Δύο εβδομάδες μετά τη «συμφωνία της Σόφιας»: Που βρίσκεται σήμερα η υπόθεση Βεζένκοφ

Ο Σάσα Βεζένκοφ

Δύο εβδομάδες μετά τη «συμφωνία της Σόφιας»: Που βρίσκεται σήμερα η υπόθεση Βεζένκοφ

Aχιλλέας Μαυροδόντης 10:17 - 15.07.2024 / Ανανεώθηκε: 10:19 - 15.07.2024

Ο Σάσα Βεζένκοφ παραμένει το νούμερο 1 θέμα στον Ολυμπιακό, με την υπόθεση, δύο περίπου εβδομάδες μετά το ταξίδι των Μπαφέ – Σκινδήλια στη Σόφια, να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στο τέλος της.

Ο Σάσα Βεζένκοφ αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό.

Ο Βούλγαρος Σταρ εδώ και αρκετές ημέρες έχει γίνει γνωστό πως έχει πει το «ναι» στον Ολυμπιακό και θέλει να επιστρέψει στον αγαπημένο του Πειραιά, προκειμένου να τελειώσει τη… δουλειά που άφησε στη μέση μετακομίζοντας στο NBA.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες άλλωστε, είχαμε και το ταξίδι των Μπαφέ – Σκινδήλια στη Βουλγαρία και την Σόφια, το οποίο έπεισε και τον περίγυρο του Σάσα Βεζένκοφ πως ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη επιλογή για την συνέχεια της καριέρας του παίκτη. Έκτοτε, μπορεί στο προσκήνιο να μην είχαμε κάποια εξέλιξη, όμως στο παρασκήνιο η υπόθεση συνεχίζει να «δουλεύεται».

Η πλευρά του Σάσα Βεζένκοφ πιέζει τους Τορόντο Ράπτορς, οι οποίοι τον απέκτησαν μέσω ανταλλαγής από τους Σακραμέντο Κινγκς, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο, με τις συζητήσεις να είναι διαρκείς, καθώς ο Βούλγαρος σταρ είναι ξεκάθαρος στο τι θέλει. Παρόλα αυτά, οι Καναδοί δεν έχουν προχωρήσει ακόμη σε κάτι, καθώς προσπαθούν να τον πείσουν (μάταια) να μείνει στο Τορόντο.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ο Μεσάι Ουτζίρι, ο πρόεδρος των Τορόντο Ράπτορς, τοποθετείται συχνά τις τελευταίες ημέρες για τον Σάσα Βεζένκοφ. Από την άλλη, αξίζει να τονίσουμε πως ανταλλαγή δεν μπορεί να γίνει άμεσα. Τουλάχιστον όχι με κάποιον άλλον παίκτη. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του NBA, για να γίνει κάποιος παίκτης ανταλλαγή με κάποιον άλλον, πρέπει πρώτα να περάσουν 60 ημέρες από την μετακίνησή του. Αυτό σημαίνει πως περίπου στα τέλη Αυγούστου θα μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο κανονισμός βέβαια, είναι λίγο παράξενος, καθώς μπορεί να μην υπάρχει η παραπάνω δυνατότητα, όμως πουθενά δεν αναγράφεται κάτι για το ενδεχόμενο ανταλλαγής παίκτη για χρήματα.

Σάσα Βεζένκοφ /©Intime

Στον Ολυμπιακό συνεχίζουν να είναι αισιόδοξοι πως το θέμα Βεζένκοφ θα κλείσει θετικά, ενώ αποτελεί και προτεραιότητα για τον σύλλογο, καθώς ο «σκόρερ» που αναζητείται για την περιφέρεια, δεν πρόκειται να αποκτηθεί πριν τελειώσει η μεταγραφή του Σάσα. Από την άλλη, η επιθυμία του παίκτη να φορέσει ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα με τον δαφνοστεφανομένο έφηβο είναι δεδομένη, όπως αντίστοιχα και το γεγονός πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, από πλευράς του, έχει κάνει ό,τι μπορεί και ό,τι του αναλογεί, ώστε να πείσει τον Σάσα Βεζένκοφ να επιστρέψει. Πλέον, όμως, η μπάλα βρίσκεται στο στρατόπεδο των Ράπτορς, που εδώ και 20 μέρες δεν έχουν (και ούτε πρόκειται) πείσει τον παίκτη να μείνει.

Πάντως, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μπορεί και μέσα στον μήνα να έχουμε την οριστική εξέλιξη στην υπόθεση.