Αυτός είναι ο άνθρωπος που θα επιτρέψει στον Βεζένκοφ να επιστρέψει στον Ολυμπιακό (vid)
i

© imago

Αυτός είναι ο άνθρωπος που θα επιτρέψει στον Βεζένκοφ να επιστρέψει στον Ολυμπιακό (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 19:40 - 04.07.2024 / Ανανεώθηκε: 22:06 - 04.07.2024

Ο Μασάι Ουτζίρι είναι ο άνθρωπος που διαχειρίζεται σχεδόν τα πάντα στους Τορόντο Ράπτορς και αυτός που βάζει την υπογραφή του σε κάθε απόφαση των Καναδών. Άρα αυτός που θα εγκρίνει την αποδέσμευση του Σάσα Βεζένκοφ και θα του επιτρέψει εν τέλει να αγωνιστεί και πάλι στον Ολυμπιακό.

Όταν ο Μασάι Ουτζίρι αποφάσισε να ασχοληθεί με τα διοικητικά του NBA ξεκίνησε να κολλάει ένσημα στους Ντένβερ Νάγκετς. Μέχρι τότε ήταν άμισθος scout και προπονητής σε ακαδημίες στην Αφρική, αλλά από εκεί και πέρα άρπαξε κάθε ευκαιρία που του δόθηκε και ξεκίνησε μία γνησίως αύξουσα πορεία στην καριέρα του.

Στο Ντένβερ η πρώτη του δουλειά ήταν κάτι σαν το... παιδί για όλες τις αγγαρείες. Σύντομα όμως, όλοι αντιλήφθηκαν πως δεν ήταν τυχαία περίπτωση και πως οι φιλοδοξίες του ήταν μεγάλες και ακόμα μεγαλύτερη η θέλησή τους να τις εκπληρώσει.

Μίδας στο Λιμάνι: Πόσα χρήματα ετησίως προσφέρει ο Ολυμπιακός στον Βεζένκοφ
EUROLEAGUE

19:03 - 04.07.2024

Μίδας στο Λιμάνι: Πόσα χρήματα ετησίως προσφέρει ο Ολυμπιακός στον Βεζένκοφ

O Ολυμπιακός ήταν η τέως θα είναι και η επόμενη ομάδα του Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος με το που θα μείνει ελεύθερος από τους Τορόντο Ράπτορς θα υπογράψει ένα... μυθικό συμβόλαιο με τους «ερυθρολεύκους». Δείτε τους χρονικούς και οικονομικούς όρους της νέας συνεργασίας.

Οι Νάγκετς τον προώθησαν αμέσως αναγνωρίζοντας χαρίσματα και το 2011 τον ονόμασαν General Manager τους. Όταν πήραν αυτή την απόφαση ο Ουτζίρι έγινε ο πρώτος Αφρικανός που λάμβανε τέτοιον ρόλο στον «μαγικό πλανήτη».

Γεννημένος στο Μπόρνμουθ της Αγγλία πριν από 53 χρόνια, από πατέρα Νιγηριανό και μάνα Κενυάτισσα, ο Μασάι Ουτζίρι μετά το Ντένβερ εγκαταστάθηκε στο Τορόντο. Το 2013 οι Ράπτορς του έδωσαν αρχικά την κεντρική διαχείριση της ομάδας τους, ως αντιπρόεδρος και general manager και αυτός ήταν ουσιαστικά που δημιούργησε το σύνολο που το 2019 κατέκτησε το πρωτάθλημα! Το πρώτο στην ιστορία των Καναδών και το τελευταίο μέχρι στιγμής...

Μετά από αυτή τη σπουδαία ομαδική επιτυχία, η φήμη και η αξία του εκτινάχθηκε, ενώ οι Πτερόσαυροι του έδωσαν προαγωγή. Τον ονόμασαν Πρόεδρό τους και από τότε μέχρι σήμερα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε κάθε απόφαση του οργανισμού. Και στα διοικητικά ζητήματα, ακόμα και στα αγωνιστικά, αν χρειαστεί να παρθεί κάποια δραστική απόφαση. Έχοντας πάντα την φήμη ενός σκληροτράχηλου, αυστηρού και δυναμικού συνομιλητή, επαγγελματία και διαπραγματευτή.

Αυτός είναι δηλαδή ο άνθρωπος που θα βάλει την υπογραφή του για την αποδέσμευση του Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό σε όλα και το μόνο που απομένει είναι η... τζίφρα του Ουτζίρι. Όταν την βάλει τότε ο 28χρονος Βούλγαρος φόργουορντ θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο έναντι 20 εκατομμυρίων στους «ερυθρόλευκους».

💥Ο Σάσα Βεζένκοφ επιστρέφει στον Ολυμπιακό!