Σε ποια ομάδα θα παίξει ο Σάσα Βεζένκοφ αν επιστρέψει στην Ελλάδα σύμφωνα με το ChatGPT
i

© IMAGO

Σε ποια ομάδα θα παίξει ο Σάσα Βεζένκοφ αν επιστρέψει στην Ελλάδα σύμφωνα με το ChatGPT

Γιώργος Γαβριλάκης 10:01 - 27.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:46 - 27.06.2024

Επειδή τη δεδομένη στιγμή είναι κομματάκι δύσκολο να βάλει κανείς το χέρι σου στη φωτιά, χωρίς την ισχυρή πιθανότητα να πάθει εγκαύματα, για το ποια θα είναι η επόμενη εν Ελλάδι ομάδα του Σάσα Βεζένκοφ, ρωτήσαμε τα... πυρίμαχα ρομπότ και το ChatGPT ανέλαβε την ευθύνη να κάνει την υπόδειξή του!

Ούτε ο ίδιος ο Σάσα Βεζένκοφ, στην οικογένεια και στους φίλους του, δεν μπορεί αυτή τη χρονική στιγμή να πει με πάσα βεβαιότητα σε ποια ομάδα θα αγωνίζεται τη νέα αγωνιστική περίοδο. Διότι, ακόμα κι αν έχει αποφασίσει (που λέει ο λόγος) να παίξει και δεύτερη χρονιά στο ΝΒΑ, η πιθανότητα αυτό να μην συμβεί με τη φανέλα των Σακραμέντο Κινγκς είναι υπαρκτή.

Όλοι Euro LIVE: Το Sportal βρέθηκε στο πάρτι πρόκρισης των Γεωργιανών - Όλα τα ζευγάρια των νοκ άουτ
EURO 2024

00:00 - 27.06.2024

Όλοι Euro LIVE: Το Sportal βρέθηκε στο πάρτι πρόκρισης των Γεωργιανών - Όλα τα ζευγάρια των νοκ άουτ

«Όλοι Euro» με ζωντανή σύνδεση από το Γκεζελκίρχεν και το πάρτι πρόκρισης των Γεωργιανών. Όλη η δράση από τα ματς της Τετάρτης. Τα ζευγάρια των νοκ άουτ και ο δρόμος για τον τελικό.

Στα καθ' ημάς όμως, το ενδιαφέρον των φιλάθλων δεν εστιάζεται στο αν ο Βούλγαρος φόργουορντ θα αγωνίζεται στους Κινγκς, στους Μπουλς ή οπουδήποτε αλλού στις ΗΠΑ. Το θέμα είναι αν θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να συνεχίσει την καριέρα του και αν ναι, τότε τι θα επιλέξει. Να συνεχίσει από εκεί που το είχε αφήσει, δηλαδή στον Πειραιά με τον Ολυμπιακό ή μήπως υπάρχει τρόπος να γίνει ένα είδος ανατροπής δεδομένων (και συναισθημάτων) και τελικά καταλήξει στον Παναθηναϊκό;

Ιδού η απορία και ένας homo sapiens δεν είναι σε θέση να απαντήσει. Μπορεί όμως, να το κάνει στις μέρες μας ένα chatbox τεχνητής νοημοσύνης. Και να πάρει εκείνο την ευθύνη. Μια online εφαρμογή λογισμικού που έχει σχεδιαστεί για να μιμείται ανθρώπινη συνομιλία μέσω αλληλεπιδράσεων κειμένου ή φωνής, όπως το ChatGPT, μπορεί άλλωστε να ξέρει καλύτερα τώρα που τα δεδομένα είναι σύνθετα και δυσδιάκριτα.

  • Ποιος έχει περισσότερες πιθανότητες να φέρει ξανά τον Σάσα Βεζένκοφ στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός;

Αυτή ήταν η ερώτησή μας. Απλή, λιτή και απέριττη. Μόνο που η απάντηση του chatbox ήταν σύνθετη, αλλά εμπεριστατωμένη. Με δεδομένα που μελετήθηκαν με... ανθρώπινη λογική, χωρίς ρίσκο και με ξεκάθαρο συμπέρασμα!

Η απάντηση του ChatGPT

«Ο Ολυμπιακός φαίνεται να έχει περισσότερες πιθανότητες να φέρει ξανά τον Σάσα Βεζένκοφ στην Ελλάδα για τους εξής λόγους:

Α) Ιστορική Σχέση και Επιτυχίες: Ο Βεζένκοφ έχει ήδη αγωνιστεί με επιτυχία στον Ολυμπιακό και έχει αναπτύξει μια ισχυρή σχέση με την ομάδα, τους φιλάθλους και το προπονητικό επιτελείο. Αυτή η σχέση δημιουργεί μια βάση εμπιστοσύνης και αμοιβαίας εκτίμησης που θα μπορούσε να διευκολύνει την επιστροφή του.

Β) Προηγούμενη Εμπειρία: Ο Βεζένκοφ γνωρίζει το περιβάλλον του Ολυμπιακού, το οποίο θα μπορούσε να κάνει την επιστροφή του πιο ομαλή και ελκυστική, σε αντίθεση με το να πάει σε μια νέα ομάδα όπου θα χρειαστεί χρόνο να προσαρμοστεί.

Γ) Ανταγωνιστικό Επίπεδο: Ο Ολυμπιακός διατηρείται σε ένα υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες της EuroLeague, γεγονός που επίσης μπορεί να παίξει ρόλο στην απόφαση του Βεζένκοφ.

Δ) Οικονομικοί Πόροι: Παρά τον ανταγωνισμό από τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να προσφέρει οικονομικά ελκυστικούς όρους για τον Βεζένκοφ, αξιοποιώντας τις πηγές εσόδων του.

Αν και ο Παναθηναϊκός έχει επίσης ισχυρούς πόρους και μπορεί να ενδιαφερθεί για τον Βεζένκοφ, η προϋπάρχουσα σχέση και επιτυχία του παίκτη με τον Ολυμπιακό καθιστούν πιο πιθανή την επιστροφή του σε αυτή την ομάδα»