Αποκάλυψη ΜακΚάλουμ στο Sportal για Αβδάλα: «Σκάουτ του ΝΒΑ ρωτάνε ήδη γι αυτόν - Τον αποκαλούν "ο Έλληνας Ντόντσιτς"»

Αποκάλυψη ΜακΚάλουμ στο Sportal για Αβδάλα: «Σκάουτ του ΝΒΑ ρωτάνε ήδη γι αυτόν - Τον αποκαλούν "ο Έλληνας Ντόντσιτς"»

Χρήστος Τσάλτας 13:44 - 11.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:56 - 29.05.2024

Ο Ρέι ΜακΚάλουμ μίλησε για πολλά θέματα στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportal και ένα εξ αυτών αφορούσε τον συμπαίκτη του στην ομάδα της Θεσσαλίας, Νεοκλή Αβδάλα, το όνομα του οποίου βρίσκεται ήδη στις λίστες των σκάουτ του ΝΒΑ.

Η σεζόν με την Καρδίτσα ολοκληρώθηκε και ήδη ο Ρέι ΜακΚάλουμ βρίσκεται σε διαδικασία off-season γεμίζοντας τις μπαταρίες του ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Στόχος του είναι να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος σε όλα τα επίπεδα και να διατηρήσει το ηγετικό προφίλ που έχει δημιουργήσει.

Στην Καρδίτσα συνυπήρξε με αρκετούς νεαρούς παίκτες. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Νεοκλής Αβδάλας, που παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τον Παναθηναϊκό. Ο υψηλόσωμος γκαρντ πήρε χρόνο συμμετοχής υπό τις οδηγίες του Νίκου Παπανικολόπουλου και έδειξε την ποιότητά του.

O Ρέι ΜακΚάλουμ στο Sportal: «Δεν ήξερα τι να περιμένω στην Καρδίτσα και απόλαυσα τα πάντα στην Ελλάδα!»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

12:44 - 11.05.2024

O Ρέι ΜακΚάλουμ στο Sportal: «Δεν ήξερα τι να περιμένω στην Καρδίτσα και απόλαυσα τα πάντα στην Ελλάδα!»

Η σεζόν στην Καρδίτσα, όσα αποκόμισε από την παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα, το μέλλον του και όχι μόνο. Ο Ρέι ΜακΚάλουμ κάνει τον απολογισμό της σεζόν στο Sportal και μιλάει για τον Κέντρικ Ναν, τον Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ, αλλά και όσα έζησε στην Θεσσαλία.

Ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε για την παρουσία του Αβδάλα και αποκάλυψε ποιο είναι το παρατσούκλι που του έχουν δώσει ήδη σκάουτ του ΝΒΑ, οι οποίοι μάλιστα παρακολουθούν την περίπτωσή του πολύ στενά.

Απαντώντας στο Sportal για τον συμπαίκτη του στην Καρδίτσα τόνισε: «Με τον Νεοκλή καθόμασταν μαζί στα αποδυτήρια. Πάντα μιλούσαμε για μπάσκετ, ακόμα και στον πάγκο συζητούσαμε για τις φάσεις. Ήμουν στο... αυτί του συνέχεια. Αναμφίβολα έχει λαμπρό μέλλον, με το μέγεθος και την ικανότητα με την οποία παίζει. Είναι αστείο γιατί πριν από δύο μήνες κάποιοι φίλοι μου που δουλεύουν ως σκάουτ στο ΝΒΑ με πήραν τηλέφωνο και με ρωτούσαν για τον Αβδάλα, να μάθουν το background του και να τον γνωρίσουν. Οι ομάδες τον παρακολουθούσαν. Όταν το έμαθε, μου είπε "είναι τρελό αφού δεν μπορούν να με πάρουν τώρα". Εγώ του είπα ότι τον παρακολουθούν για την επόμενη σεζόν. Υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζει όπως το Κολέγιο ή το ΝΒΑ και εγώ προσπάθησα να τον βοηθήσω. Θα ήθελα να τον δω σε μια κατάσταση που θα του ταιριάζει, να παίζει αρκετά λεπτά.

Ένα παιδί σαν αυτό πρέπει να παίζει, να δείχνει τι μπορεί να κάνει. Εάν είναι στη σωστή κατάσταση και είναι ο εαυτός του θα ανέβει στις θέσεις στο ντραφτ χωρίς αμφιβολία. Λατρεύω να τον δω να παίζει πόιντ γκαρντ. Στην προπόνηση παίζαμε ως αντίπαλοι πολλές φορές και σιχαινόμουν που με πίεζε σε όλο το γήπεδο. Είναι καλός αμυντικός αμυντικός και αθλητικός. Οι φίλοι μου τον αποκαλούν "ο Έλληνας Λούκα" αστειευόμενοι. Έχει τις πάσες του. Αυτά τα πράγματα για 18χρονο είναι σπουδαία και μπορεί να δείξει σε όλους τι μπορεί να κάνει, εφόσον βρεθεί σε μια σωστή κατάσταση».

Όσο για το αν μπορεί να δει τον Έλληνα γκαρντ να αγωνίζεται στο ΝΒΑ στο μέλλον τόνισε: «Έτσι νομίζω. Ο τρόπος που κινείται το ΝΒΑ, με πολλούς Ευρωπαίους, ψηλούς γκαρντ, το σουτ βελτιώνεται. Κάθε μέρα ήταν στο γήπεδο και δούλευε. Με όλη αυτή την επιτυχία που έχουν οι Ευρωπαίοι μπορεί να τα καταφέρει. Θα ήταν πολύ ωραίο να τα καταφέρει, όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για την Ελλάδα. Έχει περάσει καιρός από τότε που έγινε ντραφτ ένας Έλληνας παίκτης, οπότε θα ήταν σπουδαίο. Μπορεί να παίξει στο ΝΒΑ. Εξαρτάται από την ευκαιρία που θα έχει. Γι αυτό πιστεύω ότι πρέπει να δείξει σε όλους ποιος είναι ως πόιντ γκαρντ με το μέγεθος που έχει και με τη μπάλα στα χέρια μπορεί να ανέβει θέσεις στο ντραφτ».