Το συμβόλαιο του Σάσα Βεζένκοφ και τα δεδομένα για την επόμενη μέρα στους Ράπτορς

Σάσα Βεζένκοφ

Το συμβόλαιο του Σάσα Βεζένκοφ και τα δεδομένα για την επόμενη μέρα στους Ράπτορς

Χρήστος Τσάλτας 23:18 - 27.06.2024

Ο Σάσα Βεζένκοφ μετακομίζει -μέσω ανταλλαγής- στους Τορόντο Ράπτορς και πλέον ξεκινάει νέα κουβέντα γύρω από το συμβόλαιό του, αλλά και τον ρόλο που πιθανότατα θα έχει στην ομάδα του Ντάρκο Ραγιάκοβιτς.

Η μεγάλη είδηση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ήρθε λίγο πριν από την έναρξη του δευτέρου γύρου του ΝΒΑ Draft. Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ένα από τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν σε ανταλλαγή, καθώς μαζί με τον Ντάβιον Μίτσελ μετακόμισαν στο Τορόντο και τους Ράπτορς, για χάρη του Τζέιλεν ΜακΝτάνιελς, ο οποίος πλέον θα φοράει τη φανέλα των Σακραμέντο Κινγκς.

Η κίνηση αυτή έγινε δεκτή με τεράστιο ενδιαφέρον στην Ευρώπη, καθώς το όνομα του Βεζένκοφ είναι από τα πιο «καυτά» στην αγορά και δεν είναι λίγες οι κορυφαίες ομάδες της Euroleague που έχουν «σημαδέψει» την περίπτωσή του, περιμένοντας τις εξελίξεις για να κάνουν γνωστές τις διαθέσεις τους για τον χαρισματικό φόργουορντ.

Με την εξέλιξη αυτή το συμβόλαιο του Βεζένκοφ μεταφέρεται στην ομάδα του Καναδά, όπου προπονητής είναι ο Ντάρκο Ραγιάκοβιτς, ο οποίος μάλιστα βρέθηκε στο ίδιο πάνελ με τον «Βέζε» στο 2024 Euroleague Head Coaches Congress στη Γλυφάδα, χωρίς όμως οι δύο άνδρες να έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν για κάτι πέραν του σεμιναρίου.

Την ίδια ώρα λοιπόν τα δύο χρόνια στο συμβόλαιο που απομένουν μεταφέρθηκαν στο Τορόντο. Την ερχόμενη σεζόν και εφόσον ο Βεζένκοφ παραμείνει στην ομάδα του Καναδά, θα έχει λαμβάνει 6,65 εκατ. δολάρια, με το συμβόλαιό του να είναι το έβδομο ακριβότερο του franchise τη νέα σεζόν.

Ο χρόνος του συμβολαίου είναι εγγυημένος, την ώρα που ο τρίτος χρόνος είναι στη διακριτική ευχέρεια της ομάδας. Διότι υπάρχει οψιόν μέχρι τις 29/06/2025, σε περίπτωση που ο Βεζένκοφ παραμείνει στο ΝΒΑ και δεν έχει αποχωρήσει μέχρι τότε για κάποια ομάδα της Ευρώπης.

Σε πρώτη φάση τα πάντα μοιάζουν ρευστά. Οι Ράπτορς δεν είναι ομάδα που τη νέα σεζόν θέτει τον πήχη στα playoffs ή σε κατάκτηση τίτλου, δεδομένου του γεγονότος πως βρίσκεται σε φάση αναδόμησης. Συν τοις άλλοις, στις θέσεις των φόργουορντ υπάρχουν οι Σκότι Μπαρνς, Κέλι Ολίνικ, Κρις Μπουσέ, Αρ Τζέι Μπάρετ, αλλά και ο Οτσάι Αγκμπάτζι, γεγονός που δείχνει πως στον Καναδά υπάρχει ήδη έντονη κινητικότητα στον τομέα του χτισίματος του ρόστερ.