Σε 30 λεπτά παραλίγο να κάνει triple double, μέχρι που ο Ντεζούντε Μάρεϊ έσπασε το χέρι του (vids)
i

Ντεζούντε Μάρεϊ © IMAGO

Σε 30 λεπτά παραλίγο να κάνει triple double, μέχρι που ο Ντεζούντε Μάρεϊ έσπασε το χέρι του (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:39 - 24.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:49 - 24.10.2024

Οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς νίκησαν στην πρεμιέρα τους Σικάγο Μπουλς, αλλά είδαν τον Ντεζούντε Μάρεϊ να τραυματίζεται. Είχε 14 πόντους, 10 ασίστ και 8 ριμπάουντ σε 29'59'', ώσπου σε μία ανύποπτη φάση υπέστη κάταγμα στο χέρι του.

Η αρχική ανησυχία επιβεβαιώθηκε και ο Ντεζούντε Μάρεϊ θα απουσιάσει για ένα σεβαστό διάστημα από τις υποχρεώσεις των Νιου Ορλίνς Πέλικανς. Οι πρώτες ιατρικές ενδείξεις αναφέρουν πως έχει υποστεί κάταγμα στο αριστερό χέρι και το διάστημα αποθεραπείας θα διαρκέσει δύο μήνες. Μπορεί και παραπάνω...

Ναι μεν οι Πελεκάνοι νίκησαν στην πρεμιέρα τους Σικάγο Μπουλς στη Νέα Ορλεάνη (123-111), αλλά λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης (2'21'' για την ακρίβεια) ο Μάρεϊ, ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο είχε καταγράψει στη στατιστική του 14 πόντους, 10 ασίστ κα 8 ριμπάουντ έπεσε στο έδαφος. Είχε προηγηθεί ένα φάουλ του Ζακ ΛαΒίν πάνω στο σουτ του και όταν ο Μάρεϊ προσπάθησε να σηκωθεί από το παρκέ, δεν μπορούσε. Το αριστερό του χέρι πονούσε σε μεγάλο βαθμό.

Τελικά οι εξετάσεις φανέρωσαν το πρόβλημα και οι Πέλικανς πλέον θα πρέπει να το διαχειριστούν. Ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ θα αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες στην επίθεση, ενώ ο δευτεροετής Τζόρνταν Χόκινς, ο οποίος στο ντεμπούτο του για φέτος έβαλε 13 πόντους (είχε και 7 ριμπάουντ), το πιθανότερο είναι να πάρει τη θέση του Μάρεϊ στην πρώτη πεντάδα.

Για τους Πέλικανς πάντως, στην πρεμιέρα δεν αγωνίστηκε ο Ζάιον Ουίλιαμσον λόγω ίωση, ενώ πρώτος σκόρερ τους ήταν ο Μπράντον Ίνγκραμ με 33 πόντους.