Βόμβα: Στους Τορόντο Ράπτορς ο Σάσα Βεζένκοφ!

Σάσα Βεζένκοφ

i

Photo by Christian Petersen/Getty Images

Βόμβα: Στους Τορόντο Ράπτορς ο Σάσα Βεζένκοφ!

Χρήστος Τσάλτας 22:25 - 27.06.2024 / Ανανεώθηκε: 23:02 - 27.06.2024

Οι Σακραμέντο Κινγκς παραχώρησαν τον Σάσα Βεζένκοφ στους Τορόντο Ράπτορς, μαζί με τον Ντάβιον Μιτσελ, με τον Βούλγαρο φόργουορντ να μετακομίζει στην ομάδα του Ντάρκο Ραγιάκοβιτς.

Και ξαφνικά η παρουσία του Σάσα Βεζένκοφ στο Σακραμέντο και τους Κινγκς έφτασε στο τέλος της. Ο Βούλγαρος φόργουορντ δεν βρισκόταν στα πλάνα του Μάικ Μπράουν, με την ανανέωση της συνεργασίας του Αμερικανού προπονητή με την ομάδα από την Καλιφόρνια να δείχνει τον δρόμο για τη συνέχεια, τόσο στον «Βέζε», όσο και στον οργανισμό γενικότερα.

Ο Βεζένκοφ λοιπόν δεν θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα των «βασιλιάδων», καθώς την 27η Ιουνίου παραχωρήθηκε με ανταλλαγή, μαζί με τον Ντάβιον Μίτσελ, στους Τορόντο Ράπτορς του Ντάρκο Ραγιάκοβιτς, όπου ασίσταντ κόουτς είναι ο θρύλος του Παναθηναϊκού, Μάικ Μπατίστ. Στον αντίποδα, οι Κινγκς από την ανταλλαγή αυτή πήραν τον Τζέιλεν ΜακΝτάνιελς, κάνοντας χώρο στο salary cap τους προκειμένου να κινηθούν για τον Κάιλ Κούζμα.

Ο πρώην MVP της Euroleague έχει δύο χρόνια συμβόλαιο σε ισχύ, αυτό που είχε υπογράψει με τους Σακραμέντο Κινγκς το περασμένο καλοκαίρι, με τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του να είναι εγγυημένος, ενώ στον τρίτο υπάρχει οψιόν από την πλευρά της ομάδας για να τον κρατήσει στις τάξεις της.

Με τα νέα δεδομένα όμως, είναι αμφίβολο εάν ο Βούλγαρος φόργουορντ θα παραμείνει στον Καναδά, σε μια ομάδα που βρίσκεται σε διαδικασία rebuilding και στην οποία ο καλύτερος παίκτης και πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του συνόλου, ο Σκότι Μπαρνς, αγωνίζεται στη θέση 4. Θέση την οποία αγωνίζεται και ο Σάσα Βεζένκοφ.

Με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή στους Ράπτορς, το ενδεχόμενο ο «Βεζέ» να βρει τον ρόλο που θα τον ικανοποιεί δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, την ώρα που και οι «δεινόσαυροι» δεν δείχνουν να έχουν την δυναμική για να βρεθούν στα playoffs της Ανατολής και να διεκδικήσουν με αξιώσεις κάτι καλό. Αυτό άλλωστε είναι ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα για τον πρώην άσο του Ολυμπιακού προκειμένου να μείνει στον «μαγικό κόσμο».

Τις επόμενες μέρες, ίσως και ώρες, αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις με την υπόθεση του Βεζένκοφ στους Τορόντο Ράπτορς, ο οποίος δύσκολα θα βρει θέση στο ροτέισιον της νέας σεζόν, την ίδια ώρα που αναμένεται να ξεκινήσει ένα νέο... σίριαλ, σχετικά με την επιστροφή του Βούλγαρου φόργουορντ στην Ευρώπη. Ήδη άλλωστε πολλές ομάδες παρακολουθούν την περίπτωσή του από την Euroleague και είναι έτοιμες να κάνουν κίνηση για την απόκτησή του.