Ο Γκομπέρ απηύδησε από τις κριτικές: «Δείτε τους αριθμούς, ποιος άλλος θα μπορούσε να βγει αμυντικός της χρονιάς;»

Φωτ. IMAGO

i

Ρούντι Γκομπέρ / © IMAGO

Ο Γκομπέρ απηύδησε από τις κριτικές: «Δείτε τους αριθμούς, ποιος άλλος θα μπορούσε να βγει αμυντικός της χρονιάς;»

Απόστολος Μαυράκης 16:49 - 06.10.2024 / Ανανεώθηκε: 16:50 - 06.10.2024

Ο Ρούντι Γκομπέρ απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο στις κριτικές που έχει δεχθεί τελευταία, αναφορικά με το αν αξίζει να θεωρείται ο καλύτερος αμυντικός του NBA ή όχι.

Το όνομα του Ρούντι Γκομπέρ τελευταία, έχει «πέσει» αρκετές φορές σε συζητήσεις που αφορούν τον μαγικό κόσμο του NBA. Παρόλα αυτά, ο λόγος δεν είναι και απόλυτα... θετικός, καθώς ο Γάλλος σέντερ τίθεται υπό αλλεπάλληλες αμφισβητήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος ο Σακίλ Ο'Νιλ με την πρώτη ευκαιρία αποδοκιμάζει τον Γκομπέρ και μάλιστα δεν έχει διστάσει να τον χαρακτηρίσει ως «χειρότερο παίκτη όλων των εποχών», έχοντας αναπτύξει ένα είδους... beef με τον ίδιο. Πολλοί έχουν βρει «πάτημα» στα λόγια του παλαίμαχου σέντερ και κάπως έτσι έχει αναπτυχθεί ένα αφήγημα... μίσους στο πρόσωπο του Γάλλου σέντερ των Τίμπεργουλβς.

Σακίλ Ο'Νιλ εναντίον Ρούντι Γκομπέρ: Όλες οι φορές που ο θρύλος του NBA έχει κριτικάρει τον Γάλλο σέντερ
NBA

16:27 - 19.09.2024

Σακίλ Ο'Νιλ εναντίον Ρούντι Γκομπέρ: Όλες οι φορές που ο θρύλος του NBA έχει κριτικάρει τον Γάλλο σέντερ

Ο «Σακ» ξαναχτυπά. Ξεκαθάρισε πως δεν έχει κάτι προσωπικό με τον Γάλλο σέντερ και πως ο ίδιος είναι απλώς...ευαίσθητος. Ας δούμε λοιπόν όλες τις φορές που ο τέσσερις φορές πρωταθλητής NBA, «έκραξε» τον Ρούντι Γκομπέρ.

Ο ίδιος δεν έχει αφήσει ασχολίαστα αυτά τα λόγια, απαντώντας μάλιστα στον Shaq λέγοντας πως ουσιαστικά ζηλεύει την επιτυχία του, αποκαλώντας μάλιστα λυπηρό τον τρόπο με τον οποίον εκφράζεται ο ένας εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία του NBA.

Σε συνέντευξή του στο αθλητικό μέσο sportskeeda.com, ο Γκομπέρ μίλησε για όλες τις αρνητικές απόψεις που έχουν ακουστεί γύρω από το όνομά του και φάνηκε σαν κάπως να ξεσπά. Παρακάτω ακολουθούν κομμάτια από την εν λόγω συνέντευξη του Γάλλου, ο οποίος ήταν μάλλον αφοπλιστικός.

Αρχικά μίλησε πιο αόριστα και γενικόλογα, μιλώντας με... γρίφους:

«Νομίζω είμαι σε ένα στάδιο της καριέρας μου, στο οποίο γνωρίζω πολύ καλά ποιος είμαι. Ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός μου είναι ο εαυτός μου. Καθενός το ταξίδι είναι μοναδικό. Καθενός η ιστορία είναι επίσης μοναδική. Οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια. Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι αν θέλεις να φτάσεις στον προορισμό σου, δεν μπορείς να ρίχνεις πέτρες σε κάθε σκυλί που γαβγίζει. Εκεί ακριβώς βρίσκομαι τώρα. Γνωρίζω πολύ καλά τι λέγεται.

Όλοι έχουν το δικαίωμα να λένε την γνώμη τους, αλλά η εικόνα μου στο γήπεδο δεν λέει ψέματα. Οι αριθμοί δεν ψεύδονται. Θα συνεχίσω να συγκεντρώνομαι στο να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα και στα σπουδαία πράγματα που προσπαθώ να κάνω για αυτόν τον κόσμο υπό οποιαδήποτε έννοια».

Στην συνέχεια ωστόσο έγινε πιο συγκεκριμένος και μάλιστα ζήτησε πειστήρια για τις... κατηγορίες στο όνομά του:

«Απλά κοιτάξτε τους αριθμούς. Απλά κοιτάξτε τους. Η χειραγώγηση από τα ΜΜΕ είναι ένα τεινό. Δείτε όμως ποιος είναι στην κορυφαία πεντάδα στα μαρκαρίσματα μετά από αλλαγές (σ.σ. στα σκριν) την προηγούμενη χρονιά ή στις απομονώσεις. Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Πολλοί λένε ότι δεν άξιζα τα βραβεία του κορυφαίου αμυντικού της χρονιάς. Αυτό είναι τέλειο.

Αλλά όταν το λες αυτό, σιγουρέψου να έχεις και τις κατάλληλες αποδείξεις. Σιγουρέψου πως έχεις τους αριθμούς και τα δεδομένα που μπορούν να αποδείξουν αυτά που λες. Ειδάλλως, είναι απλά μια γνώμη. Δείξτε μου ποιος θα έπρεπε να είχε κερδίσει το βραβείο του καλύτερου αμυντικού όλα αυτά τα χρόνια αντί για εμένα. Είμαι πολύ περίεργος να το δω αυτό».