Σακίλ Ο'Νιλ εναντίον Ρούντι Γκομπέρ: Όλες οι φορές που ο θρύλος του NBA έχει κριτικάρει τον Γάλλο σέντερ

Σακίλ Ο'Νιλ

i

© IMAGO

Σακίλ Ο'Νιλ εναντίον Ρούντι Γκομπέρ: Όλες οι φορές που ο θρύλος του NBA έχει κριτικάρει τον Γάλλο σέντερ

Ο «Σακ» ξαναχτυπά. Ξεκαθάρισε πως δεν έχει κάτι προσωπικό με τον Γάλλο σέντερ και πως ο ίδιος είναι απλώς...ευαίσθητος. Ας δούμε λοιπόν όλες τις φορές που ο τέσσερις φορές πρωταθλητής NBA, «έκραξε» τον Ρούντι Γκομπέρ.

Ο Σακίλ Ο'Νιλ έχει κάνει εδώ και καιρό ξεκάθαρο πως δεν συμπαθεί τον Ρούντι Γκομπέρ. Θα λέγαμε ότι είναι το χόμπι του 52χρονου πλέον «Σακ», να μιλάει για τον Γάλλο με «σκληρά» ενδεχομένως λόγια.

Αυτή την φορά, λίγες μέρες μετά τον χαρακτηρισμό του προς τον Γκομπέρ ως «τον χειρότερο παίκτη όλων των εποχών» , τόνισε πως δεν είναι κάτι προσωπικό και πως ο παίκτης των Τίμπεργουλβς είναι απλά...ευαίσθητος.
Πότε άρχισε όμως αυτή η έχθρα και τι έχει πει μέχρι σήμερα ο πρώην NBAερ για τον Γάλλο;

Ήταν χειμώνας του 2020 όταν διέρρευσε η είδηση, πως ο Ρούντι Γκομπέρ είναι έτοιμος να υπογράψει 5ετή επέκταση συμβολαίου με τους Γιούτα Τζάζ έναντι 205 εκατομμυρίων δολαρίων. Κάτι που θα τον καθιστούσε, τον πιο ακριβοπληρωμένο σέντερ στην ιστορία του NBA. Όπως και έγινε, μέσα σε έντονες αντιδράσεις οπαδών του NBA από όλο τον κόσμο. Ο ίδιος ο Γκομπέρ είχε μιλήσει για το συμβόλαιο του τότε αναφέροντας : «μπορεί οι οπαδοί να μην καταλαβαίνουν τι προσφέρω στο γήπεδο, το κάνουν όμως οι General Managers και αυτό έχει σημασία».

Το πρώτο καυστικό σχόλιο του «Σάκ» για τον Γκομπέρ, ήρθε τον Απρίλιο του 2021, όταν μίλησε στο «The Rex Chapman Show». O MVP του 2000 και μέλος της λίστας με τους 75 καλύτερους παίκτες στην ιστορία του NBA, είχε τότε πει πως για να πάρει κάποιος λεφτά σαν του Γκομπέρ στην εποχή του, έπρεπε να έχει νούμερα όπως ο Μάικλ Τζόρνταν: «Ζηλεύω το συμβόλαιο του Γκομπέρ. Στην εποχή μου για να πάρει κάποιος τόσα λεφτά έπρεπε να έχει νούμερα όπως ο Μάικλ Τζόρνταν(σ.σ. μέσους όρους)».

Ο πρώην ΝΒΑer που οι γιατροί του είπαν πως θα πεθάνει σε μία εβδομάδα, ζει και... βασιλεύει! (vids)
ΜΠΑΣΚΕΤ

12:49 - 19.09.2024

Ο πρώην ΝΒΑer που οι γιατροί του είπαν πως θα πεθάνει σε μία εβδομάδα, ζει και... βασιλεύει! (vids)

Ένας ιός στον εγκέφαλο ήταν ο λόγος που οι γιατροί προετοίμασαν τον ίδιο και την οικογένειά του για το μοιραίο. Μόνο που ο Πέρι Τζόουνς, πρώην παίκτης του NBA, όχι μόνο θεραπεύτηκε, αλλά στα 32 του χρόνια συνεχίζει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Βενεζουέλας.

