Οι Κινγκς χωρίς τον Βεζένκοφ έχασαν στην Οκλαχόμα (vids)
i

© photo by Joshua Gateley / Getty Images / Ideal Images

Οι Κινγκς χωρίς τον Βεζένκοφ έχασαν στην Οκλαχόμα (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:31 - 12.02.2024 / Ανανεώθηκε: 08:58 - 12.02.2024

Λίγο μετά την σπουδαία επιτυχία επί των Ντένβερ Νάγκετς, οι Σακραμέντο Κινγκς δεν κατάφεραν να νικήσουν μία ακόμα κορυφαία ομάδα της Δύσης. Οι Θάντερ νίκησαν τον Σαμπόνις και την παρέα του στην Οκλαχόμα (127-113) με πρωταγωνιστές τους Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ και Τζέιλεν Ουίλιαμς - Ο Σάσα Βεζένκοφ λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο δεν αγωνίστηκε.

H δράση στο ΝΒΑ για την Κυριακή ήταν περιορισμένη. Και τα ξημερώματα της Δευτέρας (12/2) δεν έπαιζε κανείς. Διότι, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού τα βλέμματα των φιλάθλων βρίσκονταν σε έναν άλλον «μαγικό πλανήτη»: Αυτόν του NFL, εκεί όπου οι Κάνσας Σίτι Τσιφς του Γιώργου Καρλαύτη νίκησαν στον τελικό (Super Bowl) και κατέκτησαν για δεύτερη σερί φορά το πρωτάθλημα. 

Έτσι, η μόνη δράση στο μπάσκετμπολ αφορούσε τα δύο ματς που ξεκίνησαν νωρίς, το βράδυ της Κυριακής (11/2). Στο ένα, οι Σέλτικς νίκησαν στο Μαϊάμι τους Χιτ και στο δεύτερο οι Σακραμέντο Κινγκς βρέθηκαν στην Οκλαχόμα και τελικά ηττήθηκαν με 127-113 από τους Θάντερ

Λίγες ώρες μετά την σπουδαία επιτυχία επί των πρωταθλητών Ντένβερ Νάγκετς, αυτή τη φορά οι Βασιλιάδες δεν τα κατάφεραν, ενώ δεν αγωνίστηκε ο Σάσα Βεζένκοφ, λόγω του ότι νοιώθει ενοχλήσεις στον αστράγαλός του. Στο ίδιο περίπου σημείο που είχε υποστεί διάστρεμμα πριν από δύο εβδομάδες και είχε χάσει επτά ματς. 

Βασίλιε Μίτσιτς: Το μήνυμα για το μέλλον του προς τη Euroleague εστάλη με το… καλημέρα
NBA

14:10 - 11.02.2024

Βασίλιε Μίτσιτς: Το μήνυμα για το μέλλον του προς τη Euroleague εστάλη με το… καλημέρα

Ο Βασίλιε Μίτσιτς πραγματοποίησε τα ξημερώματα την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα των Σάρλοτ Χόρνετς και απέδειξε γιατί η θέση του είναι στο NBA, αρχίζοντας ουσιαστικά από τώρα την καριέρα του στον μαγικό κόσμο.

Οι Θάντερ με πρωταγωνιστές τους Σάι Τζίλτζεους Αλεξάντερ και Τζέιλεν Ουίλιαμς έκαναν την διαφορά. Οι δυο τους έβαλαν μαζί 70 πόντους με τον πρώτο να σταματάει στους 38. Το Σακραμέντο δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να τους περιορίσει και μόνο ο Μαλίκ Μονκ με τον Ντομάντας Σαμπόνις έκαναν δυναμικές προσπάθειες. Ο Αμερικανός σουτέρ είχε 26 πόντους και ήταν πρώτος σκόρερ των Κινγκς, ενώ ο Λιθουανός σέντερ είχε 21 πόντους, 11 ριμπάουντ και 14 ασίστ. Ήταν το τέταρτο συνεχόμενο του triple double και μάλιστα έχει πλέον δύο περισσότερα από τον Νίκολα Γιόκιτς στο σύνολο της σεζόν.