο σε 23 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague.