Ο Ροντρίγκεθ μιλάει για την απόσυρση για πρώτη φορά και αποκαλύπτει πως αντέδρασε όταν είδε στο Wikipedia το πρώην μπασκετμπολίστας!
i

©InTime

Ο Ροντρίγκεθ μιλάει για την απόσυρση για πρώτη φορά και αποκαλύπτει πως αντέδρασε όταν είδε στο Wikipedia το πρώην μπασκετμπολίστας!

Γιάννης Πάλλας 17:32 - 28.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:32 - 28.09.2024

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ κάνει τον απολογισμό της καριέρας του για πρώτη φορά μετά την απόσυρση του

Τον κύκλο του ως παίκτης τον ολοκλήρωσε στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ και για πρώτη φορά μιλάει για όλα στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Gigantes del Basket Especial Chachismo.

Η φιλοσοφία του είναι ξεκάθαρη και την αποτυπώνει στην εξής φράση: «Για να αφήσεις μια καλή ανάμνηση πρέπει να φύγεις την κατάλληλη στιγμή». Δείχνοντας ότι έχει επίγνωση του χρόνου που πρέπει να βάλει μια τελεία στην διαδρομή του ως αθλητής.

«Πρόσφατα αναζήτησα το όνομα μου στο Wikipedia και ήμουν συντετριμμένος, γιατί έλεγε πρώην μπασκετμπολίστας! Και είναι κάτι που δεν το έχουμε συνηθίσει. Κοστίζει πολύ να αλλάξεις το τσιπ αυτό που είσαι. Θα έλεγα όμως ότι είμαι ένας πρώην παίκτης που έχει επαφή με το μπάσκετ και που βρίσκεται σε μια ήσυχη περίοδο» υποστήριξε.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το πόσο περίπλοκο είναι να πρέπει να σταματήσεις κάποια στιγμή να παίζεις μπάσκετ.

«Δεν έχω σκεφτεί ποτέ κάτι άλλο από το να είμαι μπασκετμπολίστας. Και δεν είναι ότι το έψαξα. Είναι κάτι που έφτασε. Από μικρός ήξερα ότι μου άρεσε να παίζω μπάσκετ και αν μπορούσα να συνεχίσω να το κάνω όσο το δυνατόν περισσότερο, θα το έκανα. Ήταν πολύ φυσικό».

Το κεφάλαιο προπονητική φαίνεται προσωρινά να το απορρίπτει, καθώς είναι κάτι που δεν το σκέφτεσαι γιατί όπως εξηγεί «δεν ξέρω αν θα πρέπει να γίνω προπονητής. Μπορεί σε 4 ή 5 μήνες να μου λείπει η καθημερινότητα, η αδρεναλίνη του μπάσκετ. Νομίζω ότι όταν αφιερώνομαι σε κάτι για 30 χρόνια, είμαι καλός σε αυτό».

Όταν ρωτήθηκε γιατί αποφάσισε να σταματήσει, αφού θα μπορούσε ακόμη να αγωνιστεί ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, εξήγησε: «Γιατί νιώθω ότι έκανα τον κύκλο μου. Έχω ζήσει όλων των ειδών τις εμπειρίες, έχω παίξει 10 χρόνια στην Ισπανία και 10 χρόνια στο εξωτερικό, έχω παίξει στο ΝΒΑ, έχω κερδίσει ό,τι μπορούσα να κερδίσω και νομίζω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή.

Πάντα πίστευα ότι η τέλεια απόσυρση δεν υπάρχει. Πάντα φεύγεις λίγο νωρίτερα ή λίγο αργότερα. Και για μένα ήταν πολύ σημαντικό να μπορώ να αποφασίσω το πότε θα φύγω και πώς έφυγα. Και αυτή ήταν η τέλεια στιγμή. Δεν είχα τραυματισμούς, μπόρεσα να κερδίσω... είναι δύσκολες συνθήκες για να διαλέξω. Προτιμώ να φύγω με την αίσθηση ότι κατέληξα να κερδίσω και ότι θα μπορούσα να συνεχίσω παρά να τελειώσω με διαφορετικό τρόπο».

Για τις καλές αναμνήσεις που έχει αφήσει φεύγοντας από το μπάσκετ, παρατήρησε: «Νομίζω ότι είναι επειδή ταυτίζομαι πολύ. Όποτε έχω πάει σε έναν σύλλογο προσπάθησα να μάθω την ιστορία του, να γνωρίσω τους προηγούμενους παίκτες. Και νομίζω ότι βοηθάει να φεύγεις την κατάλληλη στιγμή, να αφήνεις μια καλή ανάμνηση. Και κατάφερα να το κάνω εκεί που ήμουν».

Στην Εστουντιάντες, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που φοράνε τη φανέλα του Σέρχιο Ροντρίγκεθ. «Αυτές είναι πολύ αντιπροσωπευτικές στιγμές για όσα έχω κάνει στην καριέρα μου. Έκανα ντεμπούτο στην Εστουντιάντες και πήγα στο ΝΒΑ. Δεν είναι ότι πήγα σε άλλη ομάδα» επισήμανε.

Τέλος, αναφέρθηκε στους προπονητές που καθόρισαν την καριέρα του και αναφέρθηκε στους Πάμπλο Λάσο και Έτορε Μεσίνα, ωστόσο, εξήγησε πως «ήταν και άλλοι προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκα λιγότερα χρόνια όπως ο Πέπου Ερνάντεθ, ο Πέδρο Μαρτίνεθ, ο Ιτούδης, ο Σκαριόλο ή τους προπονητές του NBA όπως ο ΜακΜίλαν, αν και δεν βλέπαμε το ίδιο το μπάσκετ, αλλά έμαθα πολλά από αυτόν. Θυμάμαι συζητήσεις στο γραφείο του που κρατούσαν μιάμιση ώρα».