Μίδας στο Λιμάνι: Πόσα χρήματα ετησίως προσφέρει ο Ολυμπιακός στον Βεζένκοφ

Μίδας στο Λιμάνι: Πόσα χρήματα ετησίως προσφέρει ο Ολυμπιακός στον Βεζένκοφ

Γιώργος Γαβριλάκης 19:03 - 04.07.2024 / Ανανεώθηκε: 22:08 - 04.07.2024

O Ολυμπιακός ήταν η τέως θα είναι και η επόμενη ομάδα του Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος με το που θα μείνει ελεύθερος από τους Τορόντο Ράπτορς θα υπογράψει ένα... μυθικό συμβόλαιο με τους «ερυθρολεύκους». Δείτε τους χρονικούς και οικονομικούς όρους της νέας συνεργασίας.

Το μόνο που απομένει ουσιαστικά είναι η λύση της συνεργασίας τους με τους Τορόντο Ράπτορς, που ουσιαστικά δεν ξεκίνησε ποτέ. Ο Σάσα Βεζένκοφ είχε εξ αρχής την σκέψη και την πρόθεση να επιστρέψει στην Ευρώπη και η κατάσταση αυτή δρομολογήθηκε με το που οι Σακραμέντο Κινγκς τον έστειλαν με ανταλλαγή στην ομάδα του Καναδά.

Ο κύκλος του Βούλγαρου φόργουορντ στο NBA ολοκληρώνεται λοιπόν, μετά την rookie season του και παρά το γεγονός ότι η αρχική συμφωνία προέβλεπε εγγυημένο συμβόλαιο και για την δεύτερη. Η επόμενη μέρα όμως, θα τον βρει και πάλι στον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» που περίμεναν πως και πως να τον αποκτήσουν ξανά, πλέον περιμένουν την αποδέσμευσή του, μία κατάσταση που θα διαχειριστούν και θα ολοκληρώσουν οι Τορόντο Ράπτορς, όπως εξήγησε στο Sportal και ο μάνατζερ του Νίκος Λώτσος.

Κι όταν ο Σάσα Βεζένκοφ μείνει ελεύθερος από τον «μαγικό πλανήτη», πολύ σύντομα θα βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο που θα του δώσουν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι. Και αναμεσά στους όρους θα υπάρχει και η οικονομική τους προσφορά που σε σύνολο πέντε ετών θα του αποφέρει (μαζί με τα πριμ και τα μπόνους) 20 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό που θα τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένος παίκτη της Ευρώπης.

Τα πρώτα τρία χρόνια του συμβολαίου είναι εγγυημένα και «κλειστά» και το ποσό που θα λάβει ο Βεζένκοφ γι' αυτά είναι 10 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, 3,3 εκατομμύρια το χρόνο, ενώ ακολουθούν οι option επέκτασης για άλλα δύο χρόνια, μέχρι που φθάνουμε στην πενταετία και στα 17 εκατομμύρια ευρώ που μαζί με τα... έξτρα γίνονται 20 εκατομμύρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 29χρονος φόργουορντ την τελευταία του χρονιά στον Ολυμπιακό, που αναδείχθηκε MVP της Euroleague, εισέπραξε 1,2 εκατομμύρια ευρώ και το 2024-25 θα πάρει κάτι λιγότερο από τα... τριπλάσια! Το περασμένο καλοκαίρι αυτό του 2023, υπέγραψε με τους Σακραμέντο Κινγκς τριετές συμβόλαιο (2+1) με μεικτές απολαβές τα 19,9 εκατομμύρια δολάρια. Πήρε τα 6,3 του πρώτου χρόνου και τώρα επιστρέφει για να συνεχίσει την σταδιοδρομία του στην ομάδα που τον ανέδειξε ως έναν από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη.

💥Ο Σάσα Βεζένκοφ επιστρέφει στον Ολυμπιακό!