Ελεύθερος από τους Σάρλοτ Χόρνετς ο Ποκουσέφσκι - Ανανεώνει ο Μάιλς Μπρίτζες (vids)

Ελεύθερος από τους Σάρλοτ Χόρνετς ο Ποκουσέφσκι - Ανανεώνει ο Μάιλς Μπρίτζες (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 22:45 - 06.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:05 - 06.07.2024

Οι Σάρλοτ Χόρνετς αποδέσμευσαν τον Σέρβο πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Αλεξέι Ποκουσέφσκι, ο οποίος ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του που δεν θα ανήκει απαραίτητα στο NBA. Οι Σφήκες πλέον ασχολούνται με την ανανέωση της συνεργασίας τους με τον Μάιλ Μπρίτζες και η συμφωνία για τρία χρόνια έναντι 75 εκατομμυρίων είναι... έτοιμη!

Ένας πρώην παίκτης του Ολυμπιακού κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος στην Αμερική, μιας και οι Σάρλοτ Χόρνετς αποφάσισαν να τον αποδεσμεύσουν. Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι πλέον ψάχνει να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, είτε στο NBA, είτε στην Ευρώπη.

O 22χρονος Σέρβος, ο οποίος το 2020 έφυγε από τους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά για το... Αμερικάνικο όνειρο, έχει τέσσερις σεζόν προϋπηρεσία στο NBA. Ξεκίνησε την καριέρα του στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, ενώ στα μέσα της σεζόν 2023-24 έγινε ανταλλαγή στους Σάρλοτ Χόρνετς. Η καλύτερη σεζόν του ήταν η πρώτη του (2020-21) όταν και κατέγραψε 8,2 πόντους, 4,7 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ.

Η πορεία του δεν ήταν ανάλογη με τις προδιαγραφές που δημιούργησε ο ίδιος, αλλά παρέμεινε στο επίπεδο που έθεσε και πλέον θα πρέπει να δει τι επιλογές έχει μπροστά του. Στα 18 ματς που αγωνίστηκε με τους Χόρνετς είχε 7,4 πόντους και 4,4 ριμπάουντ, αλλά δεν έχει θέση στο ρόστερ της επόμενης σεζον.

Αντίθετα, οι Σφήκες κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρήσουν στην ομάδα τον Μάιλς Μπίτζες, ο οποίος είναι free agent και υπάρχουν πολλές ομάδες που τον διεκδικούν. Αρχικά, φάνηκε κάπως δύσκολο να συνεχίσει στη Σάρλοτ και οι Κλίπερς με τους Καβαλίερς θεωρήθηκαν τα φαβορί για την απόκτησή του. Πλέον όμως, η νυν ομάδα του είναι έτοιμη να υπογράψει μαζί του για άλλα τρία χρόνια έναντι 75 εκατομμυρίων δολαρίων. Ουσιαστικά απομένουν τα τυπικά για να πει το «ναι» και να βάλει την τζίφρα του στο νέο συμβόλαιο.

Έφυγε από το Μιλγουόκι ο Μαλίκ Μπίσλεϊ και υπέγραψε για έναν χρόνο στους Ντιτρόιτ Πίστονς (vid)
NBA

16:52 - 06.07.2024

Έφυγε από το Μιλγουόκι ο Μαλίκ Μπίσλεϊ και υπέγραψε για έναν χρόνο στους Ντιτρόιτ Πίστονς (vid)

Μετά από μία σεζόν στους Μιλγουόκι Μπακς και στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Μαλίκ Μπίσλεϊ ως ελεύθερος υπέγραψε στους Ντιτρόιτ Πίστονς, που δεν υπολογίζουν τον Εβάν Φουρνιέ, αλλά γεμίζουν την περιφέρειά τους.

Ο 25χρονος Μπρίτζες, ο οποίος το 2022-23 δεν αγωνίστηκε λόγω δικαστικών διαμαχών και τιμωριών για την βίαιη συμπεριφορά του προς την σύντροφο του και μάνα του παιδιού του, αλλά όταν επέστρεψε έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με 21 πόντους και 7,3 ριμπάουντ σε 67 αγώνες.