Ο κόουτς Μπράουν για τον Βεζένκοφ: «Δεν είμαι σίγουρος ότι θα είναι στο rotation στο ξεκίνημα της σεζόν»
i

© photo by Lachlan Cunningham / Getty Images / Ideal Images

Ο κόουτς Μπράουν για τον Βεζένκοφ: «Δεν είμαι σίγουρος ότι θα είναι στο rotation στο ξεκίνημα της σεζόν»

Γιώργος Γαβριλάκης 09:55 - 11.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:48 - 14.08.2024

Στο Σακραμέντο όλοι αντιλαμβάνονται τα προσόντα του Σάσα Βεζένκοφ και ο κόουτς Μάικ Μπράουν είναι ενθουσιασμένος μαζί του. Τον σκέφτεται ως «μέλος της δεύτερης πεντάδας μας», αντί του Κρις Ντουάρτε, ενώ στο ξεκίνημα της σεζόν -όπως αρκετοί rookies- ο προπονητής των Κινγκς εξήγησε πως «δεν είμαι σίγουρος αν θα είναι το rotation».

Στο πρώτο του παιχνίδι με τους Σακραμέντο Κινγκς, ο κόουτς Μάικ Μπράουν τον σήκωσε από τον πάγκο για πρώτη φορά όταν το χρονόμετρο έδειχνε 6'16'' για το τέλος της τρίτης περιόδου. Τότε ήταν που ο Σάσα Βεζένκοφ έβγαλε το ζακετάκι της προθέρμανσης και πάτησε το παρκέ. Μονομιάς έδειξε τις διαθέσεις του. 

Ήταν καταπληκτικός σε αρκετές του κινήσεις και αποτελεσματικός σε όλες του. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έβαλε το πρώτο του καλάθι και μάλιστα με ένα step back τρίποντο, ενώ τελείωσε τον αγώνα με 12 πόντους (4/7 σουτ), 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 11 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα συμμετοχής. 

Ο κόουτς Μπράουν τρίβει τα χέρια του που έχει στη... μηχανή έναν παίκτη με τόσα προσόντα και μία λύση από τον πάγκο που μπορεί να διατηρεί την ποιότητα μιας ομάδας που έχει μπόλικο ταλέντο και υψηλούς στόχους που ορίζονται στο επίπεδο των Play Offs. 

Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει πως ο 28χρονος Βούλγαρος φόργουορντ και MVP της Euroleague με τον Ολυμπιακό για τη σεζόν 2022-23, στο ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεων των Κινγκς θα πάρει τον ρόλο που «ζητάει», που του αξίζει ή που όλοι περιμένουν. Διότι, όπως και να έχει παραμένει ένας rookie σε μία ομάδα που έχει ήδη... κανονίσει ποιοι θα είναι τα κεντρικά πρόσωπα στο αγωνιστικό της προφίλ. Πέραν από την πρώτη πεντάδα που είναι «γεμάτη» χαρίσματα (Ντομάντας Σαμπόνις, ΝτιΆρον Φοξ, Κίγκαν Μάρεϊ, Χάρισον Μπαρνς, Κέβιν Χέρτερ), υπάρχουν και αρκετές εναλλακτικές.

Από την Πάτρα στο ΝΒΑ: Ο Τζορτζ Κοντίτ υπέγραψε στους Μπλέιζερς (vid)
NBA

09:25 - 11.10.2023

Από την Πάτρα στο ΝΒΑ: Ο Τζορτζ Κοντίτ υπέγραψε στους Μπλέιζερς (vid)

Την περασμένη σεζόν ο Τζορτζ Κοντίτ βρέθηκε στην Πάτρα και έκανε μία... συμπαθητική σεζόν με τον Προμηθέα. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο έπαιξε με το Πουέρτο Ρίκο, έκανε σπουδαία ματς και οι Μπλέιζερς αξιολόγησαν τον 23χρονο σέντερ και έδωσαν συμβόλαιο! Τώρα προσπαθεί να κρατήσει τη θέση του στο τελικό ρόστερ της ομάδας από το Πόρτλαντ...

Μέσα σε αυτές ανήκει ο Βεζένκοφ για αρχή τουλάχιστον. Και αυτό προκύπτει από την ξεκάθαρη τοποθέτηση του Μάικ Μπράουν, ο οποίος δήλωσε πως «ίσως βάλουμε τον Σάσα στη δεύτερη πεντάδα και τον Κρις Ντουάρτε στην τρίτη». Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι σίγουρα βασικός, πράγμα που ήταν δεδομένο, καθώς οι Χάρισον Μπαρνς και Κίγκαν Μάρεϊ καλύπτουν τις θέσεις των φόργουορντ και αυτό αναμένεται να ισχύσει καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Αν όμως, ο Βεζένκοφ ανήκει στην δεύτερη επιλογή της πεντάδας, είναι σίγουρα ένα βήμα προόδου την συγκεκριμένη χρονική στιγμή και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι από τις πρώτες αλλαγές του κόουτς. Ίσως η δεύτερη, μετά τον Μαλίκ Μονκ που αντικαθιστά συνήθως τον Χέρτερ ή ακόμα και τον Φοξ. Όχι όμως, στο ξεκίνημα της σεζόν, καθώς «δεν ξέρω ακόμα αν θα έχει μεγάλο ρόλο στο πρώτο διάστημα της regular season. Έχει δείξει πως έχει μεγάλη ευελιξία στο παιχνίδι του και περιμένουν όλοι πολλά από εκείνον», κατέληξε ο Μάικ Μπράουν.