Τι λένε στην Αμερική για την συμφωνία του Βεζένκοφ με τον Ολυμπιακό: «Είναι πολύ παράξενο!»
i

© imago

Τι λένε στην Αμερική για την συμφωνία του Βεζένκοφ με τον Ολυμπιακό: «Είναι πολύ παράξενο!»

Γιώργος Γαβριλάκης 23:21 - 04.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:33 - 04.07.2024

Τη μέρα που οι Ράπτορς παρουσίασαν τους rookies τους και λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το Training Camp στην Αμερική και τον Καναδά ενημερώθηκαν για την συμφωνία του Σάσα Βεζένκοφ με τον Ολυμπιακό, κάτι που προκαλεί απορίες και ερωτηματικά που εξέφρασε ο δημοσιογράφος της Toronto Star, Νταγκ Σμιθ.

Ο αντίλαλος από την «εκκωφαντική» είδηση της συμφωνίας του Σάσα Βεζένκοφ με τον Ολυμπιακό και της επικείμενη επιστροφή του στους «ερυθρολεύκους», έφθασε μέχρι την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Άλλωστε, ο 28χρονος Βούλγαρος φόργουορντ θέλει, επιθυμεί και είναι απόλυτα έτοιμος και αποφασισμένος να καταλήξει στον Πειραιά, αλλά αυτή τη στιγμή ανήκει στους Τορόντο Ράπτορς.

Οι Πτερόσαυροι προσφάτως τον απέκτησαν μέσω ανταλλαγής από τους Σακραμέντο Κινγκς, με τους οποίους πέρασε την rookie σεζόν του (χωρίς κάποια ιδιαίτερη διάκριση είναι η αλήθεια...) και τη μέρα που παρουσίασαν τους τρεις νέους παίκτες που επέλεξαν στο NBA Draft, το event που οργάνωσαν δεν αφορούσε τον επίσης νεοαποκτηθέντα Βεζένκοφ.

Την επόμενη εβδομάδα στο Τορόντο ξεκινά το training camp και το πιθανότερο είναι ο Σάσα Βεζένκοφ να μην βρίσκεται εκεί. Θα πρέπει όμως, να λυθεί το συμβόλαιό του και η Toronto Star σε δημοσίευμά της, αναφέρει τον προβληματισμό της για την περίπτωση του Βούλγαρου.

Αυτός είναι ο άνθρωπος που θα επιτρέψει στον Βεζένκοφ να επιστρέψει στον Ολυμπιακό (vid)
NBA

19:40 - 04.07.2024

Αυτός είναι ο άνθρωπος που θα επιτρέψει στον Βεζένκοφ να επιστρέψει στον Ολυμπιακό (vid)

Ο Μασάι Ουτζίρι είναι ο άνθρωπος που διαχειρίζεται σχεδόν τα πάντα στους Τορόντο Ράπτορς και αυτός που βάζει την υπογραφή του σε κάθε απόφαση των Καναδών. Άρα αυτός που θα εγκρίνει την αποδέσμευση του Σάσα Βεζένκοφ και θα του επιτρέψει εν τέλει να αγωνιστεί και πάλι στον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Νταγκ Σμιθ, αρμόδιος στα θέματα των Ράπτορς, γράφει πως «σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ευρώπη, ο Σάσα Βεζένκοφ έχει υπογράψει στον Ολυμπιακό, την πρώην ομάδα του». Μόνο που όπως προσθέτει «υπάρχει ένα πρόβλημα. Ανήκει στους Τορόντο Ράπτορς, έχει συμβόλαιο μαζί τους και δεν έχουν υπάρξει προς το παρόν συζητήσεις για την αποδέσμευσή του. Δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη τέτοιου είδους, οπότε δεν μπορεί απλώς να συμφωνεί με άλλη ομάδα ή να υπογράφει δεύτερο συμβόλαιο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο ίδιος ο Σάσα Βεζένκοφ από τη Βουλγαρία, πριν δύο μέρες, ενημέρωσε πως «δεν έχω μιλήσει ακόμα με τους Ράπτορς, δεν ξέρω τι πλάνο έχουν για μένα». Και μάλλον δεν θέλει να μάθει καν, αλλά θα πρέπει να τους πείσει (αν δεν έχουν πειστεί ήδη) πως πρέπει να τον αποδεσμεύσουν για να κάνει πράξη την επιθυμία του και να επιστρέψει στον Ολυμπιακό.