Σάβιτς για Καμπόκλο: «Αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι»

Φωτ. IMAGO

Σάβιτς για Καμπόκλο: «Αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι»

Ευτυχία Οικονομίδου 16:32 - 24.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:04 - 24.08.2024

Ο Μπρούνο Καμπόκλο είναι έτοιμος να φύγει από την Παρτίζαν και ο General Manager της σέρβικης ομάδας μίλησε για την κατάσταση του Βραζιλιάνου σέντερ, αλλά και για τον Τζέιμς Νάναλι, ενώ διαλεύκανε το αν υπήρξε προσέγγιση προς τον Τσίμα Μονέκε.

Μπορεί ο Μπρούνο Καμπόκλο να επιθυμούσε, όπως είχε δηλώσει, να συνεχίσει να αγωνίζεται για λογαριασμό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και της Παρτίζαν, όμως όλα δείχνουν πως θα δει σύντομα την πόρτα της εξόδου από τον σέρβικο σύλλογο.

Δίχως να πάρει την άδεια που απαιτούταν, ο Βραζιλιάνος σέντερ αποχώρησε από την Παρτίζαν εν μέσω των τελικών της ABA League με προορισμό το Ορλάντο έτσι όλα τελείωσαν στην σχέση ανάμεσα στην ομάδα και τον παίκτη.

 Ο Ζόραν Σάβιτς, ο General Manager της Παρτίζαν παραχώρησε συνέντευξη στη Mozzartsport και τοποθετήθηκε επί του θέματος του Καμπόκλο, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα από το Ισραήλ δέχτηκε πρόταση από την Χάποελ Τελ Αβίβ του Στέφανου Δέδα.

«Η κατάσταση με τον Μπρούνο είναι εντελώς διαφορετική σε σύγκριση με τον Νάναλι. Ο Καμπόκλο είναι ένας παίκτης που έφυγε από την ομάδα πριν από τον τελικό του σερβικού πρωταθλήματος. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τον λόγο που έγινε κάτι τέτοιο. Τώρα περιμένουμε την απόφαση της FIBA, Έχουμε λάβει αίτημα για το το Letter of Clearance του παίκτη.

Αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι. Θα σήμαινε ότι κάθε παίκτης σε οποιοδήποτε κλαμπ μπορεί να φύγει από την ομάδα χωρίς συνέπειες. Του πληρώσαμε την αποζημίωση που προέβλεπε το συμβόλαιο. Είχαμε περιθώριο μέχρι τις 15 Ιουλίου να αποφασίσουμε αν θέλουμε να τον κρατήσουμε και αποφασίσαμε να τον κρατήσουμε. Είναι παίκτης μας για όλους τους νομικούς λόγους. Τώρα περιμένουμε την απόφαση (σ.σ. της FIBA) για να κάνουμε τα επόμενα βήματα», ήταν τα λόγια του General Manager της Παρτίζαν.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Συνεχίζοντας: «Μπαίνουμε στη σεζόν με μια νέα ομάδα, έχοντας επίγνωση όλων των προκλήσεων που μας περιμένουν. Με εξαίρεση τον Μπάλσα, οι υπόλοιποι δεν ήταν μέρος του συλλόγου τις προηγούμενες σεζόν. Ο αθλητικός τομέας πήρε μια απόφαση την περασμένη σεζόν ότι ήταν απαραίτητο να αλλάξουμε την ομάδα για την επόμενη. Λάβαμε υποστήριξη από το διοικητικό συμβούλιο και δουλέψαμε με αυτόν τον στόχο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η νέα ομάδα θα χρειαστεί χρόνο για να το συνηθίσει, αλλά αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα στην προπόνηση μας δίνει το δικαίωμα ας είμαστε αισιόδοξοι».

«Είναι δύσκολο να φέρεις δύο νέους παίκτες, όχι ολόκληρη την ομάδα. Κανείς στην EuroLeague δεν αφήνει παίκτες να φύγουν, δεν θέλουν να αλλάξουν, αλλά έπρεπε να πάρουμε αποφάσεις. Αν και μπορεί να είναι ριψοκίνδυνο, αυτή είναι η εκτίμησή μας. Είμαι πεπεισμένος ότι φέραμε μια ομάδα που είναι καλύτερη αμυντικά, είμαστε νεότεροι, κάτι που ήταν ο στόχος μας όταν φτάσαμε πριν από τρία χρόνια ένα πολύ σύντομο ρόστερ και ήμασταν τυχεροί που δε μας έτυχαν τραυματισμοί όταν πρόκειται για παίκτες όπως ο Πάντερ, ο ΛεΝτέι ή ο Νάναλι».

