Ξανά MVP ο Σάσα Βεζένκοφ: Την προηγούμενη αγωνιστική το... μοιράστηκε, τώρα το πήρε ολόκληρο! (vid)
i

Σάσα Βεζένκοφ / © IMAGO

Ξανά MVP ο Σάσα Βεζένκοφ: Την προηγούμενη αγωνιστική το... μοιράστηκε, τώρα το πήρε ολόκληρο! (vid)

Μιχάλης Καλογήρου 09:31 - 17.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:48 - 17.10.2024

Την προηγούμενη αγωνιστική (2η) ο Σάσα Βεζένκοφ μοιράστηκε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτης της Euroleague με τον Νιλ Σακό της Βιλερμπάν, αυτή την φορά με τις επιδόσεις του κόντρα στην Μιλάνο ανακηρύχθηκε ως ο ολομόναχος MVP της 3ης αγωνιστικής.

Ο Σάσα Βεζένκοφ το κάνει ξανά. Όπως και στην 2η, έτσι και στην 3η αγωνιστική ο Βούλγαρος φόργουορντ του Ολυμπιακού βλέπει το όνομά του να φιγουράρει στην κορυφή. Οι 31 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης στην εντός έδρας νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο, ήταν αρκετές για να δώσουν ξανά στον Σάσα το βραβείο του MVP της αγωνιστικής, αυτή την φορά χωρίς...παρέα στο βάθρο.

Η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Μονακό - Πρώτος και καλύτερος ο Ερυθρός Αστέρας
EUROLEAGUE

23:53 - 16.10.2024

Η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Μονακό - Πρώτος και καλύτερος ο Ερυθρός Αστέρας

Η νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Μονακό στο ματς με το οποίο έκλεισε το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Euroleague, έφερε τον Ερυθρό Αστέρα μόνο πρώτο στην κατάταξη.

Αυτό ήταν και το 4ο συνεχόμενο βραβείο MVP της αγωνιστικής για τον Βεζένκοφ φέτος, αφού αναδείχθηκε MVP και στα 2 παιχνίδια του Ολυμπιακού για την Stoiximan GBL. Ο Σάσα δείχνει για τα καλά, πως ήρθε να πάρει πίσω το βραβείο του MVP της Euroleague, μετά από ένα μικρό διάλλειμα μιας σεζόν στο NBA.

Στην άνετη νίκη επί της Αρμάνι, ο Βούλγαρος φόργουορντ μέτρησε εκτός από τις 31 μονάδες PIR και 22 πόντους (3/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 7/8 βολές), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 6 κερδισμένα φάουλ σε 23:39 λεπτά συμμετοχής.

Πλέον ο Βεζένκοφ πιάνει στην 3η θέση της λίστας με τα περισσότερα MVP της αγωνιστικής στην Euroleague, τους Μάικ Τζέιμς και Μιρσάντ Τουρκτσάν με 11 σχετικά βραβεία. Πρώτος σε αυτή την λίστα είναι ο Σέιν Λάρκιν με 17, ενώ ακολουθεί ο Νάντο ντε Κολό με 16. Με αυτό τον ρυθμό και όντας ακόμη μόλις 29 ετών, δεν θα προκαλέσει εντύπωση αν δούμε τον Βεζένκοφ στην κορυφή της λίστας κάποια στιγμή στο μέλλον.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Θυμίζουμε ότι στην 1η αγωνιστική, MVP ήταν ο Ταμίρ Μπλατ της Μακάμπι με 36 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.