Ο Ντόντσιτς ήταν μια ομάδα μόνος του όμως οι Μάβερικς ηττήθηκαν στη Σάρλοτ

Λούκα Ντόντσιτς και Κάιρι Ίρβινγκ

i

photo by Ron Jenkins / Getty Images / Ideal Images

Ο Ντόντσιτς ήταν μια ομάδα μόνος του όμως οι Μάβερικς ηττήθηκαν στη Σάρλοτ

Νίκος Καλαμπάκας 22:31 - 26.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:36 - 14.08.2024

Νέα ήττα για τους Ντάλας Μάβερικς, αυτή τη φορά από τους Χόρνετς μέσα στη Σάρλοτ (110-104). Ο Ντόντσιτς σημείωσε 40 πόντους, όμως ήταν απελπιστικά μόνος και η ομάδα του έπεσε στο 36-39. Πλέον τα playoffs απομακρύνονται επικίνδυνα!

Φοβερός αγώνας έγινε στη Σάρλοτ εκεί όπου οι Χόρνετς υποδέχθηκαν τους Μάβερικς. Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν τη νίκη αφού τον τελευταίο καιρό είναι σε ελεύθερη πτώση, όμως οι γηπεδούχοι αν και είναι προτελευταίοι στην κατάταξη της Ανατολής, αποδείχθηκαν σκληρά καρύδια κι έκαναν δύσκολη τη ζωή του Ντόντσιτς και της παρέας του.

Το Ντάλας έχει πέσει στην 11η θέση της Δυτικής περιφέρειας με ρεκόρ 36-38 και καιγόταν για τη νίκη αφού στόχος είναι να παίξει στα playoffs.

Ωστόσο το έργο τους δεν ήταν καθόλου εύκολο, αφού ο Λούκα Ντόντσιτς στο πρώτο ημίχρονο ήταν σκιά του εαυτού του και ξεκίνησε τον αγώνα με 0/6 σουτ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι Χόρνετς να προηγηθούν στο κλείσιμο του α' δωδεκαλέπτου με 14 πόντους (30-16) και να κάνουν δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων τους.

Ανάλογο ήταν το σκηνικό και στο 2ο δωδεκάλεπτο, με τους Μάβερικς ωστόσο να σοβαρεύονται και να κυνηγούν τη νίκη με περισσότερη θέρμη και τον Ντόντσιτς να θυμίζει τον παίκτη που όλοι θαυμάζουμε. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μειώσει στο ημίχρονο τη διαφορά στους 7 πόντους και έδειχναν ικανοί να κυνηγήσουν τη νίκη.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην τρίτη περίοδο με τη Σάρλοτ να διατηρεί το προβάδισμα και την κυριαρχία και να κλείνει το δωδεκάλεπτο με διαφορά 9 πόντων (82-72).

Ο αγώνας είχε γίνει αμφίρροπος και το Ντάλας βρήκε την ευκαιρία να πλησιάσει στο σκορ, αλλά και να περάσει μπροστά. Μέχρι τα μισά του 4ου δωδεκάλεπτου οι Μάβερικς δεν είχαν περάσει μπροστά στο σκορ, όμως από αυτό το σημείο και έπειτα οι εναλλαγές στο σκορ ήταν συχνές.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αποφασισμένοι να μην ηττηθούν και στο τελευταίο λεπτό είχαν διαφορά πέντε πόντων (101-106). Tελικά το τρένο χάθηκε για το Ντάλας, αφού οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν με 110-104 και έστειλαν ακόμα πιο χαμηλά την ομάδα των Ίρβινγκ και Ντόντσιτς!

Δωδεκάλεπτα: 30-16, 55-48, 81-72, 108-104