Επιστροφή στις νίκες για τους Σακραμέντο Κινγκς και στην άκρη του πάγκου για τον Βεζένκοφ (vids)
i

© photo by Nic Antaya / Getty Images / Ideal Images

Επιστροφή στις νίκες για τους Σακραμέντο Κινγκς και στην άκρη του πάγκου για τον Βεζένκοφ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:26 - 10.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:43 - 14.08.2024

Στο Ντιτρόιτ οι Σακραμέντο Κινγκς επανήλθαν στις αποδοτικές εμφανίσεις και νίκησαν τους Πίστονς με 131-110. Ο Ντομάντας Σαμπόνις έκανε ένα ακόμα εντυπωσιακό triple double (με 37 πόντους, 10 ριμπάουντ και 13 ασίστ), όλοι οι συμπαίκτες του τον στήριξαν, αλλά όχι ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος επέστρεψε στον μηδενικό χρόνο συμμετοχής.

Δεν θα άντεχαν άλλη ήττα. Είχαν ήδη δύο στα τέσσερα παιχνίδια από την Πρωτοχρονιά και έπειτα. Αν δεν τα κατάφερναν οι Σακραμέντο Κινγκς στο Ντιτρόιτ τότε θα τους έπιανε απελπισία. Γι' αυτό και πίεσαν τους εαυτούς του, ο Ντομάντας Σαμπόνις έκανε τη δουλειά του (δηλαδή, ένα ακόμα εντυπωσιακό triple double), η επίθεση δούλεψε... ρολόι και οι Βασιλιάδες επικράτησαν άνετα των Πίστονς με 131-110.

Πέραν των 37 πόντων, των 10 ριμπάουντ και των 13 ασίστ του Σαμπόνις, ο Κίγκαν Μάρεϊ σταμάτησε στους 32 πόντους (με 5/9 τρίποντα), ο ΝτιΑρόν Φοξ πρόσθεσε 26 και ο Μαλίκ Μονκ ήρθε από τον πάγκο για να προσφέρει 20 πόντους και 9 ασίστ. 

Για τον Σάσα Βεζένκοφ τα πράγματα ήταν πιο... ξεκούραστα -χωρίς βέβαια να το θέλει! Κι αυτό γιατί δεν αγωνίστηκε καθόλου, αν και στο προηγούμενο ματς φάνηκε πως επέστρεψε στο rotation. 

H αρχή της... αδράνειας είχε ξεκινήσει νωρίτερα. Τότε που έμεινε για τρία ματς καθηλωμένος μόνιμα στην άκρη του πάγκου, αλλά στο τέταρτο (το προηγούμενο) ο κόουτς Μάικ Μπράουν του έδωσε χρόνο συμμετοχής (20+ λεπτά) και είχε 11 πόντους και 2 ριμπάουντ. Βέβαια, δεν μπόρεσε να επηρεάσει ουσιαστικά το παιχνίδι των Σακραμέντο Κινγκς που εκείνη τη μέρα είχαν χάσει με το... βαρύ κι ασήκωτο 133-100 στην έδρα τους από τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς. Και τώρα επέστρεψε στη μη συμμετοχή και μάλιστα σε ένα παιχνίδι που οι Κινγκς έδωσαν χρόνο σε 12 παίκτες. Ανάμεσά τους και ο Χουάν Τοσκάνο-Άντερσον, ο οποίος είναι αυτός που ουσιαστικά κλέψει τα λεπτά του Βεζένκοφ στο παρκε. 

Για τους Πίστονς, αυτή ήταν η 34η ήττα τους στα 37 παιχνίδια και παραμένουν (με διαφορά) η χειρότερη ομάδα ολόκληρου του ΝΒΑ με αρνητικές επιδόσεις σε επίπεδα... χρυσού βατόμουρου. Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς κόντρα στους Κινγκς προσπάθησε να αντισταθεί με τους 26 πόντους του, ενώ ο Τζέιντεν Άιβι που αντικατέστησε στην πρώτη πεντάδα τον ρόλο του Κέιντ Κάνινγκχαμ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε, έβαλε 22 πόντους και μοίρασε 6 ασίστ. Κανείς όμως, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των Καλιφορνέζων. 

🔴 Sportal Euroleague Show με Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Τετάρτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!