Σάλος στην Κολομβία: Η ομοσπονδία μπάσκετ κινείται νομικά κατά «ψεύτικης» εθνικής που έπαιξε φιλικά παιχνίδια με τη Ρωσία

Σάλος στην Κολομβία: Η ομοσπονδία μπάσκετ κινείται νομικά κατά «ψεύτικης» εθνικής που έπαιξε φιλικά παιχνίδια με τη Ρωσία

Ευτυχία Οικονομίδου 21:52 - 24.08.2024 / Ανανεώθηκε: 21:52 - 24.08.2024

Μία πολύ περίεργη κατάσταση υπάρχει στην Κολομβία με μία ομάδα από ερασιτέχνες να εκπροσωπούν τη χώρα στο φιλικό τουρνουά «Friendship Cup» γνωρίζοντας μάλιστα και συντριπτικές ήττες.

Στην ομοσπονδία μπάσκετ της Κολομβίας επικρατεί το απόλυτο χάος εξαιτίας ενός φιλικού τουρνουά μπάσκετ που έλαβε χώρα στη Ρωσία, το λεγόμενο «Friendship Cup», όπου  μια ομάδα ερασιτεχνών παρίστανε την εθνική Κολομβίας με την ομοσπονδία να αρνείται ότι κατέβασε ομάδα στο συγκεκριμένο τουρνουά.

Στο «Friendship Cup» συμμετέχουν έτσι κι αλλιώς ερασιτεχνικές συνθέσεις των εθνικών που λαμβάνουν μέρος, ωστόσο η πλευρά της Κολομβίας υποστηρίζει ότι ουδέποτε δόθηκε κάποια άδεια για να χρησιμοποιηθούν τα επίσημα σήματα και οι εμφανίσεις κατά αυτόν τον τρόπο.

Μέρα μνήμης για τον Κόμπε: Αν δεν είχε μπει στο ελικόπτερο σήμερα θα ήταν 46 ετών!
NBA

11:18 - 24.08.2024

Μέρα μνήμης για τον Κόμπε: Αν δεν είχε μπει στο ελικόπτερο σήμερα θα ήταν 46 ετών!

Την 23η Αυγούστου του 1978, ξημερώματα 24ης στην Ευρώπη, στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ γεννήθηκε ο Κόμπε Μπράιαντ, ο οποίος το 2020 σκοτώθηκε από πτώση του ελικοπτέρου που επέβαινε μαζί με τους συνεπιβάτες του, συμπεριλαμβανομένου και της κόρη του. Το NBA και οι απανταχού φαν του, γέμισαν με μηνύματα μνήμης και αγάπης το διαδίκτυο.

Μάλιστα, στην έναρξη του τουρνουά η... ψεύτικη εθνική Κολομβίας ηττήθηκε από τη διοργανώτρια Πάρμα με τη συντριπτική διαφορά 100 πόντων155-53, ενώ στη συνέχεια γνώρισε άλλη μια ήττα από τη Βενεζουέλα με ευρύ σκορ ξανά 108-57. Μετά το φινάλε αυτής της αναμέτρησης η ομοσπονδία της Κολομβίας εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας το συγκεκριμένο γεγονός υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν πήγε ομάδα στη Ρωσία με δική της άδεια.

«Η Ομοσπονδία Μπάσκετ της Κολομβίας ενημερώνει ότι μετά από πολλαπλές αναφορές ψηφιακών ΜΜΕ, παρουσιάζεται μια υποτιθέμενη συμμετοχή της εθνικής ομάδας σε φιλικό τουρνουά στη Ρωσία. Σας πληροφορούμε και σας προειδοποιούμε με σεβασμό ότι η Ομοσπονδία δεν έλαβε ποτέ επίσημη πρόταση για να συμμετάσχει στο τουρνουά, ότι η Ομοσπονδία δεν έστειλε καμία ομάδα στην Ρωσία και ότι θα λάβει κάθε νομικό μέτρο απέναντι σε όσους εκμεταλλεύτηκαν την εικόνα και το λογότυπό της».

Με Φαλ η «πρώτη» του Ολυμπιακού - Τι γίνεται με την αποθεραπεία του Γάλλου
EUROLEAGUE

19:28 - 24.08.2024

Με Φαλ η «πρώτη» του Ολυμπιακού - Τι γίνεται με την αποθεραπεία του Γάλλου

Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει την προσεχή Δευτέρα (26/08) την προετοιμασία του, ωστόσο το ζήτημα που τον απασχολεί είναι η κατάσταση του Μουσταφά Φαλ, ο οποίος θα δώσει το παρών στην «πρώτη» της ομάδας του.

Εν αντιθέσει, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αντρέι Κιριλένκο, εξήγησε ότι η πρόσκληση και οι επαφές έγιναν μέσα από επίσημους φορείς δίνοντας συνέχεια στο σίριαλ, ωστόσο λίγο αργότερα ήρθε η παραδοχή του φιάσκου που έλαβε χώρα σε ρωσικό έδαφος: «Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι όλες οι επαφές με την ομάδα από την Κολομβία έγιναν αποκλειστικά μέσω επίσημων διαύλων επικοινωνίας. Η θέση μας παραμένει αναλλοίωτη. Κάθε επικοινωνία και συνεργασία έγινε μόνο από διαπιστευμένες και επίσημες πηγές» και ακολούθησε: «Μετά από το πρώτο ματς, καταλάβαμε ότι το επίπεδο της ομάδας από την Κολομβία ήταν πολύ πίσω. Για αυτό, έχουμε τροποποιήσει το πρόγραμμα και το φορμάτ της διοργάνωσης για να συνεχιστεί ομαλά», επιβεβαιώνοντας, ουσιαστικά, τις πληροφορίες για την κατάσταση που επικράτησε στο φιλικό τουρνουά.

Στο πρόγραμμα υπήρχε προγραμματισμένο και παιχνίδι ανάμεσα στη Ρωσία και στην... Κολομβία (23/08), το οποίο ακυρώθηκε με την ομοσπονδία της χώρας της λατινικής Αμερικής να αποφασίζει να κινηθεί νομικά.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!