O Σέιμπεν Λι έκανε το show του στο BCL με τη Μανίσα και ετοιμάζεται σε χρόνο-ρεκόρ για το... άλμα στην Euroleague (vids)

O Σέιμπεν Λι έκανε το show του στο BCL με τη Μανίσα και ετοιμάζεται σε χρόνο-ρεκόρ για το... άλμα στην Euroleague (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:51 - 10.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:55 - 10.10.2024

Μέσα σε 40 μέρες ο Σέιμπεν Λι εγκατέλειψε το NBA, πήγε στην Τουρκία, έπαιξε σε δύο αγώνες στο Basketball Champions League, έβαλε σε αυτούς συνολικά 76 πόντους (!) και τώρα η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι έτοιμη να τον κάνει δικό της!

Την τελευταία μέρα του Αυγούστου πήρε την οριστική απόφαση να εγκαταλείψει -τουλάχιστον προς το παρόν- το NBA και υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο εκτός ΗΠΑ. Ο Σέιμπεν Λι έγινε παίκτης της τουρκικής Μανίσα, μόνο που χρειάστηκε ουσιαστικά δύο ευρωπαϊκά ματς για να εντυπωσιάσει σε βαθμό που τρεις κορυφαίες ομάδες της Euroleague να ασχοληθούν μαζί του σε σημείο που αποφάσισαν να τον «κλέψουν» από την πρώτη του ομάδα στην ήπειρο.

Ο 24χρονος Αμερικανός γκαρντ στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Baskeball Champions League της FIBA έβαλε 79 πόντους! Σταμάτησε στους 36 (είχε επιπλέον 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ) στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, προσφέροντας στη Μανίσα την εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη επί της ισπανικής Μούρθια (103-97), ενώ λίγες μέρες αργότερα έβαλε 43 πόντους και η ομάδα του νίκησε ξανά και μάλιστα με... παρόμοιο σκορ: 101-97 την FMP του Βελιγραδίου.

Πριν καν παίξει στη δεύτερη αγωνιστική του BCL όμως, ο Σέιμπεν Λι είχε ακούσει τις προσφορές. Κατ' αρχάς, αυτή της Φενέρμπαχτσε που ήθελε αυτός να είναι ο αντικαταστάτης του τραυματία Σκότι Ουίλμπεκιν, αλλά και αυτή της Μονακό, που ψάχνει έναν ακόμα περιφερειακό, αλλά στην πραγματικότητα ο Λι δεν είναι διαθέσιμος. Κι αυτό γιατί έχει ήδη αποφασίσει και συμφωνήσει με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο παίκτης που οι Ράπτορς αποδέσμευσαν μαζί με τον Βεζένκοφ, ήρθε στην Ευρώπη, αλλά επέστρεψε στο NBA
NBA

08:10 - 09.10.2024

Ο παίκτης που οι Ράπτορς αποδέσμευσαν μαζί με τον Βεζένκοφ, ήρθε στην Ευρώπη, αλλά επέστρεψε στο NBA

Ο Τζέισον Φρίμαν-Λίμπερτι ήταν ο παίκτης που άφησαν ελεύθερο οι Τοροντο Ραπτορς μαζί με τον Σάσα Βεζένκοφ. Ο Αμερικανός γκαρντ ξεκίνησε τη σεζόν του στην Τουρκία με την Μανίσα, αλλά τελικά επιστρέφει στο NBA για τους Σικάγο Μπουλς.

Έτσι σε χρόνο... ρεκόρ, ο τελειόφοιτος του Βάντερμπιλντ, Νο 38 στο Draft του 2020 και πρώην παίκτης των Ντιτρόιτ Πίστονς, των Φιλαδέλφεια Σίξερς και των Φοίνιξ Σανς, αφού άφησε πίσω το ΝΒΑ, το ίδιο κάνει και με το BCL. Η Euroleague αποτελεί τη νέα πρόκληση της καριέρας του και η ομάδα του Ισραήλ σύντομα αναμένεται να ανακοινώσει την απόκτησή του.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Η Μακάμπι θεωρεί πως με αυτή την προσθήκη καλύπτεται άψογα το κενό του Τζόρνταν Λόιντ, ο οποίος αποδεσμεύτηκε καθώς ήταν επηρεασμένος αρνητικά από την... ατμόσφαιρα στην ομάδα, εξαιτίας των διαδοχικών πολεμικών εμπλοκών του Ισραήλ. Ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος, αν και ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του συνόλου και ήδη αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Που δεν αποκλείεται να είναι ο... προηγούμενος, μιας και η τέως ομάδας, η Μονακό, τον σκέφτεται έντονα!