Κόλαφος ο Σακίλ Ο'Νιλ: «Ο Τζόρνταν είναι καλύτερος από τον Λεμπρόν» - «Η Team USA δεν θα κερδίσει το χρυσό»

Ο Σακίλ Ο'Νιλ σε εκδήλωση των Ορλάντο Μάτζικ - Φωτ. IMAGO

Κόλαφος ο Σακίλ Ο'Νιλ: «Ο Τζόρνταν είναι καλύτερος από τον Λεμπρόν» - «Η Team USA δεν θα κερδίσει το χρυσό»

Απόστολος Μαυράκης 10:51 - 27.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:58 - 27.09.2024

Ο παλαίμαχος NBAer Σακίλ Ο'Νιλ φημίζεται για τις... αφοπλιστικά ειλικρινείς του τοποθετήσεις και μας το απέδειξε για άλλη μια φορά σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Ο «Shaq» αποτελούσε πάντοτε μία εκκεντρική περσόνα, χωρίς ποτέ φοβάται να εκφράσει με θάρρος -και ίσως με λίγο θράσος- την γνώμη του. Κάτι τέτοιο, συνέβη ξανά τις τελευταίες μέρες, μετά και την συνέντευξη του ίδιου στο γερμανικό μέσο «Sport Bild» και τον Ντιρκ Σλίκμαν.

Στην συγκεκριμένη συνέντευξη, ο Ο'Νιλ μίλησε μεταξύ άλλων για την επιτυχία της Team USA τα τελευταία χρόνια, ενώ ξεκαθάρισε και τον δικό του «GOAT». Σχετικά με την πρώτη θεματική, ο 52χρονος πρώην σταρ του NBA τοποθετήθηκε ως εξής:

«Είδα τα παιχνίδια των ΗΠΑ, αλλά δεν εντυπωσιάστηκα. Πριν 20 χρόνια, οι ΗΠΑ ήταν έτη-φωτός μπροστά από τις υπόλοιπες χώρες. Ωστόσο, αυτό πλέον έχει αλλάξει. Η Ευρώπη «έφτασε» την Αμερική, απλώς είναι λίγα βήματα πίσω και σύντομα θα «περάσει» τις ΗΠΑ. Είμαι σίγουρος πως οι ΗΠΑ δεν θα κερδίσουν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες.

Αυτό γιατί ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν θα παίζει πλέον, ούτε και οι Κέβιν Ντουράντ και Στεφ Κάρι. Ο Εμπίντ πιθανότατα να μην είναι ούτε εκείνος. Επομένως, η κυριαρχία τους θα έχει τελειώσει. Οι Ευρωπαϊκές ομάδες είναι πολύ καλές. Η Κροατία, η Σερβία, ακόμα και η Γερμανία! Μπορείτε να κερδίσετε το χρυσό το 2028!».

Μπορεί ο τρόπος του «Diesel» να είναι αρκετά ευθύς και ωμός, ωστόσο αν αναλογιστούμε την ανοδική πορεία του ευρωπαϊκού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την αφομοίωσή του και από τους Αμερικανούς, τότε μπορούμε να βρούμε την βάση στα λεγόμενά του. Όπως προείπαμε ωστόσο, ο ίδιος ο Ο'Νιλ δεν σταμάτησε εκεί, αλλά συνέχισε και έδωσε την γνώμη του για τον κορυφαίο όλων των εποχών:

«Θα πω τον Μάικλ Τζόρνταν. Όμως, πρέπει να κοιτάξουμε και τις διαφορετικές εποχές. Όταν ήμουν μικρός, ο Τζούλιους Έρβινγκ και ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ αποτελούσαν τα σημεία αναφοράς. Όταν μεγάλωσα και πήγα στο κολλέγιο, ο Μάτζικ Τζόνσον και ο Λάρι Μπερντ ήταν οι καλύτεροι. Όταν πήγα στο NBA, ο Τζόρνταν κυριαρχούσε. Έπειτα ήρθαν οι Κόμπι Μπράιαντ και Λεμπρόν Τζέιμς. Αλλά για εμένα, ο καλύτερος όλων των εποχών είναι ο Μάικλ Τζόρνταν».

Στην συγκεκριμένη τοποθέτηση, ο Ο'Νιλ προσπάθησε να δώσει το... credit σε όλους όσοι -κατά τον ίδιο- θα μπορούσαν να μπουν στην κουβέντα του «GOAT». Παρόλα αυτά, δεν κρύβει πως ξεχωρίζει τον Τζόρνταν, έναν παίκτη τον οποίον «έζησε» μάλιστα όσο βρισκόταν και ο ίδιος στο NBA.

Μην ξεχνάμε βέβαια πως ο Σακίλ έχει βρεθεί να παίζει τόσο ως συμπαίκτης όσο και ως αντίπαλος με τους Τζέιμς και Μπράιαντ, πράγμα που ίσως δίνει και μια βαρύτητα παραπάνω στην επιλογή του. Βέβαια, τον Τζόρνταν δεν τον έχει βιώσει ως συμπαίκτη, αλλά μόνο ως αντίπαλο. Δεν ξέρουμε κατά πόσο αυτό θα άλλαζε τα δεδομένα του ιδίου, είναι σίγουρο όμως το γεγονός πως ο ίδιος τον ξεχωρίζει σε σχέση με τους υπόλοιπους.