Η Βαρέζε ζόρισε την Ρεάλ, αλλά οι Χεζόνια, Ταβάρες και Μούσα την... ξελάσπωσαν στο φινάλε

Η Βαρέζε ζόρισε την Ρεάλ, αλλά οι Χεζόνια, Ταβάρες και Μούσα την... ξελάσπωσαν στο φινάλε

Απόστολος Μαυράκης 18:14 - 15.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:24 - 15.09.2024

Μετά κόπων και βασάνων επιβλήθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης της σκληροτράχηλης Βαρέζε στο μεταξύ τους φιλικό, με τους Χεζόνια και Ταβάρες να την οδηγούν στην νίκη με το τελικό 83-79.

Η Ρεάλ ζορίστηκε αρκετά, αλλά κατάφερε να επικρατήσει στην φιλική της αναμέτρηση κόντρα στην Βαρέζε με το τελικό 83-79. Οι Ιταλοί στάθηκαν άξια απέναντι στους φιναλίστ της περσινής Ευρωλίγκας, ωστόσο οι «μερένγκες» με κάποια κρίσιμα τρίποντα των Χεζόνια και Μούσα και με τον καταλυτικό Ταβάρες, πήραν τη νίκη και κάπως έτσι ολοκλήρωσαν τον κύκλο των φιλικών τους αναμετρήσεων.

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για τους Μαδριλένους, με τους ίδιους να προηγούνται με double-score 12-6 στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου. Ο άσος όμως της Βαρέζε, Τζέιλεν Χαντς είχε άλλη άποψη και με 14 πόντους στο πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, έβαλε την ομάδα του μπροστά με 16-22.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Βαρέζε συνέχισε να δυσκολεύει τη Ρεάλ, με τον Τζέιλεν Χαντς να συνεχίζει το «βιολί» του και την άμυνα της Ρεάλ να μην μπορεί να τον... κάνει καλά. Οι ίδιοι δεν «τράβαγαν» ούτε στα σουτ, με τα 2/15 τρίποντα που είχαν στο ημίχρονο να αποτελούν ενδεικτικό της κατάστασης αυτής. Το πρώτο εικοσάλεπτο παιχνιδιού βρήκε μπροστά την Βαρέζε με 36-43.

Στην επανάληψη τα πράγματα άρχισαν να καλυτερεύουν για την Ρεαλ, με το σύνολο του Τσους Ματέο να μπαίνει πιο σοβαρό στο παρκέ και να αξιοποιεί καλύτερα την ποιότητά του. Ο νεοαποκτηθείς πολύπειρος ψηλός των Μαδριλένων, Σερζ Ιμπάκα, απέδειξε ότι ακόμα το... κατέχει με τις καταπληκτικές του άμυνες, ενώ οι «σταθερές» αξίες Χεζόνια, Μούσα και Ταβάρες έπιασαν δουλειά. Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε την Ρεάλ μπροστά με το οριακότατο 56-55.

Στα τελευταία δέκα λεπτά, ο συγκινητικός Χαντς των συνολικά 33 πόντων, έκανε ο,τι ήταν δυνατό και αδύνατο για να επαναφέρει την ομάδα του στο προβάδισμα, με τον ίδιο να βάζει 12 πόντους με 3 μάλιστα τρίποντα. Τέσσερα λεπτά πριν την λήξη η Βαρέζε προηγούταν με 8 πόντους (64-72), όμως η Ρεάλ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη.

Ένα 16-7 σερί τα τελευταία λεπτά, με τον Χεζόνια να βάζει 2 κρίσιμα τρίποντα, τον Ταβάρες να αξιοποιεί κατάλληλα το ύψος και το μάκρος του αλλά και τον Μούσα να βάζει το πέμπτο του τρίποντο στην αναμέτρηση, έβαλε την Ρεάλ ξανά σε θέση οδηγού. Έκτοτε, οι «μερένγκες» δεν κοίταξαν ποτέ πίσω, ο Χαντς δεν είχε άλλες απαντήσεις και κάπως έτσι το παιχνίδι έληξε με το τελικό 83-79 υπέρ της Ρεάλ.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκαν οι φιλικές αναμετρήσεις για την Ρεάλ, με τους ίδιους να μετρούν αντίστροφα για την πρώτη τους επίσημη αναμέτρηση της σεζόν για το Σούπερ Καπ της Ισπανίας στις 21/9. Πάντως, ο Τσους Ματέο δεν πρέπει να είναι και απόλυτα ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του στο τελευταίο της φιλικό, πράγμα που μπορεί να λειτουργήσει και ως κίνητρο για τους παίκτες του να «αφυπνιστούν».