O «αντίπαλος» του Βεζένκοφ στο ροτέισον που σκέφτονται οι Σακραμέντο Κινγκς (vid)
i

© Getty Images & Intime

O «αντίπαλος» του Βεζένκοφ στο ροτέισον που σκέφτονται οι Σακραμέντο Κινγκς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:05 - 27.06.2023 / Ανανεώθηκε: 09:21 - 27.06.2023

Αρχικά στο πλάνο βρισκόταν οι Όου Τζι Ανουνόμπι, ο οποίος δεν έχει... εξαφανιστεί εντελώς, αλλά οι Σακραμέντο Κινγκς που περιμένουν την οριστική απάντηση του Σάσα Βεζένκοφ σκέφτονται την ανταλλαγή που θα τους προσφέρει τον Τομπάιας Χάρις των Φιλαδέλφεια Σίξερς.

Ένα είναι το δεδομένο στο Σακραμέντο. Οι Κινγκς θέλουν να «χτίσουν» πάνω στην φετινή τους πορεία και στην ομάδα που τους επανέφερε μετά από αρκετά χρόνια στα play offs. Και αυτή η ομάδα καθορίζεται αρχικά από το παιχνίδι των ΝτιΑρόν Φοξ και Ντομάντας Σαμπόνις

Οι Βασιλιάδες από την πρωτεύουσα της Καλιφόρνιας όμως, δεν σκοπεύουν να αφήσουν τους δύο All-Star τους να τα βάλουν μόνοι τους με τα... τέρατα. Γι' αυτό και έχουν εξηγήσει εδώ και καιρό πως θέλουν έναν ακόμα έμπειρο και ταλαντούχο φόργουορντ, πέραν από τον Σάσα Βεζένκοφ, τον οποίο όχι απλώς επιθυμούν (εδώ και τώρα) να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, αλλά σκοπεύουν να του δώσουν ένα συμβόλαιο που θα καλύπτει όλες του τις οικονομικές ανάγκες.

Το... ονειρικό τους πλάνο ήταν να αντικαταστήσουν τον 31χρονο φόργουορντ Χάρισον Μπαρνς, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος, με τον (επίσης Free Agent) Όου Τζι Ανουνόμπι των Τορόντο Ράπτορς. Επειδή όμως, η περίπτωσή του είναι δύσκολη αν κα οι Κινγκς αυτή τη στιγμή έχουν περιθώρια στο salary cap τους (πάνω από 30 εκατομμύρια διαθέσιμα) σκέφτονται περισσότερο μία ανταλλαγή. Και το ενδιαφέρον τους τις τελευταίες ώρες εστιάζεται στον Τομπάιας Χάρις

Οι Σίξερς, που έχουν ως προτεραιότητα την ανανέωση συμβολαίου με τον Τζέιμς Χάρντεν και η πρόσληψη του κόουτς Νικ Νερς έχει επηρεάσει θετικά τον 33χρονο σούπερ σταρ, έχουν εξηγήσει με κάθε δυνατό τρόπο ότι ο 30χρονος φόργουορντ είναι διαθέσιμος για trade. 

Το Σακραμέντο χρειάζεται έναν πολυμορφικό φόργουορντ για να τον τοποθετήσει δίπλα στον νεαρό υπερταλαντούχο Κίγκαν Μάρεϊ και ο Τομπάιας Χάρις ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Κουβαλάει όμως μαζί του ένα συμβόλαιο 39 εκατομμυρίων (που ωστόσο εκπνέει το επόμενο καλοκαίρι και αυτό είναι... βολικό) και ουσιαστικά οι Κινγκς προσπαθούν να εμπλέξουν άλλη μία ομάδα στην ανταλλαγή διότι δεν θέλουν να χάσουν κάτι περισσότερο από τον Κέβιν Χουέρτερ (στη χειρότερη περίπτωση) και δεν θέλουν να θυσιάσουν τον νεαρό Ντέβιον Μίτσελ. 

Στην πραγματικότητα η υπόθεση δεν είναι καθόλου εύκολη, αλλά αναπτύσσεται κυρίως γιατί ο «εγκέφαλος» των Σίξερς, Ντάριλ Μόρεϊ έχει πολύ καλές (φιλικές) σχέσεις με τον general manager των Κινγκς, Μόντε ΜακΝάιρ και αυτό ίσως παίξει τον ρόλο του. Πάντως, ο Μόρεϊ θα προτιμούσε να κάνει την φημολογούμενη τριπλή ανταλλαγή με τους Σανς και τους Μάβερικς, που θα έστελνε τον Χάρις στο Φοίνιξ και στο πλευρό των Ντουράντ-Μπούκερ-Μπιλ. Σε αυτή την περίπτωση το Ντάλας θα αποκτούσε τον σέντερ που ψάχνει, δηλαδή τον ΝτιΆντρε Έιτον των Σανς και οι Σίξερς θα έπαιρναν από τους Μάβερικς τον Κρίστιαν Γουντ για να τον βάλουν δίπλα στον Τζοέλ Εμπίντ. Προς το παρόν όμως, η Φιλαδέλφεια είναι σε επικοινωνία και με το Σακραμέντο. 

Η ιστορία αυτή πάντως, δεν επηρεάζει σε οικονομικό επίπεδο τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος στο payroll του Σακραμέντο μπορεί να βρει μία συμφωνία άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ επίσης είναι δεδομένο ότι η θέση του στο rotation θα βρίσκεται πίσω από τον Κίγκαν Μάρεϊ και πίσω από τον δεύτερο φόργουορντ των Κινγκς. Αυτόν δηλαδή που θα αντικαταστήσει τον Χάρισον Μπαρνς. Ο Μάρεϊ με τον Χάρις πάντως, είναι δύο αθλητές που μπορούν να αγωνιστούν με άνεση και χάρη και ως σμολ και ως πάουερ φόργουορντ. Οπότε ο Βεζένκοφ μπορεί να βρεθεί κάλλιστα και με τον έναν και με τον άλλον στην ίδια πεντάδα.