«Δείξε μου τον πραγματικό Τέο! Όχι τον κακό!»: Ο Τζόρτζεβιτς θυμήθηκε τις φωνές που... έβαλε στον Τεόντοσιτς

Φωτ. IMAGO

i

Μίλος Τεόντοσιτς, Σάσα Τζόρτζεβιτς / © IMAGO

«Δείξε μου τον πραγματικό Τέο! Όχι τον κακό!»: Ο Τζόρτζεβιτς θυμήθηκε τις φωνές που... έβαλε στον Τεόντοσιτς

Απόστολος Μαυράκης 15:29 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 15:29 - 09.10.2024

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μίλησε στο «Χ&O's Podcast» και μεταξύ άλλων εξιστορήθηκε ένα περιστατικό από τα αποδυτήρια της εθνικής Σερβίας στο Mundobasket του 2014, με εμπλεκόμενο τον Μίλος Τεόντοσιτς.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς αποτελεί έναν από τους πιο ιστορικούς προπονητές της εθνικής Σερβίας, έχοντας κατακτήσει μάλιστα 3 αργυρά μετάλλια στην άκρη του πάγκου της. Ο ίδιος βρέθηκε στο «Χ&O's Podcast» και μίλησε για την νοοτροπία του ως προπονητής, εξιστορώντας μάλιστα και μια μικρή ιστορία με τον Μίλος Τεόντοσιτς από τα αποδυτήρια της Εθνικής Σερβίας στο Mundobasket του 2014, στο οποίο η Σερβία κατέκτησε ένα από τα 3 προαναφερθέντα μετάλλια.

Σχετικά με τη νοοτροπία του Τζόρτζεβιτς ως προπονητής: «Το πιο σημαντικό πράγμα στο σημερινό μπάσκετ, είναι να μάθεις στα άτομα που προπονείς την συμπεριφορά που θέλεις να έχουν. Από προπονητικής άποψης, δεν υπερβαίνω ποτέ τα όρια της ασέβειας. Αυτό δεν υπάρχει μέσα μου σαν άνθρωπος, γιατί οφείλεις να με σεβαστείς.

Ζητώ να δοθεί ο απαραίτητος σεβασμός στους παίκτες, εάν βέβαια δω ότι τον αξίζουν. Όλοι μπορούν να κάνουν λάθη και η φιλοσοφία μου είναι πως επίσης όλοι θα έπρεπε να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία και να την εκμεταλλευτούν στο έπακρον»

Μιλώντας για το περιστατικό με τον Τεόντοσιτς, είπε τα εξής: «Είχα την τύχη να προπονήσω τον Μίλος Τεόντοσιτς, έναν μπασκετικό βιρτουόζο και έναν από τους πιο ταλαντούχους παίκτες στην ιστορία της χώρας. Θυμάμαι να του ουρλιάζω στα αποδυτήρια το 2014 (σ.σ. με την εθνική Σερβίας). Συγκεκριμένα του φώναξα: Δείξε μου τον καλό Τέο, όχι τον κακό, δώσε μου τον καλό, τον ηγέτη, όχι αυτόν που εμφανίζεται όταν τρελαίνεσαι!

Τον πίεσα πολύ και είμαι περήφανος για την σχέση που έχω χτίσει μαζί του. Ο Τέο (σ.σ. ο Τεόντοσιτς) ήταν από τους πιο σημαντικούς παίκτες της γενιάς του για την εθνική ομάδα (σ.σ. της Σερβίας). Φυσικά όμως αυτό έγινε μεθοδικά, δεν γινόταν να γίνει αμέσως. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί με κανέναν παίκτη.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Πιστεύω ακράδαντα στο να υπάρχει ανθρωπιά στις σχέσεις. Πρέπει δηλαδή να συνειδητοποιείς την θέση του εαυτού σου προς τον συνάδελφό σου ως ανθρώπινο ον. Ως παίκτης μου ήταν πιο εύκολο να χτίζω τέτοιου είδους σχέσεις. Είναι πιο δύσκολο να το κάνεις όσο είσαι εκτός των αποδυτηρίων ως προπονητής».