Ο Βεζένκοφ νίκησε τον... Ποκουσέφσκι και οι Κινγκς συνεχίζουν να προελαύνουν

Σάσα Βεζένκοφ

Ο Βεζένκοφ νίκησε τον... Ποκουσέφσκι και οι Κινγκς συνεχίζουν να προελαύνουν

Χρήστος Τσάλτας 09:57 - 15.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:16 - 14.08.2024

Οι Σακραμέντο Κινγκς συνεχίζουν την εξαιρετική πορεία τους, καθώς επικράτησαν των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με 128-123, σε ένα παιχνίδι που ο Σάσα Βεζένκοφ ήρθε από τον πάγκο και έδωσε λύσεις απέναντι στους «κεραυνούς» του απόντα Αλεξέι Ποκουσέφσκι.

Από νίκη σε νίκη βαδίζουν οι Σακραμέντο Κινγκς, που κατάφεραν να επιβληθούν των φορμαρισμένων Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στο Golden 1 Center της Καλιφόρνια. Η ομάδα του Μάικ Μπράουν είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, διότι οι Θάντερ έβρισκαν λύσεις και έμεναν μέσα στο παιχνίδι σε όλη τη διάρκειά του.

Στα τελευταία λεπτά όμως μίλησε η προσωπικότητα του Ντε'Άαρον Φοξ. Ο εκρηκτικός γκαρντ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με 41 πόντους οδήγησε εκ του ασφαλούς τους «βασιλιάδες» κάνοντας τη διαφορά την κρίσιμη ώρα, όπως συνηθίζει την τελευταία διετία, που η ομάδα του βρίσκεται σε νικηφόρα τροχιά.

Ο Φοξ δεν ήταν μόνος, καθώς για ακόμα ένα παιχνίδι είχε βοήθειες. Ο Κίον Έλις με 17 πόντους ήρθε από τον πάγκο και βοήθησε, ενώ ο Ντομάντας Σαμπόνις κατάγραψε ακόμα ένα double double με 18 πόντους και 15 ριμπάουντ, προσθέτοντας και 7 ασίστ. 18 πόντους και 9 ριμπάουντ πρόσθεσε και ο Μαλίκ Μονκ.

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήρθε από τον πάγκο και στα 10 λεπτά που αγωνίστηκε μέτρησε 3 πόντους με 1/4 σουτ αλλά και 4 ριμπάουντ, κάνοντας αισθητή την παρουσία του στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Στην αντίπερα όχθη, οι 43 πόντοι του Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, που πρόσθεσε 9 ασίστ, καθώς και οι 18 πόντοι του Τζος Γκίντι, αλλά και οι 14 πόντοι και τα 11 ριμπάουντ του Τσετ Χόλμγκρεν δεν αρκούσαν στην ομάδα του Μαρκ Νταϊγκνόλτ, σε μια αναμέτρηση που ο Βασίλιε Μίτσιτς δεν πήρε χρόνο συμμετοχής, ενώ ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι παραμένει στα πιτς με τραυματισμό.