Οι κινήσεις του Σακραμέντο που επηρεάζουν ή εμπλέκουν τον Βεζένκοφ - Ο Καρνισόβας σκέφτεται επίμονα τον Σάσα!

Οι κινήσεις του Σακραμέντο που επηρεάζουν ή εμπλέκουν τον Βεζένκοφ - Ο Καρνισόβας σκέφτεται επίμονα τον Σάσα!

Γιώργος Γαβριλάκης 08:42 - 20.06.2024 / Ανανεώθηκε: 08:52 - 20.06.2024

Μια ανταλλαγή που θα αναβαθμίσει την ομάδα, είναι η κεντρική σκέψη των Κινγκς. Το δίδυμο ΛαΒίν-Καρούσο των Μπουλς φαντάζει ιδανικό για το Σακραμέντο, που προς το παρόν το ενδεχόμενο ανταλλαγής του Σάσα Βεζένκοφ είναι πιο πιθανό από την αποδέσμευσή του.

Το αν ο Σάσα Βεζένκοφ θέλει (αν το έχει αποφασίσει φυσικά) να μείνει ελεύθερος και αδέσμευτος από τους Σακραμέντο Κινγκς, ώστε να επιστρέψει στην Ευρώπη και τον Ολυμπιακό, αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμβεί αυτό (κατ’ αρχάς) και ότι είναι μια απλή διαδικασία για να ολοκληρωθεί.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ, ο οποίος πέρασε μια κάτω του μετρίου rookie season στο NBA, έχει συμβόλαιο και για τη νέα αγωνιστική χρονιά. Οι Βασιλιάδες θα ήθελαν να τον έχουν μαζί τους για άλλη μια χρόνια, κυρίως όμως θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το συμβόλαιο του για να πάρουν με ανταλλαγή δυο παίκτες που έχουν βάλει στο μάτι.

Πέρσι, το Σακραμέντο προσπάθησε να πάρει τον Ότζι Ανουνόμπι πριν αυτός καταλήξει στη Νέα Υόρκη και τον Πασκάλ Σιάκαμ, ο οποίος τελικά βρέθηκε στην Ιντιάνα. Τώρα, ο στόχος είναι ένας και ταυτόχρονα... διπλός: Ο Ζακ ΛαΒίν είναι διαθέσιμος από τους Σικάγο Μπουλς και οι Κινγκς εξετάζουν σοβαρά την απόκτηση του, παρέα με τον Άλεξ Καρούσο. Έτσι ώστε να εξασφαλίσουν αμυντική ισορροπία (που τόσο πολύ έχουν ανάγκη), αλλά και να καλύψουν κενά στην περιφέρεια που θα δημιουργήσει η φυγή του Μαλίκ Μονκ. Ο καλύτερος έκτος παίκτης της λίγκας είναι ελεύθερος και θα αναζητήσει περισσότερα χρήματα απ' ότι είναι ικανοί να του προσφέρουν οι Κινγκς, κάπου αλλού στις ΗΠΑ.

Ο Καρνισόβας θέλει στο Σικάγο τον Βεζένκοφ

Η προσφορά που θα φθάσει στα γραφεία των Μπουλς στο Σικάγο και θα έχει ως αποστολέα τους Σακραμέντο Κινγκς, θα αγορά ένα trade που θα ζητούν τον Ζακ ΛαΒίν και τον Άλεξ Καρούζο, προσφέροντας τον Ματ Μπαρνς και τον Κέβιν Χέρτερ. Έναν βετεράνο φόργουορντ δηλαδή και έναν σουτέρ.

Μόνο που οι δύο παίκτες των Ταύρων αθροιστικά έχουν συμβόλαια για το 2024-25 ύψους 53 εκατομμυρίων δολαρίων (τα 43 είναι του Λαβίν) και οι Μπαρνς και Χέρτερ μαζί δεν φθάνουν καν τα είκοσι εκατομμύρια. Πράγμα που σημαίνει ότι οι Κινγκς θα πρέπει να βάλουν τουλάχιστον ένα τρίτο πρόσωπο στο... παιχνίδι. Κι αυτό το τρίτο πρόσωπο δεν μπορεί να είναι κανένας άλλος πέραν ενός των Ντέβιον Μίτσελ, Κρις Ντουάρτε και τον Σάσα Βεζένκοφ.

Το αγαπημένο νούμερο του πατέρα του θα φοράει στο εξής ο Ντομάντας Σαμπόνις στους Σακραμέντο Κινγκς (vids)
NBA

12:28 - 15.06.2024

Το αγαπημένο νούμερο του πατέρα του θα φοράει στο εξής ο Ντομάντας Σαμπόνις στους Σακραμέντο Κινγκς (vids)

Ο Ντομάντας Σαμπόνις θέλοντας να τιμήσει το είδωλο του -παρεμπιπτόντως και πατέρα του- τη νέα σεζόν στο NBA δεν θα φορά τη φανέλα με το No 10 των Σακραμέντο Κινγκς, αλλά αυτή με το No 11.

Το θέμα είναι ότι στους Σικάγο Μπουλς, πρόεδρος του αγωνιστικού τμήματος και ένας άνθρωπος με μεγάλη επιρροή συνολικά στον οργανισμό είναι ο Λιθουανός πρώην σταρ της Euroleague (και παίκτης του Ολυμπιακού), Αρτούρας Καρνισόβας. Κι αν θα επέλεξε αυτός ποιος είναι ο τρίτος που θα έπαιρνε η ομάδα του ως αντάλλαγμα από τους Κινγκς, αυτός θα ήταν -χωρίς δεύτερη σκέψη- ο Βεζένκοφ.