Οι Ράπτορς ανακοίνωσαν το ρόστερ τους για το Summer League - Δεν υπάρχει το όνομα του Σάσα Βεζένκοφ!

Οι Ράπτορς ανακοίνωσαν το ρόστερ τους για το Summer League - Δεν υπάρχει το όνομα του Σάσα Βεζένκοφ!

Γιώργος Γαβριλάκης 20:41 - 07.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:45 - 07.07.2024

Σε λίγες μέρες οι Τορόντο Ράπτορς θα ξεκινήσουν την δράση τους στο Summer League και στους 16 παίκτες που απαρτίζουν το ρόστερ τους, δεν συμπεριλαμβάνεται ο Σάσα Βεζένκοφ.

Σιγά σιγά όλες οι ομάδες του NBA προετοιμάζονται για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τους. Αυτό αφορά τα Summer League, εκεί όπου δοκιμάζονται κάποιοι νέοι και νεαροί παίκτες, οι rookies που μόλις προσαρτήθηκαν στις ομάδες (μέσω του Draft), αλλά και κάποιοι, συνήθως δευτεροετής στη λίγκα, με εγγυημένο συμβόλαιο που αγωνίστηκαν την προηγούμενη σεζόν.

Οι Τορόντο Ράπτορς λοιπόν, ανακοίνωσαν το ρόστερ τους για το καλοκαιρινό καμπ που απαρτίζεται από 16 παίκτες. Ένας από αυτούς... ΔΕΝ είναι Σάσα Βεζένκοφ.

Ο 28χρονος Βούλγαρος φόργουορντ, ο οποίος έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό για την επιστροφή του στην Ελλάδα και την Euroleague, ανήκει στην ομάδα του Καναδά με συμβόλαιο που ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι (του 2025). Κι όσο ανήκει σ' αυτούς δεν γίνεται να κάνει πράξει την επιθυμία του και να φορέσει ξανά την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Η υπόθεσή του ουσιαστικά εκκρεμεί και θα πρέπει οι Πτερόσαυροι να του κάνουν το... χατίρι και να τον αποδεσμεύσουν.

Πρόκειται για μία σύνθετη κατάσταση, που όπως εξηγούν οι Αμερικάνοι, οι επιλογές είναι δύο και όχι εύκολο να παρθούν. Διότι, αν τον αποδεσμεύσουν οι Ράπτορς θα χρεωθούν (στην εφορία) το συμβόλαιο των σχεδόν επτά εκατομμυρίων που προβλέπεται για τη σεζόν 2024-25. Ενώ, αν επιλεγεί η περίπτωση του buy out ο Βεζένκοφ θα πρέπει να θυσιάσει αρκετά χρήματα, πληρώνοντας από την τσέπη του (ποσοστό ή και ολόκληρο) το συμβόλαιό του με την ομάδα του NBA.

H αλήθεια πάντως, είναι πως αν οι Ράπτορς τον υπολόγιζαν για τη νέα σεζόν και δεν... άκουγαν τις φήμες και τις πληροφορίες από την γηραιά ήπειρο, το λογικό θα ήταν να τον καλέσουν στο Summer League τους. Όπως κάλεσαν και τους άλλους παίκτες τους που ετοιμάζονται, όπως ο Βεζένκοφ, για τη δεύτερη σεζόν τους στο NBA: Τον Οτσάι Αγκμπάτζι, τον Γκρέιντι Ντικ και τον Τζέιβον Φρίμαν-Λίμπερτι.