Ριμπάουντ, ενέργεια και Σρούντερ: Ο Μπόμπι Πόρτις εξηγεί στο Sportal τι πρέπει να κάνει η Team USA για να «αγγίξει» το χρυσό

Ριμπάουντ, ενέργεια και Σρούντερ: Ο Μπόμπι Πόρτις εξηγεί στο Sportal τι πρέπει να κάνει η Team USA για να «αγγίξει» το χρυσό

Χρήστος Τσάλτας 20:44 - 07.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:40 - 14.08.2024

Η ώρα για τους μεγάλους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου πλησιάζει και ο Μπόμπι Πόρτις εξήγησε τι πρέπει να κάνει η Team USA για να πάρει τη νίκη απέναντι στην Γερμανία, με τα ριμπάουντ και το μαρκάρισμα του Ντένις Σρούντερ να βρίσκονται σε περίοπτη θέση.

Αποστολή στη Μανίλα

Η εμφάνιση απέναντι στην Ιταλία έδειξε τον... θυμό που είχε η Team USA μετά την ήττα κόντρα στην Λιθουανία. Η Σκουάντρα Ατζούρα δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση και μοιραία ήρθε η συντριβή, με τους Αμερικανούς να παίζουν σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο σε όλη τη διάρκεια του 40λεπτου.

Σαν κάτι να είχαν να αποδείξουν προς πάσα κατεύθυνση. Κάτι που δεν συνηθίζεις να βλέπεις από μιαο ομάδα τέτοιου βεληνεκούς και σε αυτή τη φάση ενός τουρνουά. Οι Αμερικανοί όμως ήταν καταιγιστικοί και έδειξαν πως πάνε μόνο για το χρυσό.

Για να φτάσουν στον στόχο τους απομένουν δύο βήματα. Το πρώτο είναι κόντρα στη Γερμανία, στην Mall of Asia Arena. Η ομαάδα του Στιβ Κερ θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο των Γερμανών που στην παρούσα φάση παραμένουν αήττητοι στη διοργάνωση.

Το έργο τους θα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο και αυτό το αναγνωρίζουν άπαντες. «Είναι αθλητική ομάδα και παίζει πολύ καλά. Δίνει μεγάλη έμφαση στο ευρωπαϊκό παιχνίδι, παίζει με πολλά πικ εν ρολ, αλλάζει σε κάθε σκριν, παίζουν στο ποστ και είναι πράγματα που έχουμε δει», εξήγησε ο Μπόμπι Πόρτις, μιλώντας στο Sportal, για να εστιάσει στη συνέχεια στον έλεγχο των ριμπάουντ.

«Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να ελέγξουμε τα ριμνπάουντ. Έχουμε δει τα παιχνίδια τους και μαζεύουν τα ριμπάουντ, οπότε πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ».

Οι τελευταίες μέρες ήταν ήρεμες, ιδίως μετά τη μεγάλη νίκη κόντρα στην Ιταλία. Έδωσαν τη δυνατότητα στον Κερ και τους παίκτες του να ανασυνταχθούν και να παρουσιάσουν την εικόνα που θέλουν. «Είχαμε δύο μέρες ρεπό και ξεκουραστήκαμε, αλλά το πιο σημαντικό ήταν πως μείναμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας για το παιχνίδι», υπογράμμισε ο σέντερ των Μπακς.

Άλλωστε οι Αμερικανοί έχουν πάρει ήδη μια γεύση από την ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ. «Τους αντιμετωπίσαμε στο Άμπου Ντάμπι και μας έδωσε ώθηση. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Παίζουν με αρκετούς παίκτες ΝΒΑ, που είναι οικείοι σε εμάς. Είναι πολύ καλή ομάδα. Θα είναι δύσκολη αποστολή, αλλά θα πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας,να μείνουμε ενωμένοι και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ».

Στο παιχνίδι της Γερμανίας με τη Λετονία ο Ντένις Σρούνερ τα... έσπασε με 4/26 σουτ. Ουδίες περιμένει δεύτερο διαδοχικό τόσο κακό παιχνίδι από τον πλέι μέικερ των Τορόντο Ράπτορς, με την άμυνα της ομάδας του Στιβ Κερ να είναι απόλυτα προετοιμασμένη για το μαρκάρισμά του.

Άπαντες αναγνωρίζουν την ποιότητά του, αλλά και τον διαφορετικό ρυθμο που μπορεί να φέρει στο παιχν΄κιδι της ομάδας του. «Είναι εκπληκτικός παίκτης», εξήγησε ο Πόρτις και προσθέτει. «Πολύ γρήγορος στο πικ εν ρολ, αρνείται τα σκριν και είναι πάντα θετικός, κερδίζει φάουλ και πρέπεο να αλάξουμε κάθε σκριν, να είμαστε έντονοι από την αρχή και να επικοινωνούμε από νωρίς για να κάνουμε καλύτερο το παιχνίδι μας».

Την ίδια στιγμή όμως οι Αμερικανοί έχουν έναν ακόμα «πονοκέφαλο», καθώς ο Φραντς Βάγκνερ επέστρεψε. Και όχι μόνο πάτησε ξανά παρκέ, αλλλά έδειξε με το καλημέρα πόσο κομβικός είναι στο πλάνο της ομάδας του.

Την ίδια ώρα όμως εντός των τειχών όλοο ξέρουν πως οι λύσεις που έχει ο Χέρμπερτ στα ψέρια του είναι πολλές και ικανές να κάνουν τη διαφορά. «Είναι εξαιρετικός παίκτης. Έχουν πολύ καλούς παίκτες που μπορούν να επηρεάσουν το παιχνίδι. Δεν είναι υπόθεση ενός.

Πρέπει να είμαστε συνδεδεμένοι με το παιχνίδι μας και το πλάνο μας και να το κάνουμε σε όλο το παιχνίδι. Πρ΄πεει να το κάνουμε σε όλο το παιχνίδι για να τελειώσουμε τις επιθέσεις και να μαζεύουμε τα ριμπάουντ. Τελειώνοντας τις δεύτερες επιθέσεις θα είναι σημαντικό».

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.