Για το πρόβλημα της περασμένης σεζόν: «Είχαμε ταλέντο, αλλά διαφορετικούς χαρακτήρες. Τώρα το διορθώσαμε. Δεν φοβόμαστε να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Ο στόχος είναι να επιστρέψουμε εκεί που ανήκουμε. Την περασμένη σεζόν είχαμε 16 νίκες στην EuroLeague και θα μπορούσαν να ήταν περισσότερες. αν είχαμε σε κάποιες καταστάσεις τύχη. Θυμάμαι την πρώτη σεζόν στην Ευρωλίγκα... Αν κάποιος μου πρόσφερε 14 νίκες, θα δεχόμουν και είχαμε 20. Αυτή η ομάδα ταίριαζε, ήταν έτοιμη και μαχόμενη Οι παλιότερες ομάδες έχουν μακροχρόνια προβλήματα με αυτόν τον αριθμό αγώνων, γι' αυτό βελτιώσαμε σημαντικά τη σωματική και τη μαχητική ικανότητα της ομάδας».

Για το αν έλειπε η όρεξη: «Νομίζω ότι ναι. Αυτός είναι ο λόγος που αλλάζουμε. Τώρα έρχονται κάποια νέα παιδιά, που έχουν ποικιλία στο παιχνίδι. Η σωματικότητα με την οποία θέλαμε να ανταποκριθούμε σε όλες τις απαιτήσεις. Δεν είχαμε ποτέ πολύ μεγάλα ρόστερ τα προηγούμενα χρόνια. Δεν υπάρχει ιδανικός αριθμός παικτών, αλλά τώρα υπάρχουν τόσα πολλά παιχνίδια που κάποιοι παίκτες θα χαρούν που μπορούν να ξεκουραστούν κάποια παιχνίδια. Όλοι αυτοί μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για το μέλλον της Παρτιζάν. Θα έχουν όλοι μια ευκαιρία γιατί δεν είναι δυνατόν να αντέξουν τόσο πολλά παιχνίδια με μικρό αριθμό παικτών Η Igokea να είναι ανταγωνιστές Τώρα έχουμε μια ομάδα για το πρωτάθλημα ABA που μπορεί να ξεκουράσει κάποια παιδιά. μπορούμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα παλεύει και που δεν θα τα παρατάει και η οποία θα είναι ανταγωνιστική ποιοτικά. Αυτή είναι μια ρεαλιστική υπόσχεση στους οπαδούς».

Δυνατό φιλικό με Παρτίζαν στο Βελιγράδι για την ΑΕΚ Betsson
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

19:46 - 23.08.2024

Δυνατό φιλικό με Παρτίζαν στο Βελιγράδι για την ΑΕΚ Betsson

Η ΑΕΚ Betsson έχει μπει σε ρυθμό προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν, με τους κιτρινόμαυρους να ταξιδεύουν στο Βελιγράδι, 9 με 15 Σεπτεμβρίου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- φιλικό με την Παρτίζαν.

«Είναι δύσκολο να πεις, μέχρι να βγει στο γήπεδο δεν μπορείς να ξέρεις ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός. Δεν μπορείς να δώσεις σε κάποιον τη σκυτάλη της ηγεσίας αν δεν την έχει μέσα του. Είχαμε μια κατάσταση όπου επιλέξαμε τον Κέβιν ως αρχηγό ακόμα και αν και ήταν ίσως ντροπαλός και δεν μιλούσε πολύ, αλλά είναι ο αρχηγός που έδωσε το παράδειγμα με τη στάση του απέναντι στη φανέλα και στις υποχρεώσεις του 35 ετών είναι ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία της Παρτιζάν και τώρα αναλαμβάνει ξανά αυτόν τον ρόλο που ήρθε αμέσως και αρνήθηκε να ξεκουραστεί. Εκεί από την πρώτη προπόνηση, παρόλο που ο Ζέλικο του είπε να ξεκουραστεί, δεν ήθελε και ήταν αυτό που χρειαζόμαστε, τέτοιου είδους χαρακτήρα».

«Είμαι κάποιος που δεν κοιτάζει αν ένας παίκτης είναι εγχώριος ή ξένος. Η Παρτιζάν δεν το έχει κοιτάξει ποτέ αυτό, αλλά είμαι πάντα υπέρ του να μην ανταμείβουμε έναν παίκτη με καλύτερο συμβόλαιο για μια κακή σεζόν μόνο και μόνο επειδή έχει μια προσφορά από έναν άλλον σύλλογο που ζητάει μόνο δύο πράγματα από τον παίκτη, να σεβαστεί το έμβλημα του συλλόγου και να είσαι φιλόδοξος. Το ιδανικό παράδειγμα είναι το σώμα ενός παίκτη, ειδικά ενός νεαρού. Αν δουλεύεις για τρία χρόνια και το σώμα σου δεν έχει βελτιωθεί την τρίτη σεζόν, αυτό μιλάει για τη φιλοδοξία σου. Την περασμένη σεζόν είχαμε απογευματινές προπονήσεις που δεν ήταν όλοι. Κάποιοι εμφανίστηκαν υποχρεωτικά σε κάθε προπόνηση, κάποιοι δεν εμφανίστηκαν ούτε μία φορά. Αυτό δείχνει γιατί κάποιοι είναι στο κλαμπ και κάποιοι όχι».

