Γιασικεβίτσιους: «Η έλλειψη του ομαδικού πνεύματος με ανησυχεί περισσότερο από την ήττα»

Γιασικεβίτσιους: «Η έλλειψη του ομαδικού πνεύματος με ανησυχεί περισσότερο από την ήττα»

Απόστολος Μαυράκης 00:40 - 26.10.2024 / Ανανεώθηκε: 00:40 - 26.10.2024

Ο Σάρας Γιασικεβίτσιους μίλησε μετά την ήττα της Φενέρμπαχτσε από τον Παναθηναϊκό, κάνοντας ειδικά λόγο για την έλλειψη ομαδικότητας και επικοινωνίας από τους παίκτες του.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει με ένα μεγάλο «διπλό» από την Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, επικρατώντας με το τελικό 76-81. Κώστας Σλούκας και Ματίας Λεσόρ ήταν από τους κορυφαίους για τους πράσινους, βάζοντας μάλιστα κάποια κρίσιμα καλάθια στο τέλος που έκριναν τη νίκη.

Ο προπονητής της Φενέρ, Σάρας Γιασικεβίτσιους, μίλησε μετά το τέλος του αγώνα, κάνοντας ειδική αναφορά στην έλλειψη ομαδικού πνεύματος που είδε από τους παίκτες του, αλλά και την αντίστοιχη έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ τους:

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και τον Εργκίν Αταμάν. Ήμασταν πολύ κακοί στην αρχή και πνευματικά ήμασταν ακόμα χειρότεροι. Δεν ήμασταν ενωμένοι, παίζαμε ατομικά. Στο 3ο δεκάλεπτο παλέψαμε πιο πολύ και πιστεύω πως ήμασταν καλύτεροι. Βελτιωθήκαμε και στα στατιστικά, αλλά κάναμε παιδαριώδη λάθη που μας στοίχισε κατοχές.

Λόγω αυτού, χάσαμε τον έλεγχο. Η έλλειψη ομαδικότητας με ανησυχεί περισσότερο από την ήττα. Γιατί όταν δεν είσαι ενωμένος, δεν έχεις καμία πιθανότητα να κερδίσεις. Όσον αφορά το μπάσκετ, κατάλαβα γιατί ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μας πιέσει και γιατί δεν καταφέραμε να τον πιέσουμε εμείς. Ως ομάδα, πάντα μιλούσαν μεταξύ τους και πάντα επικοινωνούσαν. Εμείς ήμασταν σαν ξεχωριστές μονάδες. Ναι, μπορούμε να δικαιολογηθούμε ως καινούργια ομάδας, αλλά η ομογένεια είναι πολύ σημαντική.

Σλούκας: «Ο Αταμάν είναι ο καλύτερος προπονητής τα τελευταία 7-8 χρόνια»
EUROLEAGUE

00:21 - 26.10.2024

Σλούκας: «Ο Αταμάν είναι ο καλύτερος προπονητής τα τελευταία 7-8 χρόνια»

Ο Κώστας Σλούκας ήταν ένας εκ των κορυφαίων της νίκης του Παναθηναϊκού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, ευστοχώντας μάλιστα σε μεγάλα σουτ. Μετά το τέλος του αγώνα, ο ίδιος στάθηκε στην αντίδραση που έβγαλαν οι πράσινοι μετά τις δυσκολίες, ενώ εκθείασε και την συνεργασία του με τον Αταμάν.

Αρχίσαμε να παλεύουμε με ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι στο 3ο δεκάλεπτο, δεν ήμασταν τέλειοι, παλεύαμε και έτσι νικήσαμε την Αναντολού Εφές και τον Ολυμπιακό. Αλλά δεν μπορείς να νικήσεις τον προηγούμενο πρωταθλητή με αυτόν τον τρόπο εκτός και αν αγωνιστείς.Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στο τμήμα εκμάθησης καθώς νέοι παίκτες έχουν ενταχθεί στην ομάδα. Πρέπει να προσαρμόσουμε τους παίκτες. Αν δείτε τους Μέλι και Σανλί, ήταν ήδη έτοιμοι, αλλά ο Μαριάνοβιτς και ο Μπιρτς είναι νέοι.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Γι' αυτό μπορεί να μείνουμε λίγο πίσω. Δεν ανησυχώ πολύ για τις μπασκετικές λεπτομέρειες, αυτά είναι πράγματα που μπορούν να λυθούν. Με ανησυχεί περισσότερο να είμαι ομάδα και να μην έχω μαχητικό πνεύμα. Αυτά είναι πιο σημαντικά. Φυσικά, πρέπει να μιλήσουμε για αυτά εσωτερικά. Δεν είναι μόνο να κάνεις κάποια πράγματα όταν όλα πάνε καλά. Μάλιστα στο 3ο και 4ο δεκάλεπτο η ομάδα ήταν μαζί, μιλούσαν μεταξύ τους, αλλά στα 2 πρώτα δεκάλεπτα ήταν όλοι σε ξεχωριστά σημεία και οι άνθρωποι στον πάγκο ήταν σε έναν διαφορετικό κόσμο».