Δεν βρίσκει θέση στην Euroleague o Σαμπάζ Νέιπιερ και... κατευθύνεται προς την Κίνα!

Δεν βρίσκει θέση στην Euroleague o Σαμπάζ Νέιπιερ και... κατευθύνεται προς την Κίνα!

Γιώργος Γαβριλάκης 12:22 - 26.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:47 - 26.08.2024

Ο 33χρονος Πορτορικάνος πρώην NBAer, Σαμπάζ Νέιπιερ, έχει μείνει ελεύθερος από την Μιλάνο, δεν έχει έχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά της Euroleague και ήδη σκέφτεται πως πλησιάζει η ώρα για να αποδεχθεί μία από τις πολλές προτάσεις που έχει από το κινέζικο πρωτάθλημα.

Στις αρχές του 2023 η Μιλάνο έδωσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία στην καριέρα του Σαμπάζ Νέιπιερ. Τον τοποθέτησε στο επίπεδο της Euroleague για πρώτη φορά στην καριέρα του. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Πορτορικάνος γκαρντ είχε αγωνιστεί στο NBA για επτά σεζόν και μία στη Ρωσία με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (2021-22).

Από τότε μέχρι σήμερα, αν και έχει περάσει μόλις ενάμισης χρόνος, ο Νέιπιερ έχει κάνει δύο θητείες στο Μιλάνο, ένα πέρασμα από τον Ερυθρό Αστέρα πριν επιστρέψει στον ιταλικό βορρά, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο τη νέα αγωνιστική σεζόν να διατηρήσει τη θέση του στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης. Μάλιστα, το πιθανότερο είναι να μην βρίσκεται καν στην γηραιά ήπειρο.

«Πετρούσεφ ή τίποτα»: Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα ξεκαθαρίζει...
EUROLEAGUE

09:50 - 26.08.2024

«Πετρούσεφ ή τίποτα»: Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα ξεκαθαρίζει...

Για μία ακόμα φορά ο επικεφαλής της διοίκησης του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς, μίλησε για τον Φιλίπ Πετρούσεφ του Ολυμπιακού και αυτή τη φορά είπε πως «αν δεν τον αφήσουν ελεύθερο, τότε σημαίνει ότι το ρόστερ μας έκλεισε».

Στα 33 του χρόνια ο δύο φορές πρωταθλητής NCAA με τους Κονέκτικατ Χάσκις, πρώην παίκτης των Ορλάντο Μάτζικ, των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, των Μπρούκλιν Νετς, των Μινεσότα Τίμπεργουλβς και των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, είναι έτοιμος να αποδεχθεί μία από τις αρκετές προτάσεις που έχει τα χέρια του από το πρωτάθλημα της Κίνας. Έναν τόπο που αρκετοί Αμερικανοί παίκτες, είτε από το NBA, είτε από την Ευρώπη, καταφθάνουν με μεγάλη συχνότητα για να αναβαθμίσουν μία ταχέως αναπτυσσόμενη λίγκα και να βγάλουν -σε πολλές περιπτώσεις- λεφτά που δεν θα έβγαζαν αλλού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νέιπιερ με τη Μιλάνο κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ιταλίας (και πέρσι και φέτος), ενώ στην Euroleague της σεζόν 2023-24 κατέγραψε στη στατιστική του 10,9 πόντους, 4,1 ασίστ και 2,5 ριμπάουντ.