Για τον Νάναλι: «Δύσκολα ένα πράγμα είναι απολύτως ξεκάθαρο, άφησε ένα μεγάλο σημάδι στην Παρτιζάν. Αγαπάμε τον Τζέιμς. Είναι μοναδικός χαρακτήρας. Απλώς, έδωσε πολλά στον σύλλογο, όλοι μπορούν να το δουν αυτό. Είχε κάτι παραπάνω από σταθερότητα την περασμένη σεζόν. Αλλά η απόφαση για το αν θα συνεχίσουμε δεν προέκυψε από εκείνο το περιστατικό στον τελικό της ABA League. Δεν μου άρεσε. Αυτό είναι ανόητο για εμάς να τον κρίνουμε με βάση αυτό το περιστατικό γιατί και πώς συνέβη, αλλά πες μου έναν μεγάλο σύλλογο όπως η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα... Θα άνοιγαν κάποια διαδικασία, για να μάθουν τι συμβαίνει νομίζω. Ο Τζέιμς είναι ένας συναισθηματικός τύπος, αλλά λέω για άλλη μια φορά, η απουσία του από τον σύλλογο δεν σχετίζεται με το περιστατικό. Η δουλειά μου είναι να φτιάξω μια ομάδα μαζί με τον Ζέλικο και τον πρόεδρο Μιγιαΐλοβιτς. Πήραμε μια απόφαση που στεκόμαστε πίσω. Σεβαστήκαμε ό,τι αφορά τον Νάναλι από οικονομικής πλευράς και τον ευχαριστούμε απολύτως για όλα όσα έκανε για την Παρτιζάν, η οποία λειτούργησε και μετά από αυτόν, αλλά και ο Ζέλικο και κανένας άλλος. αλλά το άτομο προσαρμόζεται στον σύλλογο».

Για τον Μονέκε: «Πήραμε την απόφαση να πλασάρουμε ονόματα κρυφά. Ωστόσο, είναι δύσκολο, όλοι μιλούν, από τον ατζέντη, την οικογένεια, κάτι που είναι φυσιολογικό. Όλοι έχουν κάποιες πληροφορίες, αποκλειστικότητες, ακόμη και οι άνθρωποι μας στέλνουν προτάσεις, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο. Το καλύτερο είναι ότι Όλοι ενδιαφέρονται για τον σύλλογο, έτσι ώστε να μην ρωτάει κανείς τίποτα και όλα να περνούν απαρατήρητα. Είναι παίκτης με συμβόλαιο, ο βασικός κανόνας είναι ότι δεν μιλάς με έναν παίκτη που έχει συμβόλαιο. Επικοινωνήσαμε με τον σύλλογο. Γνωρίζω τον πρόεδρο της Μπασκόνια εδώ και δεκαετίες. Τον ρώτησα αν ενδιαφέρεται και αρνήθηκε και ουσιαστικά έτσι τελείωσε».

Για τον Ομπράντοβιτς: «Ήταν ο στόχος μας από την πρώτη μέρα. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην Ευρωλίγκα. Την πρώτη σεζόν πήγαμε καλύτερα σε σχέση με τα προγνωστικά. Πέρυσι ήμασταν πιο αδύναμοι από όσο μπορούσαμε. Τώρα έχουμε φιλοδοξίες, ανεξάρτητα των νέων μας, να είμαστε ανταγωνιστικοί, έχουμε τους υψηλότερους στόχους, γιατί όταν φοράς τη φανέλα της Παρτιζάν, οι στόχοι πρέπει να είναι υψηλοί. Θα παλέψουμε για το Top 8. Είναι απατηλό να υποσχόμαστε νίκη στην Ευρωλίγκα. έχουμε ομάδα, έχουμε οπαδούς που μας δίνουν πλεονέκτημα 10 πόντων στην έδρα μας. Οργανωτικά είμαστε χωρίς δίλημμα σε επίπεδο Ευρωλίγκας, δεν είμαστε απλά στο επίπεδο, αλλά κοντά στην κορυφή. Είμαι εδώ τρία χρόνια και ξέρω πόσο έχουμε προχωρήσει σε όλες τις μορφές οργάνωσης. Σε σύγκριση με την πρώτη σεζόν, έχουμε έναν μεγάλο αριθμό από εξαιρετικούς επαγγελματίες. Ο σύλλογος πρέπει να είναι σαν μια μεγάλη εταιρεία, αλλά πρέπει να έχει και αυτή την ψυχή που έχει ο αθλητισμός και η Παρτιζάν είναι ο ιδανικός συνδυασμός αυτού και θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση» ,