Ο γιος του Σακίλ Ο΄Νιλ υπέγραψε στους Κινγκς για μία θέση στην ομάδα της G-League (vids)
i

Σαρίφ Ο'Νιλ

Ο γιος του Σακίλ Ο΄Νιλ υπέγραψε στους Κινγκς για μία θέση στην ομάδα της G-League (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:51 - 20.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:00 - 20.10.2024

Στα 23 του χρόνια ο Σαρίφ Ο'Νιλ, απόγονος του κορυφαίου σέντερ και Hall of Famer, Σακίλ Ο'Νιλ, υπέγραψε με τους Σακραμέντο Κινγκς συμβόλαιο συνεργασίας, που αφορά την στελέχωση της θυγατρικής ομάδας των Καλιφορνέζων στην αναπτυξιακή λίγκα του NBA.

Ο γιος του ΛεΜπρόν Τζέιμς θα παίζει φέτος μαζί με τον πατέρα του στους Λος Άντζελες Λέικερς, ο γιος του Σκότι Πίπεν βρήκε εγγυημένο συμβόλαιο με τους Μέμφις Γκρίζλις, ενώ τρίτος στη λίστα των τέκνων μεγάλων σταρ του NBA είναι ο Σαρίφ Ο'Νιλ, απόγονος του Σακίλ Ο'Νιλ, ο οποίος θα δοκιμάσει την τύχη του στο Σακραμέντο.

Ο 23χρονος Σαρίφ, υπέγραψε με τους Κινγκς συμβόλαιο συνεργασίας ώστε να στελεχώσει τη θυγατρική ομάδα των Καλιφορνέζων στην G-League: Τους Στόκτον Κινγκς. Πρόκειται για έναν αθλητή που ξεκίνησε την πορεία του στο Κολεγιακό πρωτάθλημα με το UCLA, έκανε αίσθηση απευθείας, αλλά όταν μεταφέρθηκε στο LSU (που τίμησε και ο Σακίλ στα νιάτα του) για τα δύο τελευταία χρόνια των σπουδών του πριν λάβει μέρος στο Draft του ΝΒΑ, διαπιστώθηκε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που είχε να κάνει με την καρδιά του.

Kατά τη διάρκεια της πρώτης του χρονιάς στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, έκανε ένα πολύ δύσκολο χειρουργείο (ανοικτής καρδιάς), που αρχικά κανείς δεν μπορούσε να του υποσχεθεί ότι θα ξαναπαίξει μπάσκετ. Έμεινε εκτός δράσης για έναν χρόνο, δεν κατάφερε να δελεάσει καμία ομάδα στο Draft του 2022, αλλά συνεχίζει να διεκδικεί το όνειρο και τους στόχους του. Τώρα, λίγο πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων στον «μαγικό πλανήτη» εν μέρει τα κατάφερε. Μόνο που πλέον η προοπτική του δεν είναι η ίδια. Ακόμα δεν έχει παίξει στο NBA, παρά μόνο στην G-League, εκεί όπου θα εμφανίζεται και τη νέα σεζόν.