Σε δέκα μέρες τρεις παίκτες έφυγαν από το γήπεδο με φορείο
i

Μπρούνο Φιτιπάλντο / © Liga Endesa

Σε δέκα μέρες τρεις παίκτες έφυγαν από το γήπεδο με φορείο

Γιώργος Γαβριλάκης 12:12 - 11.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:13 - 20.08.2024

Μετά τον Τζον Μπράουν στο Αστρομπάλ και τον συμπαίκτη του Τζόρνταν Λόιντ στο Wizink Center της Μαδρίτης, το βράδυ του Σαββάτου ο Μπρούνο Φιτιπάλντο της Τενερίφη έφυγε από το γήπεδο της Χοβεντούτ με την παρέμβαση γιατρού και νοσηλευτών.

Ο πρώτος που τρόμαξε τα πλήθη ήταν ο Τζον Μπράουν. Ο 30χρονος φόργουορντ της Μονακό την πρώτη μέρα του μήνα, χτύπησε στο ματς της Euroleague με την Βιλερμπάν. Τελικά, οι γιατροί διέγνωσαν απλώς μία κάκωση στα πλευρά και ο συναγερμός έληξε. Βέβαια, ο παίκτης είχε αποχωρήσει από το παιχνίδι με το φορείο. 

Το ίδιο συνέβη και με τον συμπαίκτη του Τζόρνταν Λόιντ, ο οποίος στο ματς με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, εγκατέλειψε με κάταγμα στο ρινικό οστό. Μάλιστα ο Αμερικανός γκαρντ κατά τη διάρκεια των πρώτων βοηθειών μέσα στο παρκέ του Wizink Center χρειάστηκε μάσκα οξυγόνου για να συνέλθει. 

Το… κακό τρίτωσε το βράδυ του Σαββάτου στο Pavello Olimpic της Μπανταλόνα, όπου η Τενερίφη (αντίπαλος του Περιστερίου στο Basketball Champions League) φιλοξενήθηκε και ηττήθηκε από τη Χοβεντούτ. Λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, ο Ουρουγουανός γκαρντ Μπρούνο Φιτιπάλντο χτύπησε άσχημα με το κεφάλι του σε σώμα αντιπάλου. Δεν έχασε τις αισθήσεις του, αλλά έμεινε ανησυχητικά ακίνητος για περισσότερο από πέντε λεπτά. 

Για να μεταφερθεί εκτός γηπέδου, χρειάστηκε και αυτός το φορείο. Μάλιστα, το βράδυ του το πέρασε στο νοσοκομείο Sant Cugat del Valles της Βαρκελώνης. 

Η Τενερίφη ανακοίνωσε ότι ο Φιτιπάλντο «δεν υπέστη διάσειση, παραμένει ζαλισμένος, αλλά είναι πολύ καλύτερα». Προφανώς και είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το ματς της Τετάρτης (14/12) με το Περιστέρι, αλλά το σημαντικό είναι ότι απέφυγε τις περιπέτειες. 

Ας ελπίσουμε πως δεν θα χρειαστεί ξανά φορείο κι αν χρειαστεί (χτύπα ξύλο) να είναι μόνο για προληπτικούς λόγους…