Ρούντι στην τελετή αποχαιρετισμού του: «Στην Ρεάλ δεν βρήκα απλά μια ομάδα, αλλά μια οικόγενεια»

Ο Ρούντι στο τελευταίο του εντός έδρας ματς με την Ρεάλ - Φωτ. IMAGO

Ρούντι στην τελετή αποχαιρετισμού του: «Στην Ρεάλ δεν βρήκα απλά μια ομάδα, αλλά μια οικόγενεια»

Απόστολος Μαυράκης 19:12 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 01:02 - 26.09.2024

Στην τελετή αποχαιρετισμού του από την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ρούντι Φερνάντεθ μοιράστηκε τις σκέψεις και τα συναισθήματά του για τον σύλλογο που τον ανέδειξε.

Έπειτα από 22 χρονιά μιας γεμάτης καριέρας, ο Ρούντι Φερνάντεθ αποφάσισε να «κρεμάσει» τα μπασκετικά του παπούτσια και να κλείσει έναν ιστορικό για εκείνον κύκλο. Ξεκινώντας από την Μπανταλόνα, συνεχίζοντας στο NBA και καταλήγοντας εν τέλει στο... «λιμάνι» του και την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ρούντι αποτέλεσε έναν από τους ιστορικότερους Ισπανούς μπασκετμπολίστες της σύγχρονης ιστορίας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 25/9, η Ρεάλ Μαδρίτης διοργάνωσε μια ειδική τελετή για τον αποχαιρετισμό μιας από τις «σημαίες» της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Στην εν λόγω τελετή παρευρέθηκε ο πρόεδρος της ομάδας, Φλορεντίνο Πέρεθ, ενώ το «παρών» έδωσαν ιστορικοί μπασκετμπολίστες αλλά και ποδοσφαιριστές της ομάδας όπως οι Φελίπες Ρέγιες, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Ρομπέρτο Κάρλος, Λούκα Μόντριτς και Ραούλ.

Όσον αφορά τα χρόνια του στην Ρεάλ και την απόφασή του να πάει στην Μαδρίτη, ο Ρούντι δήλωσε τα εξής: «Είναι δύσκολο να εκφράσω με λόγια το τί ακριβώς νιώθω μετά από 13 χρόνια που φορώ αυτήν την φανέλα. Ήρθε η ώρα να σας αποχαιρετήσω ως παίκτης τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ζωή συνεχίζεται, αλλά δεν μπορώ να μη σκέφτομαι πως σήμερα κλείνω μία από τις πιο σημαντικές περιόδους της ζωής μου. Οι καταστάσεις με έφεραν πίσω στην Ευρώπη το 2011, έπειτα και από τα χρόνια μου στο NBA.

Αρχικά έμοιαζε με προσωρινή απόφαση, ωστόσο έφτασε στο σημείο να γίνει η καλύτερη απόφαση της ζωής μου. Η Ρεάλ μου άνοιξε τις πόρτες της και με έβαλε στο σπίτι της από την πρώτη ημέρα. Δεν βρήκα απλά μια ομάδα, αλλά μια οικογένεια. Έκανα φίλους που πλέον έχουν γίνει αδέρφια. Στάθηκα αρκετά τυχερός να παίζω με τους καλύτερους, να μαθαίνω από μερικούς εξαιρετικούς προπονητές και να κερδίσω τρόπαια τα οποία πάντα ονειρευόμουν να κερδίζω».

To συγκινητικό και αποχαιρετιστήριο video του Ρούντι Φερνάντεθ: «Τελείωσε ένα απίστευτο ταξίδι!»
ΜΠΑΣΚΕΤ

14:04 - 16.08.2024

To συγκινητικό και αποχαιρετιστήριο video του Ρούντι Φερνάντεθ: «Τελείωσε ένα απίστευτο ταξίδι!»

Ο Ρούντι Φερνάντεθ δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα ένα βίντεο με τα highlights της καριέρας του, από την Εθνική ομάδα, την Μπανταλόνα, την Ρεάλ Μαδρίτης και το NBA. Το τέλος της επαγγελματικής καριέρας ως αθλητής ήρθε στο Παρίσι με την παρουσία του στους Ολυμπιακους Αγώνες, αλλά οι αναμνήσεις που δημιούργησε δεν θα τερματιστούν ποτέ!

Μιλώντας για τους φιλάθλους της Ρεάλ δήλωσε: «Θέλω εννοείται να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους. Αποτελούσαν πάντοτε την κινητήρια δύναμή μας και μας έδιναν ώθηση να προχωράμε παρακάτω. Πέρα από τα τρόπαια, από εσάς κρατάω κάτι πολύ πιο πολύτιμο και αυτό είναι η αγάπη που όλοι σας μου δείξατε. Δεν μπορώ να περιγράψω το τί ένιωσα κάτι την διάρκεια του standing ovation στο γήπεδό μας ή το πόσο συγκινημένος ήμουν όταν είδα το πανό στην κερκίδα. Εγώ είμαι αυτός που πρέπει να είμαι ευγνώμων».

Τέλος, ειδική μνεία έκανε στον πρόεδρο της ομάδας, Φλορεντίνο Πέρεθ: «Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον πρόεδρό μας, που με υποστήριζε ανιδιοτελώς για πάνω από μια δεκαετία και πίστευε πάντοτε σε εμένα. Μου έδωσε όλα τα φόντα για να πετύχω όσα ήταν απαιτούμενα όλες αυτές τις χρονιές και να μεταλαμπαδεύσω στους καινούργιους παίκτες την σημασία του να φοράς αυτήν την φανέλα, όπως έκαναν και οι Φελίπε και Σέρχι (σ.σ. Ρέγιες και Ροντρίγκεθ) όταν πρωτοήρθα εδώ.

Σε ευχαριστώ για τα όσα είπες για την οικογένειά μου και για αυτές τις στιγμές που ήσουν πάντα εκεί να με ενθαρρύνεις όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Σε ευχαριστώ πρόεδρε, που με συνέδεσες με αυτό το έμβλημα και που με άφησες να γράψω ιστορία με αυτή την ομάδα».

Ο Ρούντι με την φανέλα της Ρεάλ σήκωσε 3 φορές την Ευρωλίγκα (2015, 2018, 2023), 7 φορές το Ισπανικό πρωτάθλημα, άλλες τόσες το κύπελλο, 9 φορές το Σούπερ Καπ, ενώ έχει αναδειχθεί από μια φορά MVP στις εν λόγω εγχώριες διοργανώσεις αντίστοιχα. Με την εθνική Ισπανίας έχει 2 χρυσά μετάλλια στο Μουντομπάσκετ του 2006 και του 2019, ενώ έχει κατακτήσει και τέσσερα Ευρωμπάσκετ (2009, 2011, 2015, 2022).