Το 2ο χτύπημα του τότε δημοσιογράφου στο TNT, ήρθε τον Ιούνιο του 2022, όταν ο Ο'Νιλ στην πλατφόρμα του «The Big Podcast» εξέφρασε ξανά την δυσαρέσκειά του για τα μεγάλα συμβόλαια στο NBA. Φυσικά και αναφέρθηκε στην περίπτωση του Γκομπέρ λέγοντας : «Νομίζετε είμαι χαρούμενος να βλέπω παίκτες όπως ο Γκομπέρ να βγάζουν 250 εκατομμύρια; Προφανώς και είμαι εξαγριωμένος»

Στις αρχές του 2024, Ο πρώην σέντερ των Λος Άντζελες Λέικερς, μεταξύ άλλων, μίλησε ξανά στο podcast του για τον Γάλλο. Τότε είχε πει : «Ποτέ δεν θεωρούσα τον Γκομπέρ έναν καλό αμυντικό. Δεν υπάρχουν πολλοί σέντερ στο NBA που τον αναγκάζουν να παίξει καλή άμυνα. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα από αυτά απέναντι σε παίκτες όπως ο Γιόκιτς». Κλείνοντας μάλιστα είπε ειρωνικά : «Είναι 7'6'' (2.31μ), φυσικά και μπορεί να μπλοκάρει μερικά εύκολα σουτ».

Ο «Σακ» έχει πικάρει και στο Instagram τον σέντερ των Τίμπεργουλβς. Στους πρόσφατους ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, με αφορμή το «πόστερ κάρφωμα» του Βραζιλιάνου Περέιρα στον Γκομπέρ, ο πάντα καυστικός Ο'Νιλ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Πόσταρε ένα «meme» για τον Ρούντι, που έλεγε πως αν ο Γάλλος δεν ήταν 2.16μ, θα δούλευε ως ταμίας σε αλυσίδα καταστημάτων.

Το πιο πρόσφατο και μάλλον πιο «σκληρό» σχόλιο από όλα, ήρθε στις 5 Σεπτεμβρίου, όταν ο Σακ μίλησε σε μέσο της Αμερικής. Εκεί, ρωτήθηκε για το ποιον θεωρεί ως τον χειρότερο παίκτη του NBA όλων των εποχών. Η απάντησή του; Μα φυσικά ο.. Ρούντι Γκομπέρ (ενώ δεν γλίτωσε από τα πυρά του ούτε ο Μπεν Σίμονς).
Αιτιολόγησε την δήλωσή του λέγοντας: «Αν υπογράψεις συμβόλαιο για 250 εκατομμύρια, δείξε μου ότι τα αξίζεις. Υπάρχει ένας λόγος που περπατάω αστεία, γιατί δεν μπορώ να γυρίσω το λαιμό μου. Εγώ έπαιξα για τα 120 εκατομμύρια μου. Και υπάρχουν τέτοιοι τύπου που γα**νε το σύστημα και βγάζουν όλα αυτά τα λεφτά και δεν μπορούν να παίξουν. Οπότε δεν τους σέβομαι». Ο Γάλλος απάντησε σε αυτή την δήλωση χαρακτηρίζοντάς την «λυπηρή».

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως η διαμάχη των δύο καλά κρατεί. Ο Ο'Νιλ δεν δείχνει να έχει διάθεση να σταματήσει το «κράξιμο» και μάλλον η όλη ιστορία θα συνεχιστεί μέχρι την μέρα που ο Γκομπέρ θα αποσυρθεί. Ένας ακόμη πρώην NBAερ πάντως, ο Ντουέιν Γουέιντ είχε σκεφτεί μια λύση για τους δύο πριν δύο χρόνια.