O Κουρτινάιτις είναι το φαβορί για την τεχνική ηγεσία της Λιθουανίας
i

Ρίμας Κουρτινάιτις / © IMAGO

O Κουρτινάιτις είναι το φαβορί για την τεχνική ηγεσία της Λιθουανίας

Γιώργος Γαβριλάκης 15:22 - 17.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:32 - 17.09.2024

Ο νέος πρόεδρος της Λιθουανικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ, Μιντάουγκας Μπαλιτσιούνας «βλέπει» τον 64χρονο Ρίμας Κουρτινάιτις ως την ουσιαστικότερη και βασική επιλογή για τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Στα νιάτα του ο Ρίμας Κουρτινάιτις ήταν ασταμάτητος σκόρερ και μέλος στις πανίσχυρες ομάδες της Σοβιετικής Ένωσης που... σάρωναν τα μετάλλια σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις. Πλέον, στα 64 του χρόνια, ο γεννημένος στο Κάουνας θρύλος του μπάσκετ, παραμένει στο... χώρο ως προπονητής και τα χρόνια του στον πάγκο της Λιέτουβος Ρίτας με την οποία κατέκτησε τρεις φορές το EuroCup (2009, 2012, 2015), ήταν τα πιο αποτελεσματικά.

Από τον Ιανουάριο του 2024 διευθύνει αγωνιστικά την Σαμπάχ, σύλλογο του Αζερμπαϊτζάν, αλλά είναι πολύ πιθανό σύντομα να εμφανιστεί μία μεγάλη προοπτική στην καριέρα του ως κόουτς. Σύμφωνα με τον Μιντάουγκας Μπαλτσιούνας, ο οποίος είναι ο νέος πρόεδρος της Λιθουανικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ, ο Κουρτινάιτις είναι «ο ιδανικός για τον πάγκο της εθνικής ομάδας» και στην πραγματικότητα είναι το φαβορί για να αντικαταστήσει τον Κάζις Μακσβίτις, ο οποίος έχει απολυθεί εδώ και καιρό -κυρίως λόγω του αποκλεισμού από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δέκα ομάδες, πέντε... αιώνια ντέρμπι: Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ της Euroleague με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο επίκεντρο (vid)
EUROLEAGUE

14:33 - 17.09.2024

Δέκα ομάδες, πέντε... αιώνια ντέρμπι: Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ της Euroleague με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο επίκεντρο (vid)

Η Euroleague προανήγγειλε το «Rivalries», μίας σειράς πέντε επεισοδίων για την αγωνιστική εμπειρία που προκύπτει από τα μεγάλα ντέρμπι στην Ευρώπη. Η Αθήνα και ο Πειραιάς αποτελούν σημείο αναφοράς, ενώ το... ταξίδι περιλαμβάνει την Ισπανία, την Τουρκία, την Ιταλία και τη Σερβία.

«Είμαστε σε συζητήσεις με τον Κουρτινάιτις», είπε ο Μπαλτσιούνας και μάλλον γραφειοκρατικά είναι τα θέματα που δεν έχουν ενεργοποιήσει την συνεργασία των πλευρών. «Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις», πρόσθεσε και πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως «στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουμε νέα, αλλά αυτό που θέλω να υπογραμμίσει είναι πως ο Κουρτινάιτις είναι η απόλυτη προτεραιότητα για εμάς».