Σαμοντούροφ: «Ονειρό μου το ΝΒΑ, αλλά δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια» 
i

printscreen

Σαμοντούροφ: «Ονειρό μου το ΝΒΑ, αλλά δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια» 

Sportal newsroom 17:19 - 23.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:46 - 20.08.2024

Ο Αλέξανδρος Σαμοντούροφ μίλησε στην Cosmote TV και στην εκπομπή Pick n' Roll, για την εμπειρία του στο Basketball Without Borders που διεξήχθη στο πλαίσιο του All-Star Weekend, για να όνειρά του και την μέχρι τώρα πορεία του.

Από το προπονητικό κέντρο των Γιούτα Τζαζ, στο Σολτ Λέικ Σίτι, ο Αλέξανδρος Σαμοντούροφ μίλησε στην εκπομπή Pick n' Roll και στους Βασίλη Σκουντή, Ρήγα Δάρδαλη για την Cosmote TV. Η εμπειρία του στο Basketball Without Borders ήταν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς ο 18χρονος φόργουορντ του Παναθηναϊκού συμμετείχε σε προπονήσεις και αγώνες μαζί με τους καλύτερους ανερχόμενους παίκτες απ' όλο τον πλανήτη κατά τη διάρκεια του All-Star Weekend του ΝΒΑ

«Ούτε εγώ δεν μπορούσα να φανταστώ πριν από δύο τρία χρόνια ότι θα βρίσκομαι εδώ και θα ανταγωνίζομαι τους καλύτερους παίκτες της ηλικίας μου», είπε σεμνά και ταπεινά ο Αλέξανδρος Σαμοντούροφ. Βέβαια, «το όνειρό μου είναι το ΝΒΑ, αλλά δεν μου αρέσει να λέω μεγάλα λόγια. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και θέλω να κοιτάω ένα ένα τα βήματά μου». Βλέποντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την πορεία του, ο Σαμοντούροφ τον τοποθετεί ως πρότυπο, αλλά αντιλαμβάνεται ότι «δεν νομίζω ότι μπορώ να φθάσω τόσο ψηλά. Είναι ο αγαπημένος μου παίκτης, αυτός και ο Νίκολα Γιόκιτς», παραδέχεται. 
 

Με ύψος στα 210 εκατοστά, ο 18χρονος Σαμοντούροφ βρίσκεται υπό εξελικτική διαδικασία. «Προσπαθώ να βελτιωθώ ώστε να μπορώ να παίζω σε πολλές θέσεις», είπε. «Κυρίως αγωνίζομαι ως πάουερ φόργουορντ, αλλά δουλεύω και για τη θέση του σμολ φόργουορντ και γι' αυτή του σέντερ». Ξέρει όμως, ότι το βασικό που πρέπει να κάνω είναι «να μην τα παρατάω και να είμαι πιστός σε αυτό που κάνω». 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αλέξανδρου Σαμοντούροφ: