Σάκοτα: «Οι νίκες χτίζουν τον χαρακτήρα μιας ομάδας, θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε»
i

© Intime

Σάκοτα: «Οι νίκες χτίζουν τον χαρακτήρα μιας ομάδας, θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε»

Απόστολος Μαυράκης 22:22 - 01.10.2024 / Ανανεώθηκε: 22:31 - 01.10.2024

Ο Ντράγκαν Σάκοτα προέβη σε δηλώσεις μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί της Μακάμπι Ραμάτ Γκαν, όντας αρκετά ικανοποιημένος από την έκβαση του αγώνα.

Η ΑΕΚ κατάφερε να ξεκινήσει με ιδανικό τρόπο το φετινό FIBA Champions League, επικρατώντας της Μακάμπι Ραμάτ Γκαν με το τελικό 80-71. Κορυφαίος για τους κιτρινόμαυρους αναδείχθηκε ο Πρέντις Χαμπ των 28 πόντων, των 4 ριμπάουντ, των 6 ασίστ και των 3 κλεψίματων «φουλάροντας» την στατιστική του και με κάποια κρίσιμα σουτ στο τέλος να οδηγεί την ομάδα του στην μεγάλη αυτή νίκη.

Μετά την λήξη του αγώνα, ο προπονητής της ομάδας Ντράγκαν Σάκοτα προχώρησε σε δηλώσεις στην COSMOTE TV, απαντώντας ως εξής στις παρακάτω ερωτήσεις:

Όσον αφορά την επικράτηση της ομάδας του κόντρα στην Μακάμπι Ραμάτ Γκαν: «Είναι πολύ ευχάριστο που ξεκινάμε με τη νίκη. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι αν γίνει μια... στραβή στον όμιλο, καθώς είναι μόνο τέσσερις ομάδες και το αποτέλεσμα που θα φέρεις θα το βρεις μπροστά σου στην συνέχεια. Είμαστε ευχαριστημένοι, στο τέλος συμπληρώσαμε και ρόστερ. Φαίνεται ότι πρέπει ακόμα να φτιάξουμε ορισμένα πράγματα, αλλά είμαστε αισιόδοξοι».

Στο εάν οι νίκες θα βοηθήσουν την ομάδα, επειδή είναι καινούργια είπε: «Πάντα οι νίκες βοηθάνε και χτίζουν το χαρακτήρα μιας ομάδας. Είμαστε ευχαριστημένοι όλοι στην ομάδα».

Τέλος, μιλώντας για τον φετινό στόχο της ΑΕΚ, απάντησε ως εξής: «Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε. Ξέρουμε την ποιότητα που έχουν οι άλλες ομάδες, ωστόσο εμείς θα προσπαθήσουμε να περάσουμε πρώτα τον όμιλο και μετά βλέπουμε».

Επόμενο ματς για τους κιτρινόμαυρους αποτελεί εκείνο το εκτός έδρας κόντρα στον Άρη στις 5/10, για την πρεμιέρα της Stoiximan GBL. Όσον αφορά το ευρωπαϊκό της ταξίδι, επόμενος προορισμός για την ΑΕΚ είναι η Γερμανία και η Βόννη, όπου θα αντιμετωπίσουν την ομώνυμη ομάδα στις 15/10, η οποία μάλιστα ηττήθηκε από την Ρίγα στο άλλο ματς του ομίλου, με το τελικό 86-72.