Ο σημαντικός ρόλος του Βεζένκοφ στο πλάνο των Σακραμέντο Κινγκς τη σεζόν 2023-24

Σάσα Βεζένκοφ

i

@Intime

Ο σημαντικός ρόλος του Βεζένκοφ στο πλάνο των Σακραμέντο Κινγκς τη σεζόν 2023-24

Χρήστος Τσάλτας 18:50 - 01.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:11 - 14.08.2024

Η μεγάλη στιγμή για τον Σάσα Βεζένκοφ είναι γεγονός, καθώς ο χαρισματικός φόργουορντ θα μετακομίσει στο Σακραμέντο, για χάρη των Κινγκς, υπογράφοντας συμβόλαιο 3 ετών και με ρόλο κομβικό στην προσπάθεια της ομάδας του Μάικ Μπράουν.

Άπαντες στον Ολυμπιακό περίμεναν την απόφαση του Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ, που τα τελευταία 2 χρόνια είχε καταφέρει να «εκτοξεύσει» την καριέρα του και να κάνει όχι μόνο την Ευρώπη, αλλά και ομάδες του ΝΒΑ να τον παρακολουθούν, θα ζήσει το αμερικανικό όνειρο τη νέα σεζόν.

Οι Σακραμέντο Κινγκς που απέκτησαν τα δικαιώματά του το καλοκαίρι του 2022, πριν από το NBA Draft, κατάφεραν να κάνουν δικό τους τον 28χρονο άσο, προσφέροντάς του ένα συμβόλαιο 3 ετών, με απολαβέςς που φτάνουν στα 20 εκατ. δολάρια συνολικά. Μια εξέλιξη που φέρνει τον Βούλγαρο φόργουορντ στη μεγάλη σκηνή, ως συμπαίκτη του Ντομάντας Σαμπόνις, του Ντε Άαρον Φοξ, του Κίγκαν Μάρεϊ και του Κέβιν Έρτερ.

Ο Μάικ Μπράουν και οι συνεργάτες του, αλλά και όλο το front office των Κινγκς έκαναν ταξίδια στις ΗΠΑ, για χάρη του πρώην άσου του Άρη και της Μπαρτσελόνα, ώστε να παρακολουθήσουν από κοντά το παιχνίδι του, αλλά και να συζητήσουν μαζί του, βλέποντας στοιχεία του χαρακτήρα του. Κάτι που βοήθησε ώστε να βγουν ακόμα πιο ασφαλή συμπεράσματα και να «ζυμωθεί» ακόμα περισσότερο στο μυαλό όλων η ιδέα να πορευτούν με τον Βούλγαρο άσο τη νέα σεζόν.

Αυτό είναι το συμβόλαιο του Βεζένκοφ με τους Κινγκς
NBA

18:02 - 01.07.2023

Αυτό είναι το συμβόλαιο του Βεζένκοφ με τους Κινγκς

Ο Σάσα Βεζένκοφ θα γίνει κάτοικος Σακραμέντο, για χάρη των Κινγκς, υπογράφοντας συμβόλαιο 3 ετών με την ομάδα της Καλιφόρνια, παίρνοντας ένα ηγεμονικό συμβόλαιο, που δείχνει και τον ρόλο που θα έχει στην ομάδα του Μάικ Μπράουν.

Όπως και θα συμβεί. Στο πλάνο της νέας σεζόν ο ρόλος του θα είναι πολύ σημαντικός. Διότι δεν θα είναι απλά ένα μέλος του ροτέισιον, αλλά θα έρχεται από τον πάγκο και θα είναι το back up 4άρι πίσω από τον Κίγκαν Μάρεϊ. Ο Μάρεϊ αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία των Κινγκς, με την ομάδα του Σακραμέντο να είναι αποφασισμένη να επενδύσει πάνω του μελλοντικά.

Την ίδια στιγμή οι δύο παίκτες μπορούν να παίξουν και μαζί, με την σκέψη του Μπράουν να είναι η μετατόπιση του Μάρεϊ στο 3 και ο Βεζένκοφ στο 4. Μια εξέλιξη που θα φέρει ευελιξία επιθετικά στην ομάδα του Σακραμέντο, αλλά και ακόμα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στον Βούλγαρο άσο. Που δεν θα είναι... κομπάρσος τη νέα σεζόν, αλλά ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στα χέρια του Μάικ Μπράουν και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Το ρόστερ των Κινγκς εξάλλου΄παίρνει σιγά σιγά την τελική μορφή του, με τις πιο σημαντικές κινήσεις (ανανέωση Μπαρνς, ανανέωση Λάιλς, απόκτηση Βεζένκοφ, απόκτηση Ντουάρτε) να ισχυροποιούν σημαντικά τους «βασιλιάδες» σε περιφέρεια και φροντ λάιν αντίστοιχα.