Ο Σακίλ Ο'Νιλ αποκάλυψε πόσα κιλά ζύγιζε κατά τη διάρκεια της καριέρας του - Το νούμερο είναι απίστευτο κι όμως... αληθινό!

Ο Σακίλ Ο'Νιλ αποκάλυψε πόσα κιλά ζύγιζε κατά τη διάρκεια της καριέρας του - Το νούμερο είναι απίστευτο κι όμως... αληθινό!

Γιώργος Γαβριλάκης 15:03 - 29.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:23 - 14.08.2024

Όταν εμφανίστηκε στο ΝΒΑ το 1992, ο Σακίλ Ο'Νιλ, με μπόι στα 216 εκατοστά, θυμήθηκε πως «είχα βάρος 133 κιλά». Επτά χρόνια αργότερα είχε ξεπεράσει τα 174, ενώ στο πικ της καριέρας του με τους Λέικερς όταν ανέβαινε στη ζυγαριά εκείνη... αναστέναζε πριν δείξει 188,2!

Το βασικό χαρακτηριστικό που έκανε τον Σακίλ Ο'Νιλ έναν από τους πιο επιδραστικούς παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ ήταν η δύναμη του. Κανείς δεν μπορούσε να σταματήσει τον θηριώδη σέντερ, ούτε καν να τον σπρώξει έστω μερικά χιλιοστά. 

Εμφανίστηκε στο πρωτάθλημα το 1992 με τους Ορλάντο Μάτζικ και από την πρώτη του στιγμή έκανε αίσθηση με το συνολικό του παιχνίδι, αλλά κυρίως με τον τρόπο που ταλαιπωρούσε τους αντίπαλους, αλλά και τις μπασκέτες που με το ζόρι κρατιόντουσαν όρθιες κάθε φορά που κάρφωνε τη μπάλα. Κάποιες φορές, μάλιστα δεν άντεχαν και έσπαγαν! 

Στην πορεία της καριέρας του η δύναμή του αυξήθηκε, η μυϊκή του μάζα επίσης, όπως και το συνολικό του βάρος. Μάλιστα, υπήρξαν και οι φορές που τα παραπανίσια κιλά ήταν περισσότερα απ' όσα... επιτρέπονταν. Το ταλέντο του ήταν «άπιαστο», αλλά δεν φρόντιζε και πολύ το σώμα του. Ο αείμνηστος Κόμπι Μπράιαντ είχε επικούς τσακωμούς μαζί του τα χρόνια που συνεργάστηκαν στο Λ.Α. για λογαριασμό των Λέικερς. Πήραν τρία πρωταθλήματα μαζί και μάλιστα σε διαδοχικές χρονιές (2000, 2001, 2002) και ο Κόμπι -όπως ο Σακίλ έχει δηλώσει- θεωρούσε πως θα παίρναν άλλα τόσα, αν ο Ο'Νιλ αποφάσιζε να προπονηθεί, να δουλέψει σκληρά και ίσως να... χάσει και κανα κιλό. 

Τώρα, γυρίζοντας πίσω στο χρόνο, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο podcast «Let's Go!» ως καλεσμένος των Τομ Μπρέιντι και τον Τζιμ Γκρέι η κουβέντα πήγε στο βάρος του Σακίλ Ο'Νιλ κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας που ολοκληρώθηκε το 2011. 

Όλοι ήξεραν και το έβλεπαν άλλωστε, ότι είχε παραπανίσια κιλά, αλλά τώρα είναι η πρώτη φορά που ο Σακίλ Ο'Νιλ έδωσε απαντήσεις με ακρίβεια. «Όταν μπήκα στο ΝΒΑ ήμουν 133 κιλά», θυμήθηκε με ακρίβεια, ενώ όταν το 1999 στην τρίτη του χρονιά στο Λος Άντζελες ο Φιλ Τζάκσον τον έστειλε να ζυγιστεί η ένδειξη έδειχνε 156,6 κιλά

«Αυτό δεν ήταν το μεγαλύτερο νούμερο που... έπιασα», είπε καθώς «την επόμενη χρονιά ήμουν 174,6 κιλά», ενώ το ρεκόρ του είναι ακόμα μεγαλύτερο: «Τη χρονιά που πήραμε το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα με τους Λέικερς ήμουν 188,2 κίλα!». 

To trendy τσεμπέρι του Σκότι Μπαρνς και το «καρφί» στον τέως προπονητή του (vids)
NBA

09:34 - 29.10.2023

To trendy τσεμπέρι του Σκότι Μπαρνς και το «καρφί» στον τέως προπονητή του (vids)

Οι Ράπτορς ηττήθηκαν στο Τορόντο από τους Σίξερς του τέως προπονητή τους, Νικ Νερς και μετά το τέλος του παιχνιδιού ο φόργουορντ των Καναδών, Σκότι Μπαρνς ρωτήθηκε για την επιστροφή του κόουτς στην πόλη -εκεί όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2022- αλλά δήλωσε σχεδόν αδιάφορος. Με αυτό που φορούσε στο κεφάλι όμως, κανείς δεν μπορούσε να τον πάρει στα σοβαρά!

Απίστευτο κι όμως, αληθινό. Όπως αλήθεια ήταν και το γεγονός ότι από εκεί και πέρα, για να συντηρηθεί στο πρωτάθλημα -μιας και τα χρόνια περνούσαν- «πρόσεξα περισσότερο και το 2004 όταν πήγα στο Μαϊάμι ήμουν 167 κιλά. Από εκεί και πέρα άρχισα να προσέξω ακόμα περισσότερο και έφθασα στα 147,4»

Στα 51 του χρόνια πλέον, παραμένει σε αυτό το νούμερο (147) και όπως ο ίδιος έχει εξηγήσει, εκτός του ότι γυμνάζεται περισσότερο ακόμα κι απ' όταν ήταν αθλητής, η διατροφή του βρίσκεται πάντα υπό την επίβλεψη ειδικών.