Το... καρφί του Ο' Νιλ: «Ο Γκομπέρ είναι ο χειρότερος παίκτης του NBA»

Φωτ. IMAGO

Το... καρφί του Ο' Νιλ: «Ο Γκομπέρ είναι ο χειρότερος παίκτης του NBA»

Απόστολος Μαυράκης 20:59 - 05.09.2024 / Ανανεώθηκε: 20:59 - 05.09.2024

Ο Σακίλ Ο' Νιλ σε σχετική ερώτηση που του έγινε, απάντησε πως ο Γκομπέρ είναι ο χειρότερος παίκτης του NBA, διαιωνίζοντας την κόντρα τους.

Η αντιπάθεια του Σακίλ Ο'Νιλ στο πρόσωπο του τετράκις καλύτερου αμυντικού του NBA, Ρούντι Γκομπέρ, είναι σαν τον έρωτα και τον βήχα. Δεν κρύβεται. Αυτό ήρθε να μας το επαληθεύσει για άλλη μια φορά ο ίδιος ο «Diesel», μέσα από την εκπομπή «The GOAT Talk Program» του Complex.

Ο Ο'Νιλ κλήθηκε να συζητήσει με τον γιό του, Μάιλς, τα κατά την γνώμη τους καλύτερα και χειρότερα πράγματα σε διάφορα κατηγορίες. Όταν η κουβέντα έφτασε στον χειρότερο παίκτη όλων των εποχών, ο Σακίλ Ο'Νιλ έδωσε την μάλλον προβλέψιμη -για εκείνον- απάντηση και ανέφερε δίχως πολλές σκέψεις τον Ρούντι Γκομπέρ. Ωστόσο ο ίδιος δεν άφησε ασυνόδευτη την απάντησή του και μάλιστα την αιτιολόγησε.

Ο ιστορικός σέντερ του NBA πιο συγκεκριμένα ανέφερε το εξής: «Εάν υπογράψεις ένα συμβόλαιο των 250 εκατομμυρίων, απόδειξε μου ότι τα αξίζεις. Ένας από τους λόγους που περπατάω περίεργα κα δεν μπορώ να στρίψω τον λαιμό μου, είναι γιατί εγώ απέδειξα ότι αξιζω τα 120 εκατομμύρια που κάποτε υπέγραψα». Ο Σακίλ Ο'Νιλ εδώ αναφέρεται σε συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τους Λέικερς όσο ήταν εν ενεργεία μπασκετμπολίστας.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Υπάρχουν άτομα σαν τον Γκομπέρ που... χαλάνε την πιάτσα, βγάζουν όλα αυτά τα λεφτά και δεν μπορούν να παίξουν. Για αυτόν τον λόγο δεν σέβομαι κάτι τύπους σαν αυτόν». Μέσα σε όλα, ούτε ο Μπεν Σίμονς ξέφυγε από τα σχοινιά του θηριώδη παλαίμαχου NBAer, παραλληλίζοντας τον Γκομπέρ και την περίπτωσή του με την αντίστοιχη του Σίμονς, αποκαλώντας τον «επίσης χαζό».

Όπως αναφέρθηκε όμως και στην αρχή του κειμένου, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σακίλ κάνει επίθεση στο πρόσωπο του Γκομπέρ. Νωρίτερα μέσα στην χρονιά είχε χαρακτηρίσει τον Γάλλο σέντερ υπερεκτιμημένο ως αμυντικό.

Αναλυτικά είχε αναφέρει: «Ποτέ δεν πίστευα ότι ήταν καλός αμυντικός. Κανείς σέντερ δεν τον κάνει να παίξει πραγματική άμυνα, είδατε ότι με τον Γιόκιτς δεν έκανε τίποτα. Προφανώς και επειδή είναι πανύψηλος άμα πας να του βάλεις λέι-απ θα σε κόψει. Αλλά άμυνα σημαίνει να σβήσεις ολοκληρωτικά όποιον μαρκάρεις. Άμα θες να με εντυπωσιάσεις, κράτα τον Γιόκιτς κάτω από τους 15 πόντους. Καλές και οι τάπες που ρίχνει στις βοήθειες από την αδύνατη, αλλά αυτό δεν θα δουλέψει κόντρα σε τύπους όπως ο Γιοκιτς ή εγω».

Για την ιστορία, την περσινή χρονιά στην regular season ο Ρούντι Γκομπέρ σε 76 παιχνίδια είχε μέσο όρο 14 πόντους, 12,9 ριμπάουντ (9,2 αμυντικά, 3,8 επιθετικά), 2,1 μπλοκ, 1,3 ασσίστ και 0,7 κλεψίματα σε 34,1 λεπτά. Στα πλέι-οφ οι αποδόσεις του ήταν ελαττωμένες και για αυτό πολλοί τείνουν να συμφωνούν με τις απόψεις αυτές του «Σακ». Όπως και να έχει, ο Γκομπέρ ανακυρήχθηκε φέτος για τέταρτη φορά στην καριέρα του ως ο καλύτερος αμυντικός της χρονιάς, μετά το 2018, 2019 και 2021.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!