Δεκαπέντε χρόνια μετά, ο Ρούμπιο σκέφτεται να επιστρέψει στη Μπανταλόνα! (vid)

Δεκαπέντε χρόνια μετά, ο Ρούμπιο σκέφτεται να επιστρέψει στη Μπανταλόνα! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:40 - 17.06.2024 / Ανανεώθηκε: 08:43 - 17.06.2024

Η επιστροφή του στη δράση και στην Ευρώπη έγινε τον Φεβρουάριο του 2024 με την Μπαρτσελόνα και τώρα που ο Ρίκι Ρούμπιο φαίνεται πως θα φύγει από τους «Μπλαουγκράνα», εστιάζει το ενδιαφέρον του στην ομάδα που τον ανέδειξε. Την Μπανταλόνα!

Το παιδί... θαύμα, που γεννήθηκε στη Μπανταλόνα και με την ομάδα της πόλης του άρχισε να κάνει μεγάλη αίσθηση στο παγκόσμιο μπάσκετ ως ανήλικος στο δεύτερο μισό της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα. Τώρα που μεγάλωσε, στα 33 του χρόνια, ο Ρίκι Ρούμπιο σκέφτεται να επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του.

Ο Ισπανός γκαρντ, τον Φεβρουάριο του 2024, επέστρεψε στην Ευρώπη έπειτα από μία σπουδαία σταδιοδρομία στο NBA που διήρκησε 13 χρόνια και φόρεσε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, με την οποία αγωνίστηκε δύο σεζόν (2009-2011) πριν πάει στην Αμερική.

Η παρουσία του σε μία χρονιά που οι «Μπλαουγκράνα» δεν κατάφεραν να πάρουν κανένα τρόπαιο για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, δεν εντυπωσίασε, ούτε αντικατοπτρίστηκε το ταλέντο του. Κατάφερε να καταγράψει στη στατιστική του 6 πόντους, 3,1 ριμπάουντ και 4,1 ασίστ στην Liga Endesa και παρόμοια στη Euroleague: 4,7 πόντοι, 3,2 ριμπάουντ και 4,3 ασίστ.

Και επειδή έχει σκεφτεί στο παρελθόν (όσο ήταν στις ΗΠΑ) να σταματήσει πρόωρα το μπάσκετ, για λόγου ψυχικής υγείας, τώρα ζώντας ξανά στην πατρίδα του, νοιώθει πολύ καλύτερα -ανάμεσα σε αγαπημένα του πρόσωπα- αλλά αντιλαμβάνεται ότι το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας έχει πλησιάσει και ιδανικά θα ήθελε να την ολοκληρώσει φορώντας ξανά την πράσινη-μαύρη φανέλα της Μπανταλόνα. Με αυτή δηλαδή, που έκανε ντεμπούτο στο ισπανικό πρωτάθλημα όταν ήταν 14ων ετών!

Tags: