Με αυτόν τον τρόπο μένει ελεύθερος ο Βεζένκοφ από τους Ράπτορς και πάει Ολυμπιακό

Σάσα Βεζένκοφ

Με αυτόν τον τρόπο μένει ελεύθερος ο Βεζένκοφ από τους Ράπτορς και πάει Ολυμπιακό

Χρήστος Τσάλτας 19:25 - 05.07.2024 / Ανανεώθηκε: 03:19 - 06.07.2024

Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι το πιο «καυτό» όνομα της αγοράς, καθώς έχει πάρει την απόφαση να επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Το να φύγει από το ΝΒΑ, ωστόσο, δεν είναι τόσο απλό και για να συμβεί χρειάζονται λεπτή χειρισμοί στην υπόθεση.

Από το απόγευμα της Πέμπτης (04/07) το όνομα του Σάσα Βεζένκοφ είναι αυτό που φιγουράρει στην κορυφή κάθε μπασκετικής συζήτησης. Ο Βούλγαρος φόργουορντ εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει από το ΝΒΑ για να επιστρέψει στο μεγάλο λιμάνι και τον Ολυμπιακό. Σε μια εξέλιξη που έχει φέρει τεράστιο ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων της ομάδας του Πειραιά.

⚽️ Όλοι Euro LIVE: Τι λένε στην ΟΥΕΦΑ για το χέρι του Κουκουρέγια και τι συμβαίνει με τη μάσκα του Εμπαπέ!
SPORTAL ORIGINALS

00:43 - 06.07.2024

⚽️ Όλοι Euro LIVE: Τι λένε στην ΟΥΕΦΑ για το χέρι του Κουκουρέγια και τι συμβαίνει με τη μάσκα του Εμπαπέ!

Όλοι Euro για τις νοκ άουτ αναμετρήσεις της Παρασκευής! Παύλος Κουστέρης και Κώστας Τόπας μεταφέρουν το ρεπορτάζ από τα ματς σε Ντίσελντορφ και Αμβούργο. Παρουσιάζουν οι Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης.

Επί της ουσίας, η σχέση Ολυμπιακού και Βεζένκοφ ποτέ δεν «κόπηκε», ούτε πέρασε κάποια φθορά, ακόμα και με την αποχώρησή του από το ΣΕΦ για τους Σακραμέντο Κινγκς. Η επιθυμία του ήταν να αγωνιστεί στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο κορυφαίο μπασκετικό επίπεδο και να δει εάν μπορεί να σταθεί ανάμεσά τους.

Τα πράγματα ωστόσο δεν εξελίχθηκαν όπως θα τα περίμεναν τόσο ο ίδιος, όσο και οι άνθρωποι των Κινγκς. Οι τραυματισμοί έκαναν την εμφάνισή τους σε σταθερή βάση για τον Βεζένκοφ, ο οποίος δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, αλλά και να βρει τον επιθυμητό ρόλο εντός των τειχών. Μάλιστα όσο προχωρούσε η σεζόν ο Μάικ Μπράουν μείωνε όλο και περισσότερο τα λεπτά συμμετοχής του, κάτι που δημιουργούσε προβληματισμό και απογοήτευση στον 29χρονο άσο.

Το φετινό καλοκαίρι είναι έντονο για τον έμπειρο άσο. Πριν από μερικές μέρες παραχωρήθηκε με ανταλλαγή στους Τορόντο Ράπτορς, μια ομάδα που βρίσκεται σε διαδικασία αναδόμησης και δεν έχει βλέψεις πρωταθλητισμού την σεζόν που έρχεται. Την ίδια ώρα που οι Καναδοί τον καλωσόρισαν χωρίς να βάλουν νούμερο στην εμφάνισή του, όπως είχε συμβεί με Ντάβιον Μίτσελ και Τζαμάλ Σιντ.

Λίγο αργότερα βγήκε στην επιφάνεια η επιθυμία του «Βεζέ» να αποχωρήσει από το ΝΒΑ και να επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Κάτι που μοιάζει μεν απλό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι. Διότι ο Βούλγαρος δεσμεύεται με συμβόλαιο για τη σεζόν 2024-25, το οποίο, βάσει της συμφωνίας που έκανε το καλοκαίρι του 2023 είναι εγγυημένο για τη σεζόν που έρχεται. Τι σημαίνει αυτό; Πως σε αυτή τη φάση είναι «δεμένος» από τους Ράπτορς, οι οποίοι δεν έχουν βγάλει σε καμία περίπτωση την διάθεση να τον αποδεσμεύσουν. Τουλάχιστον άμεσα.

Πώς θα μπορούσε όμως ο Σάσα Βεζένκοφ να επιστρέψει στην Ευρώπη για λογαριασμό του Ολυμπιακού; Ο ειδικός σε θέματα συμβολαίων ομάδων του ΝΒΑ, ο Κιθ Σμιθ στην ανάλυσή του στην ιστοσελίδα spotrac.com, εξηγεί πως τον πρώτο λόγο έχουν οι Ράπτορς στην υπόθεση, καθώς το συμβόλαιο του Βούλγαρου άσου είναι εγγυημένο, άρα εφόσον επιθυμούν να τον κρατήσουν στις τάξεις τους θα έχουν το πάνω χέρι για να το κάνουν.

Για να μπορέσει ο Βεζένκοφ ωστόσο να μείνει ελεύθερος και να υπογράψει στον Ολυμπιακό τις επόμενες μέρες, τότε θα πρέπει να συνεργαστεί με τους Ράπτορς για ένα buyout. Κάτι που μοιάζει και ως η πιο λογική εξέλιξη σε μια πολυτάραχη υπόθεση. Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος ο Βεζένκοφ θα μπορούσε να αφήσει στην άκρη αρκετά από τα 6,6 εκατ. δολάρια που έχει λαμβάνειν τη νέα σεζόν για να μπορέσει να απαλλαγεί από το συμβόλαιο με τους Ράπτορς και να γίνει free agent στην αγορά, ώστε να επιστρέψει στον Πειραιά.

Από τη στιγμή που δεν μπορεί να γίνει ανταλλαγή ανάμεσα σε ομάδα του ΝΒΑ και σε ομάδα της FIBA, η εξέλιξη αυτή μοιάζει και ως η πιο πιθανή. Βέβαια, υπάρχει και το σενάριο ο Βεζένκοφ να παραιτηθεί πλήρως από το συμβόλαιο των 6,6 εκατ. για την ερχόμενη σεζόν, ώστε να μείνει ελεύθερος, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα Βεζένκοφ έχει γίνει σίριαλ, για τα καλά. Ο παίκτης εξέφρασε ξεκάθαρα την επιθυμία να επιστρέψει στον Πειραιά και να αφήσει στην άκρη την επιλογή του ΝΒΑ, ωστόσο προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στους Τορόντο Ράπτορς και την πλευρά του παίκτη θα χρειαστεί αρκετή υπομονή και συνεργασία των δύο πλευρών. Κάτι που δείχνει πως η υπόθεση θα τραβήξει για κάποιο χρονικό διάστημα έως ότου βρεθεί η χρυσή τομή της επιστροφής στον Πειραιά.