«Σεφτέ» για Σφαιρόπουλο στην Euroleague με τον Ερυθρό Αστέρα

«Σεφτέ» για Σφαιρόπουλο στην Euroleague με τον Ερυθρό Αστέρα

Χρήστος Τσάλτας 21:29 - 02.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:17 - 14.08.2024

O Ερυθρός Αστέρας ήταν ανώτερος απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου και με μεγάλα σουτ στα τελευταία λεπτά κατάφερε να φτάσει στη νίκη (74-68) και να πάρει... ανάσα.

Επιστροφή στις νίκες για τον Ερυθρό Αστέρα. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ανέβαε την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο και με τον Μίλος Τεόντοσιτς σημείο αναφοράς και τον Γιάγκο Ντος Σάντος να «μιλάει» την κρίσιμη στιγμή κατάφερε να φτάσει στη νίκη και να ανέβει στο 2-4, πιάνοντας τους Βαυαρούς, με το πέρας 6 αγωνιστικών στην Euroleague.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς με 16 πόντους και 11 ασίστ έδωσε τον τόνο στην ομάδα του, δείχνοντας πως παραμένει ακόμα και σήμερα πλέι μέικερ υψηλού επιπέδου. Τον ακολούθησαν οι Λούκα Μίτροβιτς και Σαμπάζ Νέιπιρ, που είχαν από 11 πόντους, ενώ καθοριστικός ήταν ο Γιάγκο Ντος Σάντος με 8 πόντους και 2 σημαντικά τρίποντα. Στην αντίπερα όχθη, ο Κάρσεν Έντουαρντς με 16 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ, με τους Μπόνγκα και Μπολμάρο να ακολουθούν έχοντας από 12 πόντους, ενώ 10 πόντους και 5 ριμπάουντ μέτρησε ο Σερζ Ιμπάκα.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η Μπάγερν κατάφερε να μπει καλύτερα στο παρκέ, με τον Κάρσεν Έντουαρντς να είναι ορεξάτος και να δίνει σκορ στην ομάδα του. Αυτό βοήθησε τους Βαυαρούς ώστε να κλείσουν το δεκάλεπτο με προβάδισμα, χάρη σε καλάθι του Ιμπάκα για το 12-19.

Ο Τεόντοσιτς ανέβασε την απόδοσή του και συμπαρέσυρε τους συμπαίκτες του και ο Αστέρας μπήκε ξανά στο παιχνίδι. Ο Μίτροβιτς έδωσε λύσεις, αλλά η Μπάγερν βρήκε σκορ από τον Μπόνγκα και κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο με προβάδισμα στο φινάλε του πρώτου μέρους για το 33-35 των Γερμανών.

Το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Αστέρας έμεινε κοντά στο σκορ, αλλά η Μπάγερν κρατούσε τον έλεγχο. Ο Μπολμάρο είχε βρει το χέρι του στην επίθεση, ο Ιμπάκα έγινε παράγοντας στο επιθετικό κομμάτι και το δεκάλεπτο έκλεισε με την γερμανική ομάδα στο +4 (55-59), ελέγχοντας τον ρυθμό.

Το σκηνικό άλλαξε πλήρως στην τέταρτη περίοδο. Η αύρα του Τεόντοσιτς έδωσε λύσεις και άλλαξε τον ρυθμό. Ο Νέιπιρ βγήκε μπροστά και το προβάδισμα άλλαξε χέρια (63-60, 35'). Ο Μπολμάρο βγήκε μπροστά και σε κρίσιμο σημείο η Μπάγερν ισοφάρισε (68-68, 38'). 1/2 βολές του Τεόντοσιτς και ένα μεγάλο τρίποντο του Ντος Σάντος έφεραν τον Αστέρα σε θέση ισχύος (72-68, 35'' για το τέλος). Μέχρι το φινάλε το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον Αστέρα να φτάσει σε μεγάλη και σημαντική νίκη.

Η επόμενη αγωνιστική:

Ο Ερυθρός Αστέρας θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα (10/11, 21:30) στο Palau Blaugrana, την ώρα που η Μπάγερν Μονάχου θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι, για να αντιμετωπίσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ, την Πέμπτη (9/11) για την 7η αγωνιστική της Euroleague.

MVP

Δεν θα μπορούσε να είναι κανένας άλλος από τον Μίλος Τεόντοσιτς. Ο Σέρβος πλέι μέικερ ήταν εξαιρετικός, παίρνοντας την ομάδα του από το χέρι στην αναμέτρηση της Stark Arena. 16 πόντοι, 11 ασίστ, 22 στο σύστημα αξιολόγησης, για μια άκρως ηγετική εμφάνιση.

Το κλειδί του αγώνα

Με το σκορ στο 69-68 ο Γιάγκο Ντος Σάντος έδειξε πόσο... clutch παίκτης είναι. Ο Βραζιλιάνος γκαρντ έδειξε πως έχει άγνοια κινδύνου στα κρίσιμα σημεία και με ένα μεγάλο τρίποντο έγραψε το 72-68, «κλειδώνοντας» τη δεύτερη νίκη της ομάδας του στην φετινή Euroleague.

Διαιτητές

Εμίλιο Πέρεζ, Μικέλε Ρόσι, Σέρτζιο Σίλβα

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 33-35, 56-59, 74-68.

Sportal Euroleague Show με Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και όλα τα highlights της ημέρας

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!