Ο πρώτος Βούλγαρος ΝΒΑer προειδοποιεί τον Βεζένκοφ: «Φοβάμαι πως θα το μετανιώσεις!»

Ο πρώτος Βούλγαρος ΝΒΑer προειδοποιεί τον Βεζένκοφ: «Φοβάμαι πως θα το μετανιώσεις!»

Γιώργος Γαβριλάκης 16:22 - 07.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:41 - 07.07.2024

Ο 64χρονος Γκεόργκι Γκλούτσκοβ, ο οποίος το 1985 έγινε ο πρώτος Βούλγαρος που έπαιξε στο ΝΒΑ, έχει ένα μήνυμα για τον Σάσα Βεζένκοφ...

Πριν από 39 χρόνια, ο Γκεόργκι Γκλούτσκοβ, έγινε ο πρώτος αθλητής από το Ανατολικό Μπλοκ που έπαιξε στο ΝΒΑ. Και πρώτος Βούλγαρος (προφανώς). Ο Σάσα Βεζένκοφ πέρσι το καλοκαίρι έγινε ο δεύτερος NBAer από εκείνα τα μέρη και τώρα που σκέφτεται να επιστρέψει στην Ευρώπη και τον Ολυμπιακό, ο 64χρονος πλέον Γκλούτσκοβ, εξέφρασε τη γνώμη του πάνω στην υπόθεση του... επιγόνου του.

«Πιστεύω ότι είμαι ο μόνος που μπορεί να καταλάβει την κατάσταση αυτή», είπε αν και η περίπτωσή του απέχει σε επίπεδο συνθηκών και χρονικών προσδιορισμών. Διότι, όταν το 1985 ο Γκλούτσκοβ, που στην πατρίδα του αγωνιζόταν με την Βάρνα, την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, την Μπάλκαν Μπότεβγκραντ και ολοκλήρωσε την καριέρα του το 1997 στην ιταλική Σιένα, ήταν σαν τη... μύγα μέσα στον αμερικάνικο ντουρβά με το γάλα. Παρόλα αυτά έχει... φρέσκια σκέψη και αντίληψη, ενώ παρακολουθεί με ανάλυση τα σημερινά δρόμενα.

Οπότε εξήγησε πως «ο Σάσα βρέθηκε σε δύσκολες συνθήκες στη rookie σεζόν του, αλλά θα πρέπει να παλέψει. Να διεκδικήσει την ευκαιρία». Η αλήθεια είναι πως «δεν του δόθηκε η δυνατότητα στους Σακραμέντο Κινγκς για να διακριθεί μέχρι τώρα. Έπαιξε πολύ λίγο και δεν του άρεσε αυτό», πρόσθεσε ο Γκλούτσκοβ στην συνέντευξη που παραχώρησε σε μέσο της Βουλγαρίας, την χώρα που πλέον υπηρετεί ως Υπουργός Αθλητισμού της νεοσύστατης κυβέρνησης.

Οι Τορόντο Ράπτορς ανανέωσαν με βετεράνο γκαρντ/φόργουορντ - «Τσιμουδιά» για Βεζένκοφ!
NBA

20:26 - 06.07.2024

Οι Τορόντο Ράπτορς ανανέωσαν με βετεράνο γκαρντ/φόργουορντ - «Τσιμουδιά» για Βεζένκοφ!

Ο Γκάρετ Τεμπλ στα 38 του χρόνια επιστρέφει στους Ράπτορς για μία ακόμα σεζόν. Παίζει στο NBA από το 2010 ως σούτινγκ γκαρντ και ως σμολ φόργουορντ και τώρα στο Τορόντο, αλλά κυρίως στον Πειραιά υπάρχει αγωνία για το τι θα κάνουν οι Πτερόσαυροι με τον Σάσα Βεζένκοφ.

Κατέληξε όμως, λέγοντας πως «δεν ξέρω αν είναι οριστική η απόφασή του να εγκαταλείψει το NBA και να μην δοκιμάσει την τύχη του στους Τορόντο Ράπτορς στους οποίους ανήκει πλέον, αλλά δεν θα του το συνιστούσα. Στη θέση του θα έκανα κι άλλη προσπάθεια και να ξέρει πως όλοι οι νέοι στη Βουλγαρία τον παρακολουθούν και τον θαυμάζουν για το γεγονός ότι έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο».

Επίσης, θυμήθηκε και τον εαυτό του, τότε που «μετά την πρώτη μου χρονιά στο NBA επέστρεψα πίσω, κάτι που μετανιώνω μέχρι σήμερα. Αν επιστρέψει ο Σάσα Βεζένκοφ στην Ελλάδα πιστεύω ότι θα το μετανιώσει στο μέλλον. Όταν περάσουν τα χρόνια και δεν θα έχει εκμεταλλευτεί πλήρως την ευκαιρία που του δόθηκε θα έχει μία πικρία».