Σαρωτική Βόννη «καθάρισε» με +55 στην πρεμιέρα του Intercontinental Cup

Σαμ Γκρίσελ

Σαρωτική Βόννη «καθάρισε» με +55 στην πρεμιέρα του Intercontinental Cup

Χρήστος Τσάλτας 12:22 - 21.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:20 - 14.08.2024

Επίδειξη δύναμης από την Βόννη, με την κάτοχο του BCL να κάνει περίπατο απέναντι στη Μανάμα, από το Μπαχρέιν, επικρατώντας με το εμφατικό 105-50.

Τι κι αν άλλαξε το ρόστερ εκ βάθρων αυτο το καλοκαίρι; Η Βόννη συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε την περσινή σεζόν, έχοντας την ίδια ενέργεια σε όλα τα επίπεδα. Η ομάδα από την Γερμανία βρίσκεται στη Σιγκαπούρη για το Intercontinental Cup της FIBA και στην πρεμιέρα της έκανε επίδειξη δύναμης.

Το φετινό καλοκαίρι περιλάμβανε πολλές και μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ της γερμανικής ομάδας. Οι δύο πιο σημαντικές εξ αυτών σχετίζονταν με τον head coach, αλλά και τον ηγέτη του ρόστερ. Τούόμας Ίσαλο και Τι Τζέι Σορτς αποχώρησαν, με προορισμό το Παρίσι και την Παρί, όμως οι ιθύνοντες την κάτοχο του BCL βρήκαν τον τρόπο όχι μόνο να καλύψουν τα κενά, αλλά να διατηρήσουν και το επίπεδο του ρόστερ ψηλά. Κάτι που φάνηκε με το... καλημέρα στη σεζόν και ιδίως απέναντι στην κάτοχο του τίτλου στο Μπαχρέιν, την Μανάμα.

Η Βόννη αντιμετώπισε την Μανάμα του Λίνου Γαβριήλ και χωρίς να δυσκολευτεί, αλλά και να κινδυνεύσει στη διάρκεια του αγώνα έφτασε πολύ άνετα στη νίκη. Το τελικό 105-50 αποτύπωσε πλήρως την εικόνα του αγώνα, με τους Γερμανούς να κυριαρχούν, να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και στο φινάλε να φτάνουν σε μια πολύ άνετη νίκη.

Ο Σαμ Γκρίσελ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, έχοντας 28 πόντους και 10 ριμπάουντ, για τους νικητές, όμως δεν ήταν μόνος. Αυτό γιατί δύο πρώην παίκτες του Λαυρίου συνέβαλαν στη νίκη της ομάδας τους.

Ο Γκλιν Ουότσον μέτρησε 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο Σάβιον Φλαγκ πρόσθεσε 13 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ, με τους δύο Αμερικανούς να είναι βασικοί πυλώνες της ομάδας του Ροέλ Μουρς τη φετινή σεζόν.

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 50-22, 84-33, 105-50.