Ο Σέιμπεν Λι «διέλυσε» την Εφές με μία προπόνηση και... τρέλανε ακόμα και τους ανθρώπους της Μακάμπι Τελ Αβίβ
i

Σέιμπεν Λι / © Euroleague Basketball

Ο Σέιμπεν Λι «διέλυσε» την Εφές με μία προπόνηση και... τρέλανε ακόμα και τους ανθρώπους της Μακάμπι Τελ Αβίβ

Χρήστος Τσάλτας 09:50 - 16.10.2024

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πανηγύρισε την δεύτερη νίκη της στην φετινή Euroleague, κόντρα στην Αναντολού Εφές, σε μια αναμέτρηση που «έλαμψε» το άστρο του Σέιμπεν Λι, ο οποίος κατάφερε να «τρελάνει» ακόμα και τους ανθρώπους των πρωταθλητών Ισραήλ.

Η «διαβολοβδομάδα» της Euroleague ξεκίνησε για την Μακάμπι Τελ Αβίβ με μια άκρως απαιτητική αναμέτρηση κόντρα στην Αναντολού Εφές. Η ομάδα του Όντεντ Κάτας ήθελε τη νίκη για να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και να δείξει από το ξεκίνημα της κανονικής περιόδου πως έχει το know how για να πετύχει.

Οι πρωταθλητές Ισραήλ έδειξαν χαρακτήρα, σε ένα παιχνίδι που ήταν άκρως απαιτητικό σε όλη τη διάρκειά του. Στο φινάλε όμως κατάφερε να πάρει αυτό που θέλει, με 93-91, χάρη σε καλάθι του Τζέιλεν Χόαρντ λίγο πριν από το τέλος του αγώνα. Ο παίκτης ου ήταν υπεύθυνος για το καλάθι αυτό όμως ήταν ο παίκτηςπ ου έκανε τα πάντα στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση.

Ο Σέιμπεν Λι με το «καλημέρα» ήρθε να δείξει πως η παρουσία του στη Μανίσα και οι επιβλητικές εμφανίσεις του με την τουρκική ομάδα μόνο τυχαίες δεν ήταν.

Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε μεγάλη εμφάνιση, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του στην επίθεση. Το κοντέρ έγραψε 23 πόντους, 8/10 σουτ, 5 ασίστ και 26 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, με την παρουσία του να είναι άκρως κομβική. Είναι χαρακτηριστικό πως πάνω από το 1/3 των πόντων της Μακάμπι πέρασε από τα χέρια του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Λι σκόραρε ή δημιούργησε τους 34 από τους 93 πόντους των πρωταθλητών Ισραήλ, επικυρώνοντας το impact του στην επίθεση.

Η εμφάνισή του αυτή μάλιστα δεν πέρασε απαρατήρητη και από τους ανθρώπους της ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, ο Λι έκανε μόλις 1 «γεμάτη» προπόνηση με την Μακάμπι, την Δευτέρα, η οποία κατά κύριο λόγο ήταν προπόνηση γνωριμίας με τους νέους συμπαίκτες του, ενώ προπονήθηκε και στο shootaround για να μάθει ακόμα περισσότερο τους συμπαίκτες του.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Όσοι παρατήρησαν το παιχνίδι του στο Βελιγράδι είχαν να πουν για έναν παίκτη με τρομερή αθλητικότητα και ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ, καθώς και για το επίπεδο αυτοπεποίθησης όταν έχει τη μπάλα στα χέρια, το οποίο είναι εξόχως υψηλό. Κάτι που τον οδηγεί να κάνει τη μία μεγάλη εμφάνιση μετά την άλλη στο ξεκίνημα της σεζόν.

Πάρτι στο ΣΕΦ με Βεζένκοφ - ΜακΚίσικ για τον Ολυμπιακό, Χιφί - Σορτς υποχρέωσαν σε ήττα τον ΠΑΟ